Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Υπερθέαμα στα Μιαούλεια



Η Ύδρα γιορτάζει τη μνήμη του Ναυάρχου της
με ένα πολυήμερο πρόγραμμα έξοχων πολιτιστικών εκδηλώσεων

(13 Ιουνίου - 28 Ιουνίου 2015)

Τα Μιαούλεια, η μεγάλη καθιερωμένη γιορτή μνήμης για τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και τους ναυμάχους του 1821, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με επιτυχία στο νησί της Ύδρας.
Φέτος συμπληρώνονται 180 χρόνια από τον θάνατο του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, και ο Δήμος Ύδρας έχει ετοιμάσει ένα ποιοτικό εορταστικό πρόγραμμα με ποικίλες εκδηλώσεις και έξοχες πολιτιστικές πινελιές, που σκοπό έχουν, να διασκεδάσουν επισκέπτες, κατοίκους και παιδιά κάθε ηλικίας, προσφέροντας στη σπουδαία αυτή γιορτή του νησιού, λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερο χρώμα.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 13 Ιουνίου για να «ρίξουν αυλαία» την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015.
Το εορταστικό πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο 13 Ιουνίου η παράσταση Multimedia, «Η Ύδρα τιμά τον Leonard Cohen». Πρόκειται για μια πρωτότυπη αναφορά στο έργο του διάσημου καλλιτέχνη και τη σχέση του με την Ύδρα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσική, αναγνώσεις ποιημάτων σε ποικίλες γλώσσες καθώς και προβολές με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο. H Ύδρα είναι το νησί που λάτρεψε ο Leonard Cohen και το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του έργου του. Το νησί που δεν τον ξεχνά και τον τιμά μοναδικά.

Κατά το πολυήμερο εορταστικό πρόγραμμα των Μιαουλείων στην Ύδρα, θα παρουσιαστούν επίσης τοπικά ήθη και έθιμα, τραγούδια από χορωδίες, παραδοσιακοί χοροί, θα διεξαχθούν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων του νησιού, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίου του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ημερίδα για τις Σύγχρονες Ελληνοτουρκικές Σχέσεις με διακεκριμένους ομιλητές και έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κορύφωση του εορτασμού γίνεται το Σάββατο στις 27 Ιουνίου με ένα φαντασμαγορικό θέαμα, κατά το οποίο διαδραματίζεται η αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα στο λιμάνι του νησιού και η καύση της οθωμανικής φρεγάτας. Πλήθος κόσμου μαγεμένο θα παρακολουθήσει και φέτος το δρώμενο να εκτυλίσσεται στο σκοτάδι, ξεδιπλώνοντας ιστορικές στιγμές γεμάτες μνήμες και ηρωισμό, για να γεμίσει μετά ο ουρανός από υπέροχα γιορτινά πυροτεχνήματα, εντυπωσιακές λάμψεις και μαγευτικά χρωματικά εφέ.
Μετά το δρώμενο θα ακολουθήσει συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και τη συμμετοχή ορχήστρας. Ο μελωδικός καλλιτέχνης μαζί με τη Νάνα Μπινοπούλου θα ταξιδέψουν μουσικά το πολυπληθές κοινό σε ροκ και παραδοσιακούς δρόμους.
Τα Μιαούλεια διοργανώνονται από τον Δήμο Ύδρας, ενώ Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου