Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ένα μπάχαλο και μισό!



Ούτε να κρατήσουν τις ημερομηνίες που οι ίδιοι έχουν εγκρίνει δεν είναι ικανοί εκεί στην ΠΟΠΕΣΑ (ή πρ. ΔΕΠΑΣ ή πρ. ΔΗΚΕΣΑ), στο νομικό πρόσωπο με λίγα λόγια του Δήμου που ασχολείται με τα πολιτιστικά.
Τη δουλειά που γίνεται από το Λύκειο των Ελληνίδων και την προσφορά του Λυκείου στο νησί τη γνωρίζουμε όλοι και την έχουν πολλάκις εκθειάσει άπαντες οι δημοτικοί μας άρχοντες μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην πράξη όμως η δημοτική αρχή δεν δείχνει τον ίδιο σεβασμό σ΄ ένα θεσμό που τόσα έτη συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της Σαλαμίνας, χωρίς διακρίσεις και χωρίς παραταξιακές τοποθετήσεις.

Το Τμήμα Μπαλέτου του Λυκείου των Ελληνίδων, λοιπόν, το οποίο ήδη κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας υπό τη διδασκαλία της πολύ έμπειρης κ. Νάνσυ Χαρμαντά, πραγματοποιεί κάθε δύο χρόνια ιδιαίτερα αξιόλογες παραστάσεις στο Ευριπίδειο Θέατρο με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση θεατών.   Να πούμε πως όταν το Ευριπίδειο δίνεται για παράσταση είτε στο Λύκειο των Ελληνίδων είτε σε άλλες ιδιωτικές σχολές είτε σε σχολεία, υπολογίζονται πάντα και κάποιες ημέρες για πρόβες, η τελευταία συνήθως με φωτισμό. Διαβάστε τι έγινε φέτος στο σημείωμα που στάλθηκε στους γονείς πριν την τελευταία πρόβα, για να καταλάβετε τι μπάχαλο επικρατεί σ΄ αυτό το δήμο!

Αυτή θα είναι η τελευταία μας πρόβα στο Ευριπίδειο!
Φαίνεται ότι η ΔΕΠΑΣ απεφάσισε ότι δεν χρειαζόμαστε γενική πρόβα και – παρά την έγκριση του αιτήματός μας με επιστολή από τις 3.2.2015 – απεφάσισε να διαθέσει το θέατρο σε θεατρικό θίασο των Αθηνών!
Προφανώς ο κόπος όλων μας δεν μέτρησε αρκετά στους υπεύθυνους.
Αυτή η νέα εξέλιξη μας στερεί την πρόβα των φωτισμών που όπως όλοι γνωρίζετε είναι απολύτως απαραίτητη στις θεατρικές παραστάσεις.
Προκειμένου να οργανωθούν τα φώτα την ημέρα της παράστασης είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε την ώρα έναρξης στις 9.30μ.μ.
Η εναλλακτική λύση που μπορέσαμε να βρούμε είναι να πραγματοποιήσουμε τη γενική δοκιμή με τα κοστούμια στο Κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Γραμματικός». Για την πρόβα αυτή θα ενημερωθείτε την Κυριακή 21.6. και θα πάρετε όλες τις οδηγίες για την παράσταση.
Ζητούμε την υπομονή, την κατανόηση και τη βοήθειά σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!!!
                                                                        Η Έφορος και οι δασκάλες
  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σώσω κάποιοι στο σύλλογο στους σκαβουν το λάκκο αλλά δεν το έχεις πάρει χαμπάρι.
Παίξατε βρώμικο παιχνίδι απέναντι στην Πολυζου και στην δήμαρχο.
Ο ρόλος της Νανσυς και της Νένας είναι γνωστοι.
Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό όμως.

Αρχειοθήκη ιστολογίου