Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΚΕΣ



·      
Γράφει  η  Βίκυ  Ψυλλάκη
           Δυο παραιτήσεις και ισάριθμες διαγραφές μέσα σε ούτε δέκα μήνες! Τι θα γίνει στα πέντε χρόνια;
·        Τη χαρά της εξέφρασε η δήμαρχος Σαλαμίνας στην εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων για το γεγονός ότι πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΝΑ είναι γυναίκες. Παρακάλεσε όμως την κ. Μπιζά να… μην το πει στην κ. Δούρου γιατί δεν θέλει, λέει,  η περιφερειάρχης ν΄ ακούει τέτοια! Οι γυναίκες,  είπε πάντως η δήμαρχος, νοικοκυρεύουν καλύτερα.
·        Κομμένα τα τηλέφωνα την περασμένη εβδομάδα στην Κοινότητα Αιαντείου.  Επαγγελματίας εισέβαλε σε σχολείο και προσπάθησε να αφαιρέσει φωτοτυπικό μηχάνημα για το οποίο δεν έχει πληρωθεί. Ο δήμος εξακολουθεί να δουλεύει με εθελοντές. Τα αυτοκίνητά μας εξακολουθούν να σπάνε στους δρόμους. Τα γήπεδα και τα νεκροταφεία έχουν καταντήσει μικρές χωματερές εξωοικιακών. Η περιφέρεια αλλά και κάποια σημεία μέσα στην πόλη τίγκα στο σκουπίδι. Κι όλο αυτό τώρα το ονομάζουν «νοικοκύρεμα»;

·        Μιλώντας για σκουπίδια, η δήμαρχος από μικροφώνου στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη» ευχαρίστησε το διευθυντή καθαριότητας του δήμου για τη μεγάλη περιβαλλοντική του συνείδηση. Αν λοιπόν ο διευθυντής κάνει καλά τη δουλειά του, τότε ποιος δεν την κάνει;
·        Την ευφυΐα της δημάρχου τόνισε τουλάχιστον πέντε φορές όταν πήρε το λόγο ο πρ. δήμαρχος Αμπελακίων στη συνεδρίαση της Δημ Κοινότητας Σεληνίων. Εντάξει, το εμπεδώσαμε, είναι έξυπνη. Παρούσα δεν ήταν, ως όφειλε,  στη συνεδρίαση που θα συζητείτο το θέμα της επανασύστασης του Δήμου Αμπελακίων, το οποίο τονίζατε και ξανατονίζατε πως η ίδια ανακινεί.
·        Σαν κάποιον άλλον πρόεδρο, που ενώ πριν ένα μήνα τόνιζε ενώπιον μαρτύρων  ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε επανασύσταση, τώρα υπεραμύνεται του αγώνος και  το φέρει θέμα στο συμβούλιό του.
·        Στην κυριολεξία ‘από τα μαλλιά’ την άρπαξε την αντιπρόεδρο του ΕΣΔΝΑ η δήμαρχος μόλις μπήκε στην αίθουσα για να της πει τους καημούς της, ότι δηλ. δε βρήκε χρήματα στα ταμεία, δεν έχει προϋπολογισμό αλλά… όταν θα έχει, θα δώσει πολύ έμφαση στο σκουπίδι.
·        Θέμα να χαρίσουμε τα δύο τζιπ που μας είχε κάνει δωρεά πριν δύο χρόνια η ΔΕΣΦΑ σε Τροχαία και Αστυνομία ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο σκεπτικό της εισήγησης αναφερόταν πως επειδή επιτρέπονται δημοτικά οχήματα μέχρι 1.400 κυβικά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο. Αλήθεια, κ. δήμαρχε, το δικό σας αυτοκίνητο πόσα κυβικά είναι και γιατί δεν το έχετε παραδώσει ακόμη;
·        Λοιπόν, πού να φανταστώ τα προηγούμενα χρόνια ότι τα σκουπίδια μου (που ήτανε και πολλά τότε) θα είχαν τέτοια αξία! Που πήγαινα το κορόιδο κι αγόραζα χρυσαφικά! Πού να φανταστώ ότι σήμερα μόλις πέταγα ένα σκουπίδι θα περίμεναν στη γωνία δέκα με απόχη για να μου το μαζέψουν! Ε, ψιτ, κλεφτρόνια, αφήστε τα βραχιόλια και πιάστε τις σακούλες σκουπιδιών! Όσο προλαβαίνετε. Μη σας προλάβουν οι επαγγελματίες.
·        Τίγκαρε το Δημοτικό Σχολείο του Αιαντείου και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα παιδιά. Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια η κατάσταση είχε αρχίσει να διαφαίνεται έντονα και τόσο η Ένωση Γονέων όσο και η διευθύντρια  έχουν επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Και φτάσαμε τώρα στο πάρα πέντε να συζητάμε ν΄ αδειάσει, λέει, αποθήκη του δήμου στην Κ. Βίγλα και να πάνε εκεί κάποιοι μαθητές. Κανέναν δεν απασχόλησε τόσα χρόνια η κατασκευή νέου σχολείου, όταν ένα και μόνο κτίριο στέγαζε τους μαθητές του μισού νησιού! Αν δεν ήταν τα ίδια τα παιδιά μας αλλά κάποιοι σύλλογοι των πέντε – δέκα κολλητών μας, θα τους είχαμε βρει ήδη στέγη!
·        Πιράνχας πέταξε κάποιος μέσα στο σιντριβάνι των Αμπελακίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο υπάλληλος του δήμου που προσπάθησε να τα περισυλλέξει, νομίζοντας ότι επρόκειτο για απλά ψάρια.  Κοίτα τώρα φίλε μου ειρωνεία. Να κάνουν την εμφάνισή τους σε μια εποχή που τα κάθε λογής …πιράνχας καραδοκούν να κατασπαράξουν τα πάντα.
·        Το 50% των μπλε κάδων αποτελεί σύμμεικτο προϊόν. Ναι, αλλά όταν ο δημότης βλέπει το ίδιο απορριμματοφόρο να αδειάζει και τους μπλε και τους γκρι κάδους κι όταν στην περιφέρεια υπάρχουν μόνο μπλε, γιατί να κάνει διαχωρισμό; Τι σόι ανακύκλωση περιμένουμε να γίνει;
·        Για εντολές «έξωθεν» μιλά στην παραίτησή του ο τ. αντιδήμαρχος έργων Π. Βασιλικής. Δηλαδή, για να καταλάβουμε, οι «απόξω» θέλανε να λένε  στον αντιδήμαρχο- και πολιτικό μηχανικό- πώς να κάνει τη δουλειά του; Και ποιοι ήσαν αυτοί οι «απόξω» που μετράγανε τόσο ώστε να οδηγήσουν στην παραίτησή του;
·        Διευκρινιστική ερώτηση σε κάποιο οικονομικό θέμα απηύθυνε η κ. Καρούση στο τελευταίο Δ.Σ. προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για να πάρει την… αγανακτισμένη  απάντηση «Καλά, δεν ντρέπεσαι; Διπλό by pass έχω κάνει!» και τους συναδέλφους του να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν. Όταν στη συνέχεια η πρόεδρος προέτρεψε τους συμβούλους να κάνουν ερωτήσεις ο κ. Βλάχος υπενθύμισε «Εδώ μια ερώτηση πήγαμε να κάνουμε και κόντεψαν να πάθουν έμφραγμα!»
·         «Ο καθένας εδώ μέσα παίρνει το λόγο όποτε θέλει. Παιδική χαρά είμαστε!» διαπίστωσε κάποια στιγμή η πρόεδρος του Δ.Σ. Αχ, κ. κ. Καπετάνιου μου, τώρα το διαπιστώσατε εσείς; Εκεί μέσα μόνο οι τσουλήθρες λείπουν. Γιατί ο κατήφορος δεν έχει τέλος!
·        Δεν ξέρω πάντως αν έχετε προσέξει κάποιους επισκέπτες του δημοτικού συμβουλίου πόσο καλοντυμένοι είναι μέρα μεσημέρι. Λες και πάνε στο θέατρο οι άνθρωποι!
·        «Αφήστε επιτέλους τι κάνανε οι προηγούμενοι. Αυτούς τους έκρινε ο κόσμος. Τώρα τι γίνεται; Έχετε αναλάβει εσείς, το΄ χετε καταλάβει;» φωνάζει και ξαναφωνάζει στο  Δ.Σ. ο  Στάμος Μπακαούκας. Φωνή βοώντος.
·        Έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Νάννου – Τσαβαρή στο τελευταίο Δ.Σ. Σε ερωτήσεις του δεύτερου σχετικά με τα καύσιμα, η δήμαρχος τον εγκάλεσε ότι γυρνά όλη την ημέρα στις υπηρεσίες του δήμου. Και ο Γ. Τσαβαρής της απάντησε ότι έρχεται αυτός στο δημαρχείο αφού εκείνη  ασχολείται με τα σκουπίδια…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΒΙΚΥ ΜΟΥ ???
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΝ ΛΕΤΣΟΣ ΜΕ ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΚΑΙ ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ ΔΙΧΑΛΟ Ή ΝΑ ΒΡΩΜΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΧΝΩ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ???
ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ "ΚΑΝΑΚΗ",,,,,,χαχαχαχαχαχαχα
Ο "ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ" (ΧΚ) !!!!
ΦΙΛΙΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου