Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το Αρχιπέλαγος χρειάζεται τη βοήθειά σας

baby dolphin
lipsi
Ο όρμος της Βρουλιάς στους Λειψούς, όπου θα δημιουργηθεί το Φυσικό Θαλάσσιο Κέντρο Αποκατάστασης
Γνωρίζατε ότι σε διάστημα μόλις 2 βδομάδων, αντιμετωπίσαμε πάνω από 10 περιστατικά τραυματισμένων σπάνιων θαλάσσιων ζώων στην περιοχή του αν. Αιγαίου; Δυστυχώς η συχνότητα αυτή δεν μας είναι ασυνήθιστη!
Δυστυχώς, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα περιστατικά αυτά γίνονται ακόμα πιο συχνά. Με περισσότερα από 25.000 σκάφη αναψυχής και 30.000 επισκέπτες να ταξιδεύουν στην περιοχή, ο αριθμός των συγκρούσεων με σκάφη αυξάνεται κατακόρυφα, ενώ η αυξημένη ανθρώπινη παρουσία προκαλεί μεγάλο σοκ για τα άγρια ζώα.
P5030154-300x225
Η φωτογραφία δείχνει την προσπάθειά των μελών του Αρχιπελάγους να βοηθήσουν μία άτυχη χελώνα που έχασε το ένα της πτερύγιο, όταν μπλέχτηκε σε παραγάδι.
Map1
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η δημιουργία του πρώτου φυσικού θαλάσσιου κέντρου αποκατάστασης, στον κόλπο της Βρούλιας, στη ΒΔ πλευρά του νησιωτικού συμπλέγματος των Λειψών. Χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθειά σας για να μπορέσουμε να αγοράσουμε τα ειδικά δίχτυα με τα οποία θα δημιουργήσουμε μία «κλειστή» υδάτινη περιοχή, καθώς επίσης και για να αγοράσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό πρώτων βοηθειών.
Lipsi map edited
Ο Δήμος Λειψών μας έχει ήδη παραχωρήσει τον όρμο στον οποίο θα δημιουργηθεί το κέντρο, καθώς και ένα κτήριο που θα στεγάσει το σταθμό περίθαλψης. Παράλληλα, ανεκτίμητη είναι η στήριξη που έχουμε τόσο από την τοπική κοινωνία, καθώς και από κορυφαίους εξειδικευμένους επιστήμονες και φορείς από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.
Καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι από την Ε.Ε. για τέτοιου είδους δράσεις προστασίας, με στόχο να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε άμεσα τη δημιουργία του κέντρου, αποζητούμε τη στήριξη όλων, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι αυτή, μέσω του crowdfunding.
Ttr-049-FOU-280413-Mhi-049
Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε www.archipelago.gr, να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του Αρχιπελάγους.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου