Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας στα σχολεία από την Π.Ε. Πειραιά



Στην τελική φάση έχει μπει, για το τρέχον σχολικό έτος, το πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , που υλοποιεί το Τμήμα Δημ. Υγιεινής και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας& Κοιν. Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάζεται η στοματική υγεία των παιδιών καθώς και η ανάπτυξή τους (ύψος, βάρος, τυχόν ύπαρξη παχυσαρκίας) και ενημερώνονται οι γονείς τους.
Συγκεκριμένα, από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους (2014-15) το Πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί σε 13 Δημοτικά Σχολεία και 14 Νηπιαγωγεία, σε όλους τους Δήμους της περιοχής και έχουν εξεταστεί περίπου 2000 μαθητές και μαθήτριες και έχουν ενημερωθεί οι γονείς τους για τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς έχουν προγραμματιστεί ακόμα 2 Δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο, με εγγεγραμμένους περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες.
Να σημειωθεί ότι κατά την φετινή σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, με μέριμνα της ίδιας Υπηρεσίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά της φυματίωσης, καλύπτοντας και παιδιά, στα οποία δεν είχε γίνει εμβολιασμός πέρυσι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έχει ζητήσει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη σχολική χρονιά (2015- 2016) ώστε να πραγματοποιηθούν ομαλά τα προγράμματα εμβολιασμού και προαγωγής υγείας.



                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου