Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Παραδόθηκε υπερηχογράφος στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε την Σαλαμίνα, συνοδευόμενος από τον ειδικό του σύμβουλο κ. Σταύρο Πλατή.
Ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε το κοινωνικό ιατρείο / φαρμακείο και συναντήθηκε με τους κ.κ. Jurgen Gessner και Sven Raap, από το Γερμανικό Foundation Κοινωνικής Αλληλεγγύης DANKE, τους οποίους ευχαρίστησε για την προσφορά τους σε ιατρικά μηχανήματα, φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα. Στη συνέχεια πήγε στο κοινωνικό παντοπωλείο στο οποίο θα εγκατασταθεί το ακτινολογικό εργαστήριο,  που παραχωρήθηκε ευγενώς από τον Δρ. Στέλιο Λιονή, και η μεταφορά του θα γίνει τις προσεχείς μέρες.

Εν συνεχεία ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας όπου παρέδωσε τον έναν εκ των τριών υπερηχογράφων στον Υποδιευθυντή του Κέντρου κ. Μπούνταλη, οι οποίοι προσφέρθησαν από το DANKE  (οι άλλοι δύο τομογράφοι θα παραχωρηθούν στα Κ.Υ. Γαλατά και Ύδρας αντίστοιχα). Συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές και διαπίστωσε ότι, ενώ γίνεται κανονικά η συνταγογράφηση των φαρμάκων για τους άπορους, το σύστημα ΚΜΕΣ και e-ΕΔΑΠΥ δεν υποστηρίζει την έκδοση παραπεμπτικών για ιατρικές εξετάσεις. Ο κ. Χατζηπέρος επικοινώνησε επιτόπου με τον Διοικητή της  Β΄ΔΥΠΕ κ. Νίκο Καρβούνη και τον ενημέρωσε για το πρόβλημα, καθώς επίσης και με την υπηρεσία υποστήριξης του μηχανογραφικού συστήματος για την άμεση επίλυση του.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα κατασκευής του αγωγού όμβριων στη Λεωφόρο Φανερωμένης, όπου διαπίστωσε ότι προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι αποδεκτές από τους κατοίκους του νησιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου