Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνας για την
Εργατική Πρωτομαγιά.
 Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Άνεργοι, Συνταξιούχοι,
Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στην μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.
Για έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
 Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σημαδεύεται από το κλείσιμο 5 χρόνων οικονομικής και κοινωνικής κατακρήμνισης δημοκρατικών, εργασιακών,
οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.
Μια βαρβαρότητα που επιβλήθηκε από την Τρόικα, τους δανειστές της Χώρας και το μεγάλο τραπεζιτικό και εργοδοτικό κεφάλαιο.
Μια βαρβαρότητα που υλοποιήθηκε με την μέθοδο του σοκ  και δέους από τις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες εκτέλεσαν με επιμέλεια τις επιταγές τους.

Τα 5 αυτά χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα είδαμε να γυρίζει το εργασιακό ρολόι
100 χρόνια πίσω.
Η Χώρα μας στα χρόνια των μνημονίων μετατράπηκε σε μια τεράστια ζώνη φθηνής, ευέλικτης και ενοικιαζόμενης εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τρόικα και μνημονιακές κυβερνήσεις, κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις.
Μείωσαν τους μισθούς μας σε επίπεδα φτώχειας.
Διέλυσαν το εργατικό δίκαιο και επέβαλαν το απόλυτο εργοδοτικό- διευθυντικό δικαίωμα.
Θεσμοθέτησαν τον εργασιακό μεσαίωνα.
Πετσόκοψαν τις συντάξεις μας και διέλυσαν την κοινωνική μας ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Εμείς οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα, το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας την απόλυτη εκμετάλλευση.
Πάνω από 600.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από 3 μήνες.
Άλλοι τόσοι έχουν εξαναγκαστεί να δουλεύουν υποχρεωτικά με εκ περιτροπής εργασία ή μερική  απασχόληση και να παίρνουν ψίχουλα αντί για κανονικό μισθό.
Το 8ωρο και η πλήρης μόνιμη απασχόληση, δικαιώματα τα οποία η εργατική τάξη τα κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες καταργήθηκαν.
Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα.

ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Εδώ και τώρα άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, άμεση επαναφορά του  μισθού στα 751 ευρώ και άμεση επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

-Αποκατάσταση όλων των χαμένων θέσεων εργασίας, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

-Διεκδικούμε τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, και εύρεση νέων πόρων για την στήριξη του.

-Να μπει φρένο στην εξοντωτική ανεργία, να μπει τέλος στην μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στην ενοικίαση εργαζομένων και στο δουλεμπόριο ελλήνων και αλλοδαπών.

-Καμιά αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουν δεχτεί τα εργασιακά  και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ότι χάσαμε.

Για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση, εξαθλίωση.
Για έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με ενότητα και αγώνα αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας,
διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου