Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Κοινό δελτίο τύπου των 3 εθελοντικών ομάδων της Σαλαμίνας



Με πρωτοβουλία  των Δυνάμεων Εθελοντών Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε  στις 29 Απριλίου  συνάντηση των Εθελοντικών Ομάδων της Σαλαμίνας  στην αίθουσα  συμβουλίου  της Δημοτικής Ενότητας Αμπελακίων με θέμα την   διαβούλευση πάνω στο πλαίσιο συνεργασίας των Εθελοντών  εν όψη της Θερμοπυρικής   Περιόδου και  την κοινή απάντηση στις επιθέσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα.
Στην συνάντηση κλήθηκαν 3  εθελοντικές ομάδες
1. Όμιλος  Φίλων  του  Δάσους
2. Εθελοντικό  Σώμα  Σαλαμίνας  Αντιμετώπισης  Καταστροφών
3. Δύναμη  Αντιμετώπισης  Κρίσεων   
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν δύο  ομάδες, ο Όμιλος  Φίλων  του  Δάσους και το Εθελοντικό  Σώμα  Σαλαμίνας  Αντιμετώπισης  Καταστροφών.  
Οι τρεις  Εθελοντικές Ομάδες  μετά από διαβούλευση συνέγραψαν και συνυπέγραψαν τα ακόλουθα.

Με αφορμή τα όσα λέγονται και ύστερα από τις επιθέσεις  που δέχονται  οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται  στο νησί  μας   με αποκορύφωμα τα όσα υποτιμητικά  ελέχθησαν για τους εθελοντές στο Σ.Τ.Ο ( Συντονιστικό Τοπικό Όργανο ) που έγινε στο Δήμο της Σαλαμίνας  θα θέλαμε να τονίσουμε και να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση τα εξής:
1.Κάθε ομάδα είναι ανεξάρτητη και αυτοδιοικούμενη στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις.
2.Τα προγράμματα εκπαίδευσης και οι τομείς δράσης της κάθε μίας από αυτές είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των προεδρείων τους και κατ επέκταση όλης της ομάδας.
Όσον αφορά όμως καταστάσεις ανάγκης όπως Πυρκαγιές, Πλημμύρες, Σεισμοί ,Εξαφάνιση ατόμων κ.α η συνεργασία όλων των ομάδων μεταξύ τους είναι δεδομένη . Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού μας πλούτου ,της περιουσίας των συμπολιτών μας είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός και σε αυτόν επικεντρώνουμε  όλες μας τις δυνάμεις.
Πάντα όμως κάτω από την καθοδήγηση της εκάστοτε αρχής ,Δήμος, Αστυνομία ,Πολιτική Προστασία, Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική χωρίς ποτέ να αντικαθιστούμε αλλά πάντα να συνεπικουρούμε τις προσπάθειες αυτών.
 Επίσης  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι Εθελοντικοί Σύλλογοι που συνυπογράφουν αυτό το δελτίο  τύπου  είναι επισήμως αναγνωρισμένοι από την πολιτεία, ενταγμένοι στα μητρώα  της Πολιτικής Προστασίας, και  στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος . 
Αντί λοιπόν να είστε επικριτές μας θα θέλαμε να συνδράμετε μαζί μας για το κοινό καλό.



 Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας

 Όμιλος  Φίλων  του  Δάσους  Δ.Α.Κ

 Εθελοντικό  Σώμα  Σαλαμίνας   Αντιμετώπισης  Καταστροφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου