Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας. Ανακοίνωση



Τον τελευταίο καιρό, μια σειρά μικροπολιτικάντηδων παραγοντίσκων της Σαλαμίνας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμπλακούν στην διαδικασία παράδοσης ενός πανάκριβου ιατρικού μηχανήματος (ενός υπερηχοτομογράφου) που προτίθενται η ανθρωπιστική οργάνωση “Στάση Σωής” και το “Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας” να παραχωρήσουν για χρήση, καθ΄ υπόδειξη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας,Οι παραγοντίσκοι αυτοί, ουδέποτε έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη του δικτύου αλληλεγγύης της “Στάση Ζωής” με το εξωτερικό, απ΄όπου προέρχονται τα πανάκριβα μηχανήματα που παραλαμβάνει και προωθεί η οργάνωση μας, όπου διαπιστώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ανάγκη, μηδέ έχουν προσφέρει το  παραμικρό στις εργώδεις και δυσβάσταχτες, οικονομικά, προσπάθειες των εθελοντών μας για την παραλαβή και προώθηση των πολύτιμων, για τους ασθενείς, μηχανημάτων.


Προειδοποιούμε λοιπόν τους κάθε λογής παραγοντίσκους, να πάψουν να ασχολούνται με τα αλλότρια και τους προτρέπουμε σθεναρά να ασχοληθούν με τα του οίκου τους, που παρουσιάζει ήδη αρκετά προβλήματα. Η παρασκηνιακή προσπάθεια εμπλοκής τους σε μια διαδικασία που εξ ορισμού δεν τους αφορά και δεν τους πέφτει λόγος, μόνο εμπόδια δημιουργεί στην παράδοση του ιατρικού μηχανήματος και κατ΄επέκταση στην χρήση του από τους ασθενείς που έχουν την ανάγκη του μηχανήματος αυτού, στην Σαλαμίνα.
Είναι καιρός να καταλάβουν μερικοί ό,τι τα θέματα της Υγείας είναι έξω και πόρω μακράν από τις πολιτικάντικες σκοπιμότητες και τα μικρομάγαζα που έχουν στήσει γύρω από τις καρέκλες τους.

Τα δε … παλαμάκια που φιλοδοξούν να εισπράξουν οι παραγοντίσκοι αυτοί, ανήκουν σε άλλους. Ανήκουν σε αυτούς που, διακριτικά και κυρίως ΣΙΩΠΗΛΑ, στηρίζουν τις προσπάθειες της οργάνωσης μας και του “Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Σαλαμίνας”, αρνούμενοι πολλές φορές ακόμα και την τιμή ενός δημόσιου “ευχαριστώ” που τους οφείλουμε.


 Με τιμή
 Για την “Στάση Ζωής
 Έφη Ζήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου