Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ



Τα λειτουργικά έσοδα των σχολείων δεν έχουν καμία σχέση με τις δαπάνες των Δήμων, είναι χρήματα που πληρώνουν οι γονείς μέσα από άμεσους ή εμμέσους φόρους προς το κράτος.
Μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών επιστρέφουν στους Δήμους ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία. Από αυτά τα χρήματα πληρώνονται τα αναλώσιμα των σχολείων, οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, το πετρέλαιο, τα υλικά για την καθαριότητα κ.α. Ο ρόλος των δημοτικών αρχών σε αυτή τη διαδικασία είναι καθαρά ο ρόλος του «ταχυδρόμου» και μόνο αυτός. Μοναδική υποχρέωση που έχει ο Δήμος είναι να μοιράσει αυτά τα χρήματα στα σχολεία της αρμοδιότητας του.
Δε μας προκαλεί καμία έκπληξη η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να μην αποδίδει  τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία και στην κυριολεξία να έχει κηρύξει στάση πληρωμών.

Με αποτέλεσμα τα σχολεία να υπολειτουργούν .Μπορεί να είναι νέα, αλλά η πολιτική της είναι τόσο σάπια απέναντι στα θέματα που αφορούν τα σχολεία της πόλης μας, όσο ήταν και των προηγούμενων δημοτικών αρχών τις οποίες προεκλογικά αφόριζε στα λόγια. Εξάλλου έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή της θητείας της το «φιλολαϊκό» της πρόσωπο όταν ψήφισε την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 50% .Αναρωτιόμαστε: Αν σήμερα που το κράτος δίνει πενταροδεκάρες για να λειτουργήσουν τα σχολεία (60% κάτω με αφορμή την οικονομική κρίση), τι θα γίνει άραγε όταν σταματήσει τις επιχορηγήσεις προς τους δήμους, κατά δήλωση Βαρουφάκη, όπως άλλωστε προστάζει η ΕΕ και ο Καλλικράτης;
Με ή χωρίς μνημόνια το «μάρμαρο» το πληρώνουν και θα συνεχίσουν να το πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για πόσο;

Για όσο εμείς θα τους το επιτρέπουμε!!!
Δε θα επιτρέψουμε σε καμία δημοτική αρχή να στερήσει από τα παιδιά μας, τη λειτουργία των σχολείων. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία δημοτική αρχή να αδειάζει και άλλο τις τσέπες μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·         ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
·         ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ και ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
·         ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Δ.Ε.ΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Δ.Ε.ΚΟ.
·         ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
·         ΑΠΑΛΛΑΓΗ Φ.Π.Α ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.
·         ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ Μ.Κ.Ο .
·         ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΟΡΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ,ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
·         ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου