Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΕΣ



γράφει η Βίκυ Ψυλλάκη
@ Είπε το πρωί η αστρολόγος στο ραδιόφωνο πως σήμερα από το μεσημέρι και μετά ενδέχεται να έχουμε καλλιτεχνικές τάσεις. Κατάλαβα. Θα… ζωγραφίσουν πάλι τ΄ απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο.
(…και ναι, ζωγράφισαν ….ζωγραφική με το στόμα)
Είναι αυτό το «άμα δεν μπορείς να το πεις, ζωγράφισέ το!»
@ Πρόσφατα στην Πύλη Τρικάλων, ένα σημείο της Ελλάδας όπου η ανταλλακτική οικονομία είναι γεγονός,  ένας υδραυλικός κλήθηκε να επιδιορθώσει σιφόνι σε κατοικία του Δήμου Πύλης και πληρώθηκε  σε… αβγά! Μάλιστα, γιατί όχι; Φρέσκα αβγουλάκια κοτούλας.
Τέτοιου είδους ανταλλακτική σχέση προβλέπεται σε λίγο και στις σχέσεις κράτους/δήμου – πολίτη/δημότη. Μου παρέχεις αέρα κοπανιστό, σε πληρώνω με γιαούρτια! Μου κάνεις αέρα μέχρι να σε βγάλω και μετά απορείς που θέλω να σε ελέγχω, σε πληρώνω με αβγά! Και μάλιστα κλούβια! Από κόκορα. Μην πάνε και χαμένα τα καλά!

@Ακούστε πού ειδικεύεται μια ομογενής από την Αυστραλία. Βοηθά λέει τα πουλιά να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα. Δεν αφήνει λέω γω τα πουλιά της Αυστραλίας, να΄ ρθει εδώ στην Ελλάδα να βοηθήσει τα πολιτικά μας… πουλιά να διαχειριστούν τη δόξα τους; Άντε, γιατί από αηδόνια μας προκύψανε μπεκάτσες… μην πω κάργιες!
@ «Στις περισσότερες περιπτώσεις», πάντως,  λέει η πτηνοψυχολόγος, «το σφάλμα δεν το έχει το πουλί, αλλά ο ιδιοκτήτης του, αφού οι απαιτήσεις του από το πτηνό είναι, πολλές φορές, υπερβολικές». Γι΄ αυτό η θεραπευτική της μέθοδος έχει να κάνει με την αλλαγή νοοτροπίας των ιδιοκτητών και για το τι προσδοκούν από τα κατοικίδια πτηνά τους.
Τ΄ ακούτε κύριοι ιδιοκτήται κατοικιδίων; Γι΄ αυτό πολλές φορές το καναρίνι σας, αντί να κελαηδά πιάνει και κρώζει, τα σκυλάκια σας ορμούν σ΄ όποιον βρεθεί μπροστά τους κι οι κοτούλες σας παύουν να γεννούν αβγά! Τι να σου κάνει κι η κοτούλα όταν θες να την πάρεις απ΄ το κοτέτσι και να την κάνεις σώνει και καλά ζογκλέρ στα πανηγύρια; Τρελαίνεται η κακομοίρα, γιατί εσύ θες να την κάνεις ηθοποιό και να βγάλεις φράγκα αλλά κείνη κατά βάθος παραμένει πάντα μια απλή κοτούλα. Που έξω απ΄ το κοτέτσι της χάνει και τ΄ αβγά και τα πασχάλια!
@ Στη Νάπολη, λέει, υποδέχτηκαν τον πάπα Φραγκίσκο με τι δώρο λέτε; Μια πίτσα με ειδική αφιέρωση σ΄ αυτόν. Καταξοδεύτηκαν.
Απ΄ την άλλη καλύτερα να σου χαρίσουν πίτσα παρά κάτι άλλο. Γι΄ αυτό το τελευταίο κάτι ξέρουν οι τέως στη χώρα μας.
@ Στην Αθήνα μετά την παρέλαση είχαμε τσολιάδες και δημοτικά τραγούδια. Στα Αμπελάκια την παραμονή κατά την κατάθεση στεφάνων είχαμε Γωγώ Τσαμπά και πομ πομ πομ… Άντε βρε και του χρόνου το Γιαννούλη!  
@Και ποιοι άσκησαν πρώτοι κριτική; Εκείνοι που έφεραν τη γνωστή αοιδό στο Ευριπίδειο. Ε, όχι, αδέρφια, μη μου κάνετε και σεις… τον άγιο! Κάθε πέρσι  πάντως και καλύτερα, έχετε δίκιο. 
@Τον Οκτώβριο  στις Δημοτικές Κοινότητες προτείνω να δέσουν τα δάφνινα στεφάνια με καραβόσκοινα στο Ηρώο γιατί, καλέ τα μάθατε; Τη νύχτα κάνουνε φτερά και πετάνε κατά Κούλουρη μεριά! Πετάξανε κι αυτά παρέα με την παρέλαση του τ. δήμου!
@ Στο Σύδνεϋ τώρα ένας κατάκοπος οδηγός κοιμήθηκε στην κυριολεξία πάνω στο τιμόνι μέσα στο σταματημένο κατά τα άλλα όχημά του  ενώ βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο. Πάλι καλά που είχε αφήσει και τους προβολείς αναμμένους.
Τους  οδηγούς στην Αυστραλία τους παίρνει ο ύπνος μέσα στα αυτοκίνητά τους, τους δημοτικούς συμβούλους στη Σαλαμίνα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εν μέσω συνεδρίασης – σε κάθε συνεδρίαση κάποιοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κοιμούνται! Τι στο καλό, κρεβάτια δεν έχουν;  Τι χτυπηθήκανε να βγούνε σώνει και καλά; Για να κοιμούνται στο δημαρχείο; Τους εμπνέει η αίθουσα των Δ.Σ.; Ήμαρτον Παναγία μου! Τόσο ομαδικό ύπνο μέρα μεσημέρι δεν ξανάδαμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου