Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γυναίκα για πάντα




Με μια όμορφη εκδήλωση στην πρ. αίθουσα δημοτικών συμβουλίων, η Δ. Ενότητα Αμπελακίων γιόρτασε χθες την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Την εκδήλωση άνοιξε η αντιδήμαρχος Αμπελακίων Στ. Γεροντιώτη, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και προλόγισε την ομιλήτρια της βραδιάς γνωστή συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη.  Με θέμα τη γυναίκα στο χθες και στο σήμερα, η κ. Παπαδάκη  εξέπληξε και πάλι ευχάριστα όταν, με αφορμή και το θέμα του τελευταίου της βιβλίου, επικέντρωσε στη διαχρονική σχέση μάνας – παιδιού, τονίζοντας πως η μάνα, είτε το θέλει είτε όχι, «φορτώνει με αποσκευές τα παιδιά της που δεν μπορούν να πετάξουν από πάνω τους» και που τις κουβαλούν από σταθμό σε σταθμό μια ζωή. Μίλησε ακόμη για την αλλαγή του ρόλου της γυναίκας με την είσοδό της στην παραγωγή, για το γεγονός  ότι ενώ θεωρητικά έχει κατακτήσει πολλά, ουσιαστικά δεν κατάφερε ακόμη να σταθεροποιήσει τα βήματά της, για τις ευθύνες της ως «διαχειριστής αγάπης», για το φασισμό στην οικογένεια και τις ενοχές που φορτώνεται η σύγχρονη γυναίκα, καταλήγοντας στην προτροπή «χαλαρώστε! Η χαρά της ζωής κρύβεται στα απλά καθημερινά θέματα».


Ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα με αποσπάσματα από οπερέτες και έντεχνο ελληνικό τραγούδι από τη μαέστρο και μουσικό Λίτσα Λαμπάρα με τη συνοδεία στο πιάνο του κ. Μιχάλη Σαντοριναίου. Τέλος, τιμήθηκε για την πολυετή εθελοντική προσφορά της στη δημιουργία και στη λειτουργία της βιβλιοθήκης Σεληνίων η κ. Μαρία Τσόλα, ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στη Σαλαμίνα, μια αγωνίστρια της ζωής, μια γυναίκα ιδιαίτερα αγαπητή γιατί ξέρει να προσφέρει.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η κ. Παπαδάκη υπέγραψε για τους φίλους της το νέο της βιβλίο με τον αισιόδοξο τίτλο «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια».

Και του χρόνου!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου