Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την κρουαζιέρα στον Πειραιά και τις Πολιτικές Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής



Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, με πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου και των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων για τον Τουρισμό, Ελένης Δημοπούλου και Τουριστικής Ανάπτυξης,  Θ. Αγγελόπουλου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης της επισκεψιμότητας από τους επιβάτες κρουαζιέρας στον «δίδυμο προορισμό» Αθήνας και Πειραιά, με την χορήγηση κινήτρων από τον ΟΛΠ την αγορά κ.α, προτείνοντας την αύξηση ωρών παραμονής των πλοίων στο λιμάνι, «ώστε οι επισκέπτες να έχουν περισσότερες ώρες στη διάθεσή τους να περιηγηθούν στις δύο πόλεις»
Σε αυτή την κατεύθυνση ο Γ. Γαβρίλης πρότεινε, ακόμα, και έγινε αποδεκτό απ’ όλους, να διαμορφωθεί ένα δίκτυο με εκπροσώπους όλων των φορέων, για την δημιουργία μίας ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας για την υλοποίηση των κοινών στόχων και επιδιώξεων.

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό, Ελένη Δημοπούλου έκανε αναλυτική παρουσίαση του σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την τουριστική προβολή αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι στους στρατηγικούς στόχους είναι:
ü     Να στηρίξει τις υπάρχουσες και να προσελκύσεις νέες τουριστικές επιχειρήσεις
ü     Να στηρίζει την καινοτομική επιχειρηματικότητα με χρηματοδοτικά εργαλεία
ü     Να στηρίξει την ορθολογική διαχείριση των επισκεπτών και του προορισμού της Αττικής.
Στην διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν, απ’ όλους τους συμμετέχοντες, προτάσεις και αναπτύχθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί, διαμορφώνοντας νέες δυνατότητες για ουσιαστικές δράσεις και παρεμβάσεις, από τις οποίες άλλες εντάσσονται σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και άλλες είναι βραχυπρόθεσμες.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, εντεταλμένος, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου (MedCruise), Σταύρος Χατζάκος, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, Γιώργος Καστελλάνος, η προϊσταμένη της ΚΣΤ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Στέλλα Χρυσουλάκη, οι πρόεδροι του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, του ΕΕΠ Γιώργος Μπενέτος, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης, της Ένωσης Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Αντώνης Στελλιάτος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων- Εξαγωγών Νίκος Μαυρίκος, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστικών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Γ. Φιλανδριανός και ο διευθυντής της Ένωσης Ν. Καλούδης, εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας, ναυτικών πρακτόρων, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

Λεζάντες:
Φωτό 1: Από αριστερά: Π. Κόκκαλης, Γ. Γαβρίλης, Π. Χατζηπέρος
Φωτό 2: Από δεξιά: Η κ. Ελένη Δημοπούλου
Φωτό 3 Γενική άποψη της σύσκεψης


                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου