Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκαίνια νέου καταστήματος ΣΑΡΕΛΑΣ



Το τρίτο κατάστημα ΣΑΡΕΛΑΣ  που βρίσκετε επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου στα Αμπελάκια εγκαινίασε σήμερα ο φίλος Γιάννης Σαρέλας παρουσία πλήθος κόσμου φίλων, γνωστών και πελατών του καταστήματος.
Μεταξύ άλλων διακρίναμε τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρη, και τους δημοτικούς συμβούλους Αν. Μιχάλαρο, Μ. Δερτούζο, Π. Παπαθεοχάρη, Κ. Μαριδάκι και άλλους.
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό υπήρχε πλούσιος μπουφές με εδέσματα και αναψυκτικά.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ: Έως τις 10 Οκτωβρίου οι προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ

Με βάση νεότερη πληροφόρηση που είχαμε από το δικηγορικό γραφείο του κ. Χρήστου Κλειώση, η προθεσμία για την υποβολή ενδικοφανών προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2014.
Αυτό, προκύπτει με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (παράγραφος 6, του άρθρου 29 του νόμου 4223/2013 – πρόκειται για το νόμο του ΕΝΦΙΑ), το οποίο αναφέρει: “Στις περιπτώσεις της ηλεκτρονικής κοινοποίησης στο λογαριασμό φυσικού, νομικού προσώπου ή οντότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση α' των παραγράφων 2 και 3 του παρόντος, η πράξη θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την ανάρτησή της στο λογαριασμό του προσώπου το οποίο αφορά η επίδοση και την ηλεκτρονική ειδοποίησή του, εφόσον δεν προκύπτει προγενέστερος χρόνος παραλαβής της.”

Σκουπίδια και πλαστικά «πνίγουν» την Ελλάδα


aporimata2
Μία σύγχρονη καινοτομία: διαχείριση δια του διασκορπισμού
Με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου και τη λήξη της τουριστικής περιόδου, χιλιάδες τόνοι πλαστικών και άλλων απορριμμάτων που συσσωρεύτηκαν στις άκρες των δρόμων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια ξεκινούν το καταστροφικό τους ταξίδι χωρίς... επιστροφή για τις ελληνικές θάλασσες.
Για πολλούς μήνες, «περίμεναν» τους τοπικούς φορείς να ενδιαφερθούν για την αποκομιδή τους, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η στοιχειώδης κινητοποίηση αλλά και η εύλογη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών για αυτή την προσβλητική εικόνα που παρουσιάζουν οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον άδικο θάνατο του Πειραιώτη Κώστα Κατσούλη



Στον αγοραίο καιρό των αγορών, του αμοραλισμού, του life style και των μνημονίων, ένα μεγάλο κομμάτι του αθλητικού χάρτη, κατακλύζεται από μικρά, μεγάλα, συχνά και παράνομα συμφέροντα, από το τζόγο, τη ντόπα, την ψεύτικη μαγκιά, από πολλά αγράμματα και απαίδευτα τίποτα. Τίποτα από ψυχή, τίποτα από πραγματική αγάπη για τον αθλητισμό, τίποτα από αφοσίωση. Όλα για το συμφέρον, όλα για το χρήμα (συχνά και για το ξέπλυμά του), όλα για τη δόξα, για μερικούς ακόμη και για το πολιτικό τους μέλλον.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, οι ρομαντικοί, υποφέρουν και κάποιες φορές, πληρώνουν και με τη ζωή τους.

Συμβαίνει τώρα.



Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Ξένο Σαλαμίνας σε δασική έκταση, επί τόπου έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας   και ομάδες εθελοντών και προσπαθούν για την κατάσβεση της. 






Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο”


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Σαλαμίνα:29/09/2014                                                                        ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Τμήμα: Παιδείας, Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης 

Ταχ. Δ/νση : Λ. Κων. Καραμανλή & Αμμοχώστου 1 
Ταχ. Κωδ. : 1 8 9 0 0 
T E L E F A X : 2114111039 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2132027580-581 e-mail: kyds@0165.syzefxis.gov.gr   
    

                                                   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΕΜΑ: “ Παράταση υποβολής αιτήσεων  για το Κοινωνικό Φροντιστήριο”
 Η υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή ( Καθηγητών &  μαθητών)  στο Κοινωνικό Φροντιστήριο , της σχολικής χρονιάς 2014-2015, παρατείνεται έως τις 20/10/2014.
 Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού, στα τηλέφωνα    213 2027580 – 581.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-λτη...

 Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους ανέργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο.
 Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται στη φορολόγηση της  ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λπ.), υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007) και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής. Επιπλέον πρόκειται για την φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λπ.
 Σταµατάµε  τον ΕΝΦΙΑ-λτη: Με πρωτοβουλία που πήραν Δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά. πραγματοποιήθηκε  Παναττική σύσκεψη για την ενεργοποίηση των πολιτών σε ένα μεγάλο κίνημα που θα σαρώσει, όχι μόνο τον συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία Kατοίκων Σαλαμίνας: ΣΤΟΠ στον ΕΝΦΙΑλτη!



Είμαστε πολίτες του νησιού της Σαλαμίνας που πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ στην πράξη, διότι :

Είναι ένας φόρος εξωπραγματικός, εξοντωτικός, αδυσώπητος, που έρχεται να επιβληθεί σε μια χώρα όπου σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής τα λαϊκά εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί κατά 50%, εντούτοις από το 2010 η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών έχει αυξηθεί έως 7 και 9 φορές! Ο ΦΠΑ αυξήθηκε τέσσερις φορές. Οι φόροι στα καύσιμα έχουν αυξηθεί τρεις φορές.
Και (εδώ βρίσκεται το απολύτως αδιανόητο): Οι φόροι επί των ακινήτων -ήδη πριν από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ- έχουν επταπλασιαστεί! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, μήπως η άρνηση πληρωμής τους μετατρέπεται σε δικαίωμα;

Ξέρουμε ότι για να πετύχουμε το στόχο μας , πρέπει να είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι. Ηδη, σε πολλές περιοχές ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, με συγκεντρώσεις, καταλήψεις εφοριών, ενημερωτικές καμπάνιες κλπ.

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

ΑΝ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ

Ελα μαζί μας να οργανώσουμε την αντίσταση στον ΕΝΦΙΑλτη !
Ενημέρωση για συναντήσεις, δράσεις, νομική βοήθεια κλπ θα υπάρχει στο blog : stopenfiasalamina.wordpress.com. και στη σελίδα μας στο Facebook “ΣΤΟΠ στον ΕΝΦΙΑλτη – Πρωτοβουλία Κατοίκων Σαλαμίνας”

Επικοινωνία : stopenfiasalamina@gmail.com

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ σας ενημερώνουν καθημερινά και για όλα τα αθλητικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Σαλαμίνα.



Στο ANATROPES SPORT http://anatropessport.blogspot.gr/ και φυσικά στο Facebook, https://www.facebook.com/profile.php?id=100007332557930για άμεση, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τα αθλητικά γεγονότα σε όλα τα αθλήματα του νησιού μας
Την υλη και τα ρεπορτάζ, θα επιμελείται ο νεότερος της παρέας Μάριος Θεοχάρης.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ 
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Τέσσερις νέοι επιστήμονες έχουν ένα περίεργο «χόμπι»: Να κάνουνε φάρσες-αποκαλύψεις σε μέντιουμ, πνευματιστές κ.λ.π. Ένας από αυτούς μπαίνει στο κοινόβιο ενός ψευδο-θεραπευτή με σκοπό την αποκάλυψη της απάτης.

Εκεί όμως, εμπλέκεται συναισθηματικά με μια ασθενή και αρχίζει να αναρωτιέται κατά πόσο έχει δικαίωμα να διαλύσει μια «θεραπευτική αυταπάτη».
(Διάρκεια: 84΄)

Ρένα Δούρου: «"Ναι" στους ελέγχους, "όχι" στην αξιολόγηση»

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίστηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μιλώντας, πριν από λίγη ώρα, για το θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία, κατηγορώντας την Κυβέρνηση για εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης, «με σκοπό να δημιουργηθούν δεξαμενές απολύσεων» όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Τα τελευταία 24ωρα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εκστρατείας ψεύδους και παραπληροφόρησης από την πλευρά της Κυβέρνησης. 
Ο στόχος είναι σαφής: Να εμφανιστούμε όλοι όσοι υποστηρίζουμε και εργαζόμαστε ώστε να αποκτήσουμε έναν ισχυρό, σύγχρονο και αξιοκρατικό δημόσιο τομέα, ως φαύλοι, που καλύπτουμε παρανομίες και πλαστά πτυχία» τόνισε συγκεκριμένα, για να προσθέσει επί του θέματος:

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Οι πολίτες παίρνουν την υπόθεση της Ανάπλασης των Λιπασμάτων στα χέρια τους

Προσφυγή πενήντα πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Πενήντα περίπου πολίτες από το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα απ' όλο το πολιτικό-αυτοδιοικητικό φάσμα κατέθεσαν πριν λίγες μέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας μια πολύ σημαντική προσφυγή. Η προσφυγή αφορά τόσο τις αποφάσεις Μανιάτη για την περιοχή των Λιπασμάτων (αύξηση συντελεστή δόμησης από 0,4 σε 0,6, μετατροπή της περιοχής σε Ζώνη Ελεγχόμενης Διάταξης με πρόβλεψη Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών λειτουργιών κ.α.), αλλά και το πρόσφατα ψηφισθέν χωροταξικό με το οποίο υπάρχουν μια σειρά αρνητικές προβλέψεις για την περιοχή του Κερατσινίου και για τις οποίες θα επανέλθουμε. Σημειώνουμε απλά ότι με το Χωροταξικό ψήφισε και αποδέχτηκε η πλειοψηφία του απελθόντος Δημοτικού Συμβουλίου. Για την ακρίβεια το ψήφισαν όλοι πλην των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, του Ζαχαρία Ζούπη και της Χρύσας Μυργιαλή. Ασφαλώς θα επανέλθουμε και σ' αυτό το θέμα.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ)



Το Σαββατοκύριακο 20, 21 Σεπτεμβρίου, ο ΝΟΒΣ διοργάνωσε στον κόλπο της Σαλαμίνας τον Διασυλλογικό αγώνας ιστιοπλοΐας για σκάφη optimist και laser «Κύπελλο Σαλαμινομάχων 2014», τιμώντας την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος, με συμμετοχή τεσσάρων Ναυτικών Ομίλων. Σημαντική βοήθεια παρασχέθηκε από τις «ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ», για τις οποίες εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες.  Οι αθλητές του  ΝΟΒΣ που αναδείχθηκε Πολυνίκης, κατέκτησαν τρείς πρώτες, τρείς δεύτερες και πέντε τρίτες νίκες, ως εξής:

Αποτελέσματα ελέγχων σε κυλικεία και άλλους σχολικούς χώρους, καταστήματα πώλησης σχολικών ειδών και οχήματα μεταφοράς μαθητών



Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πραγματοποιούν ελέγχους σε κυλικεία και άλλους σχολικούς χώρους, καταστήματα πώλησης σχολικών ειδών αλλά και οχήματα μεταφοράς μαθητών με αποκλειστικό στόχο την προστασία των παιδιών.
Συγκεκριμένα, μετά από την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς έχουν γίνει οι παρακάτω έλεγχοι:
§              Οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής πραγματοποίησαν ελέγχους σε 22 σχολεία, από τα οποία τα πέντε (5) νηπιαγωγεία, ως προς τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες σίτισης κ.λπ.
Έγιναν συστάσεις για βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών και όπου κρίθηκε απαραίτητο εστάλησαν έγγραφα προς άλλες υπηρεσίες (Διεύθυνση Σχολείου, Σχολική Επιτροπή, Δήμος) προκειμένου να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση προβλημάτων (ύδρευση, αποχέτευση κ.λπ)

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΟΥ ΕΠΣΠ ΠΕΙΡΑΙΑ Κυριακή 21-09-2014



Αποτελέσματα.
 ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΧΑΡΑΥΓΗ 3-2
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΑΕ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 3-1
Μετά το Αμπελακιακό και τους Σαλαμινομάχους που πέρασαν από χθες  στην επόμενη φάση του κυπέλου, σήμερα και ο Αίας Σαλαμίνας συνεχίζει στην επόμενη φάση, η μόνη ομάδα που δεν κατάφερε να προκριθεί είναι η Α.Ε Σαλαμίνας, ευχόμαστε καλή συνέχεια στο θεσμό του κυπέλου Πειραιά  και στης τρεις ομάδες του νησιού μας.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η καλή ημέρα φαίνεται απ το πρωί.



Και μάλλον δεν ξεκίνησε καλά η νέα ημέρα και η νέα δημοτική αρχή.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η αδιαφορία  στης καταγγελίες και την δημοσίευση φωτογραφιών της εφημερίδας μας για το συνεχιζόμενο ΠΑΡΑΝΟΜΟ μπάζωμα στον λόφο Πατρίς;
Σήμερα δημοσιεύουμε ακόμα μια παρανομία και καταστροφή του περιβάλλοντος από την περιοχή της Φανερωμένης και περιμένουμε την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής.
Όσο για κάποιον γλείφτη, τσάτσο, η βλάκα που θα βρεθεί να πει ότι ακόμα είναι νωρίς, θα του απαντήσω ότι αν υπάρχει ικανότητα , πολιτική βούληση και αγάπη για τον τόπο και το περιβάλλον, αυτά τα θέματα λύνονται σε 10 λεπτά, με ένα απλό τηλεφώνημα από την Δήμαρχο στης αρμόδιες αρχές, αστυνομία, λιμενικό, δασαρχείο, κλπ.

ΗΧΗΡΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό και την εγκληματική βία της Χρυσής Αυγής έδωσε σήμερα ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ που διοργανώθηκαν στο Κερατσίνι.Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το μεσημέρι στ' αποκαλυπτήρια του Μνημείου που στήθηκε στο σημείο της δολοφονίας από την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου, ενώ, μεγαλειώδης ήταν η προσέλευση του κόσμου στην πορεία που ξεκίνησε το απόγευμα.
Ωστόσο, με οργανωμένο σχέδιο και καταδρομικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την πόλη, εκείνοι που τους ενοχλεί το μήνυμα του Παύλου προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Στο μέσο της διαδρομής πολυποίκιλες ομάδες «μαυροντυμένων» άρχισαν να σπάνε κτήρια του Δήμου (ΚΕΠ, Δημαρχείο), να βάζουν φωτιές και να χτυπάνε τους διαδηλωτές.

«ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ... ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ»


Α  Λ  Λ  Η  Λ  Ε  Γ  Γ  Υ  Η    Π  Ε  Ι  Ρ  Α  Ι  Α

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  20/9/14  ΣΤΙΣ 19.30
«ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ... ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ»
Η Αλληλεγγύη Πειραιά και η Πρωτοβουλία κατά της Ιδιωτικοποίησης του Νερού ("Save Greek Water") οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση  και συζήτηση το ερχόμενο Σάββατο 20/9/14, 19:30 στην Πλατεία Αλληλεγγύης (34ου Συντάγματος & Ευαγγελιστρίας) στην είσοδο του Πειραιά, για την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, με συμμετοχή και εκπροσώπων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ Καλούνται οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες να ακούσουν από πρώτο χέρι «τι τρέχει με το νερό». Θα ακολουθήσει λαϊκό μουσικό πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη. Με την  εκδήλωση αυτήν εγκαινιάζουμε  κύκλο  επίκαιρων εκδηλώσεων με γενικό θέμα ΔΗΜΟΣΙΑ  ΑΓΑΘΑ KAI KΡΙΣH....
Το νερό είναι φυσικό και κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για την ίδια τη ζωή. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας. Η πρόσβαση στο νερό είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο αναφέρεται ρητά στη διακήρυξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.



«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα, που έστειλαν οι γειτονιές του Πειραιά, με τη χθεσινή (18/9) μεγαλειώδη Αντιφασιστική Διαδήλωση, στο Κερατσίνι».

Ένα χρόνο από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, ο λαός και η νεολαία του Πειραιά, με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στο Πέραμα, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι και στη χθεσινή μεγαλειώδη Αντιφασιστική Διαδήλωση στο Κερατσίνι, έστειλαν ηχηρό μήνυμα, ότι η αντιφασιστική μάχη παραμένει ασίγαστη.

Δήλωση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:



Δήλωση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:

«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα από εγκληματίες δολοφόνους της Χ.Α,  ακόμη και οι πιο δύσπιστοι έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη αντιμετώπισης του φασιστικού φαινομένου.
Πλέον ουδείς δικαιούται να επικαλείται άγνοια. Το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί και δικαιολογίες για τη μη αντιμετώπισή του, δεν είναι μόνο αβάσιμες αλλά και εκ του πονηρού. Σήμερα στη χώρα διακυβεύεται η Δημοκρατία, και ο  αγώνας κατά του φασισμού και όλων των διαπλεκόμενων εκφάνσεών του, είναι πρώτη προτεραιότητα.
Για να μην υπάρξουν ποτέ ξανά και άλλα θύματα της εγκληματικής ακροδεξιάς βίας.
Γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υποχρέωση και δικαίωμα κάθε πολίτη».

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η   23 ης  Συνεδρίασης   (Tακτική)
     
Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 23η  Σεπτεμβρίου  2014 ημέρα  ΤΡΙΤΗ   και ώρα  17.00   στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση και λήψη απόφασης στα  κατωτέρω θέματα:
1.- Λήψη  νέας  απόφασης   που αφορά την κατάταξη  των  Αναπληρωματικών   μελών της  Οικονομικής  Επιτροπής  του Δήμου Σαλαμίνας.
2.- Λήψη  νέας  απόφασης   που αφορά την κατάταξη  των  Αναπληρωματικών   μελών της    Επιτροπής  Ποιότητας  Ζωής  του Δήμου Σαλαμίνας .
3.- ΄Εκφραση σύμφωνης γνώμης στην αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δημοτικού  Λιμενικού  Ταμείου  Σαλαμίνας.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

.ΠΑΥΛΟ ΖΕΙΣ!


Εγκληματική αδιαφορία από την κυβέρνηση για τους ασφαλισμένους με βιβλιάρια της Πρόνοιας

Δυστυχώς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, αντί να αντιληφθούν τις τεράστιες ανάγκες της κοινωνίας, για άλλη μια φορά προσπαθούν με μέτρα ασπιρίνες να δώσουν την εικόνα ότι λύνουν το πρόβλημα των ανασφάλιστων αλλά και ασφαλισμένων πολιτών.
Οι ανακοινώσεις στα ΜΜΕ όπως «δωρεάν πρόσβαση στα φάρμακα και στα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους», «πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ» και άλλους πολλούς, προσπαθούν με κάθε μέσο να πείσουν για μια όμορφη εικόνα και να περάσουν  την γραμμή ότι η κυβέρνηση βοηθά τους πολίτες.  Η αλήθεια όμως απέχει αρκετά και δυστυχώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ενώ «λεφτά υπάρχουν» για τράπεζες και τα μεγαλοοφειλετες ,  ΔΕΝ υπάρχουν για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την επί της ουσίας κατάργηση του δικαιώματος της Κυριακάτικης αργίας, έρχεται σε πλήρη αντιστοίχιση με τις θέσεις των εργαζομένων στα καταστήματα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του κλάδου και την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Δήλωση Γ. Γαβρίλη για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού, αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης ανακοίνωσε την πρόθεσή του ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων και παρεμβάσεων, που θα στοχεύουν στην αναχαίτηση και στην αντιμετώπιση του νεοφασιστικού φαινομένου, που αναπτύσεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί, τις επόμενες ημέρες, ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν Δήμοι, Συνδικάτα και άλλοι φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, για να προχωρήσουν σε συντονισμό της δράσης τους.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε τα εξής:

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ αύριο Πέμπτη 18 του Σεπτέμβρη, στη μεγάλη
Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία στο Κερατσίνι στις 6:00 μ.μ.

Το ραντεβού της Προσυγκέντρωσης για τα μέλη, τους φίλους και τη Νεολαία
του ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, είναι στις 5.30 το απόγευμα, στα καραβάκια στα Παλούκια.

Χάρτης της περιοχής


Το σημείο που ξεκινά και θα επιστρέψει η πορεία, είναι στην οδό Π. Τσαλδάρη

& Σαλαμίνος  - Αμφιάλη - Κερατσίνι. (Προσοχή υπάρχει και στη Νίκαια δρόμος

με το ίδιο όνομα, μη μπερδευτείτε) 


«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ.
 Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας ενώνει την φωνή του με όλους εκείνους που έχουν ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση
κατά του φασισμού και των φαινομένων βίας από όπου και αν προέρχονται.
 Στην δημοκρατία όσοι επιχειρούν την τρομοκράτηση  πρέπει να απομονώνονται και να οδηγούνται στο περιθώριο.
 Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα που διοργανώνονται σε όλη την χώρα.
 Ο φασισμός, ο ρατσισμός, η βία, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να εξαλειφθούν και η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον σκοπό αυτό.
 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντησης εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΛΠ



Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην Π.Ε Πειραιά συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ).
Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επέκταση του κεντρικού- επιβατικού λιμένα προς τη νότια πλευρά, εξωτερικά του υφιστάμενου λιμένος, για την εξυπηρέτηση περισσότερων και μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων. Το έργο περιλαμβάνεται στο Επενδυτικό Πρόγραμμα του ΟΛΠ 2014- 2018.
Ο Γιώργος Γαβρίλης ζήτησε να οργανωθεί άμεσα μια συζήτηση για το σύνολο του επενδυτικού προγράμματος κατά την οποία θα πρέπει να συζητηθούν το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται άμεσα με το λιμάνι και τις πόλεις.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Παύλε Φύσσα μας θυμίζεις ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον φασιστικό κίνδυνο!

Ένας χρόνος πέρασε από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την γνωστή εγκληματική , νεοναζιστική συμμορία που εμφανίζεται ως πολιτικό κόμμα . Το σοκ διαδέχτηκε η οργή και την οργή διαδέχτηκε η πεποίθηση ότι χρειάζεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ,ώστε να απομονωθεί αυτή η ανοικτά φασιστική δράση στις γειτονιές μας , αλλά και σ' όλη την Ελλάδα .
Η στυγερή δολοφονία του Παύλου λειτούργησε ως αφορμή αφύπνισης όλων μας και πριν απ΄ολα αυτών που παρακολουθούσαν επί χρόνια την  προκλητική δράση της Χρυσής Αυγής ,τις επιθέσεις της , τις απειλές  και τους τραμπουκισμούς της  χωρίς να μιλάνε, χωρίς να αντιδρούν .Σήμερα αυτή η δράση έχει περιοριστεί .Μια σειρά στελέχη της διώκονται ως κοινοί εγκληματίες. Οι δολοφόνοι του Παύλου θα περάσουν δίκη. Πολλοί πολίτες συνειδητοποίησαν μετά το έγκλημα τι συμβαίνει, τι σημαίνει Χρυσή Αυγή .Ωστόσο , αυτά δεν αρκούν. Η Χρυσή Αυγή είναι παρούσα , αξιοποιεί την ανοχή τμημάτων του πολιτικού συστήματος , συγκεντρώνει σημαντικά ποσοστά από πολίτες που αγανακτούν με την σημερινή κατάσταση και αντιλαμβάνονται μια τέτοια στάση ως « τιμωρία ». Ωστόσο , δεν υπάρχουν πια  άλλοθι για μια τέτοια συμπεριφορά  . Όλοι πια γνωρίζουν . Ο κάθε πολίτης αναλαμβάνει και την δική του καθοριστική ευθύνη για το μέλλον ,για την χώρα ,για τις εξελίξεις .

ΔΥΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός "Το Καφενείο των Ιδεών", όπως κάθε χρόνο και εφέτος, παραχωρεί δύο υποτροφίες στην Δραματική Σχολή "Θεατρική Τέχνη" στην Αθήνα. Οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως φύλλου, δεν θα πρέπει να περνούν το 30ο έτος της ηλικίας τους και θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισοτίμου Σχολής. Για δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου, στον αρθ, τηλεφώνου 210.4685163 , ώρες 2-4 
απόγευμα και 9-11 βράδυ

2nd ROCK AID στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας



Το 2nd ROCK AID θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ  Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Οι ΣΕΛΑΣ ,Hungry Dukes ,Mr.Highway Band ,Ghostdance The Band , ανεβαίνουν στη σκηνή με κοινωνικό σκοπό :την συλλογή φαρμάκων  για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη γεμίζοντας την βράδια με δυνατές μουσικές σε Blues Rock ύφος! 
Το εισιτήριό σας γι’αυτή τη συναυλία είναι ένα κουτί φάρμακα. 
Η εγχώρια ροκ σκηνή δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο με ένα απαράμιλλο live που θα μας θυμίσει ότι το... μουσικό καλοκαίρι δεν τελειώνει έτσι εύκολα! Σας περιμένουμε όλους!!

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

«Τέσσερις Πόλεις, Μία Διοργάνωση, Ένα Όραμα»



Στην Γυάλα Σαλαμίνας σήμερα το Καγιάκ Greece,
με συμμετοχή 280 αθλητών από 14 συλλόγους

«Τέσσερις Πόλεις, Μία Διοργάνωση, Ένα Όραμα»


Στην Γυάλα Σαλαμίνας συνεχίζεται σήμερα Κυριακή (14 Σεπτεμβρίου), η εθελοντική προσπάθεια νέων παιδιών, με στόχο το άνοιγμα του αθλήματος του κάνοε καγιάκ προς όλο τον κόσμο. Η Kayak Greece διοργανώνει εκεί τον δεύτερο –από τους τέσσερις αγώνες- που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.
 Είναι μια νέα προσπάθεια στο άθλημα του κάνοε καγιάκ, που με σλόγκαν «4 πόλεις, 1 διοργάνωση, 1 όραμα», έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει ένα σημαντικό κομμάτι του καγιάκ αλλά και γενικότερα φίλων του αθλητισμού. Σήμερα μάλιστα στην Σαλαμίνα, το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που έχουν δηλώσει συμμετοχή 280 αθλητές και αθλήτριες από 14 ναυταθλητικά σωματεία όλης της χώρας.

ΧΩΡΙΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΚΤΩΒΡΗ" ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ", βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του "Πολιτιστικός Οκτώβρης στη Σαλαμίνα", δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, οι οποίοι δεν επιτρέπυν την οργάνωση των 29 περίπου πολιτιστικών εκδηλώσεών του, με διακεκριμένες παρουσίες ελλήνων και διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως τα Γεωργιανά Μπαλέτα, τα οποία θαυμάσαμε πέρσι, και άλλα.
Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός δεν επιχορηγείται από κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.
Ζητούμε την κατανόηση των όσων μας στήριξαν με την παρουσία τους μέχρι σήμερα και να εκφράσουμε όλοι μαζί την ελπίδα, να ξανακάνουμε την Σαλαμίνα πολιτιστικό κέντρο του Οκτώβρη, κατά τις επόμενες χρονιές.

ΧΩΡΙΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΚΤΩΒΡΗ" ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ", βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του "Πολιτιστικός Οκτώβρης στη Σαλαμίνα", δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, οι οποίοι δεν επιτρέπυν την οργάνωση των 29 περίπου πολιτιστικών εκδηλώσεών του, με διακεκριμένες παρουσίες ελλήνων και διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως τα Γεωργιανά Μπαλέτα, τα οποία θαυμάσαμε πέρσι, και άλλα.
Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός δεν επιχορηγείται από κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.
Ζητούμε την κατανόηση των όσων μας στήριξαν με την παρουσία τους μέχρι σήμερα και να εκφράσουμε όλοι μαζί την ελπίδα, να ξανακάνουμε την Σαλαμίνα πολιτιστικό κέντρο του Οκτώβρη, κατά τις επόμενες χρονιές.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δημόσια παρέμβαση των υποψήφιων Περιφερειαρχών που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ένωση Περιφερειών



Για μια διεκδικητική και μαχητική ΕΝ.Π.Ε. στο πλευρό των πολιτών

            Εδώ και έξι χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες της χειρότερης μεταπολεμικά οικονομικής κρίσης της χώρας μας. Σήμερα οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά. Ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί και η οικονομία έχει βαλτώσει. Τα σκληρότατα μέτρα που επιβάλλονται από την τρόικα σε συνεργασία με τις εγχώριες κυβερνήσεις και τις οικονομικές ελίτ, μέσα από αλλεπάλληλα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα βάρβαρης λιτότητας, οδηγούν μεγάλα τμήματα του λαού στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η οικονομία βρίσκεται σε διαρκή ύφεση, η παραγωγή καταρρέει, δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, οι δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται, το κοινωνικό κράτος περιστέλλεται και οι δημόσιες δομές στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση και την κοινωνική πρόνοια καταρρέουν προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη



Τα ζητήματα της ασφάλειας και της φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, της Πολιτικής Προστασίας και της Οδικής Ασφάλειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, η Περιφερειάρχης Αττικής Αττική Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο και Χρήστο Καπάταη.
Αναφορικά με το θέμα της ανάγκης φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι πρόκειται για κρίσιμης σημασίας ζήτημα που αφορά στην ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία,  στο οποίο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μπορεί και οφείλει να παίξει σοβαρό ρόλο σε δύο επίπεδα. Τόσο σε αυτό της περιφρούρησης έτσι ώστε να μην εισέρχονται τρίτα άτομα στον ΧΥΤΑ όσο – και τούτο είναι το κυριότερο -, σε εκείνο της καταπολέμησης των κυκλωμάτων παρανομίας  που βασίζονται στην κλοπή υλικών από τη χωματερή. Αστυνομία, δήμοι και περιφέρεια οφείλουν να δράσουν συντεταγμένα προς την κατεύθυνση αυτή.

Η ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη , Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας,επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »
Πρώτα από τα Μέσα Ενημέρωσης και στην συνέχεια κατά την συνεδρίαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου ,πληροφορήθηκα ότι ο νέος Δήμαρχος Χ. Βρεττάκος αρνήθηκε να δώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών τους φακέλους μετατροπής εργαζομένων με συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου , εμφανίζοντάς το μάλιστα ως δήθεν φιλεργατική πράξη αντίστασης στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική .
Οφείλω να διατυπώσω ευθέως τις σκέψεις μου:
- Η πράξη αυτή τίποτα το φιλεργατικό δεν έχει. Ας μην κρυβόμαστε . Ένας εργαζόμενος με σύμβαση που με νόμιμες διαδικασίες , υπαρκτά και πραγματικά έγγραφα που πρέπει να είναι στον φάκελό του ,τίποτα δεν έχει να φοβηθεί. Η πράξη αυτή δείχνει κατ ΄ουσίαν φόβο « να μην βγουν σκελετοί από την ντουλάπα ».

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ευχές της Δημάρχου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, εύχομαι σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας να έχει μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη προκλήσεις, χαρές και επιτυχίες.
Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στην επίλυση των όποιων λειτουργικών προβλημάτων, ώστε τα παιδιά μας να διδάσκονται και να αθλούνται σε υγιές και ασφαλές περιβάλλον.
Δείγμα των προθέσεών μας συνιστά και ο αγώνας δρόμου που ξεκίνησε με την ανάληψη της διοίκησης πριν μία εβδομάδα, δίνοντας όλοι μας τον καλύτερο εαυτό για να μπορέσουν τα παιδιά να καθίσουν στα θρανία.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας!



Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με διάρκεια πολλών ετών συντελείται στο νησί μας με την αδιαφορία και την ανοχή όλων μας, μηδενός εξαιρουμένου.
Βλέπετε όταν βολευόμαστε …δεν πάει στο διάολο το περιβάλλον.
Το κακό ξεκίνησε από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο Θ. Μακρής, συνεχίστηκε επί Αγαπίου, επί Σοφρά, επί Τσαβαρή και ελπίζουμε να σταματήσει επί δημαρχίας Νάννου.
Όταν λοιπόν φτιάχτηκε το Ευριπίδειο Θέατρο δημιουργήθηκε η ανάγκη χώρου παρκινγκ για τα οχήματα των θεατών του θεάτρου, έτσι ξεκίνησε το ανεξέλεγκτο μπάζωμα  της κορυφής του λόφου Πατρίς που συνεχίζετε μέχρι σήμερα με την δικαιολογία του να μεγαλώσουμε τον χώρο παρκινγκ.
Και η καταστροφή στο περιβάλλον; Ρε δεν πάει να γ@@@@@@η το περιβάλλον αφού εμείς βολευόμαστε!
Με ποιες μελέτες; με ποιες άδειες συνεχίζεται το ανεξέλεγκτο μπάζωμα του λόφου; Κανένας μας δεν νοιάζεται; Η αστυνομία τι κάνει; Το δασαρχείο τι κάνει; Ο περιβαλλοντικός σύλλογος τι κάνει; Οι δημοτικές παρατάξεις τι κάνουν; Κλείνουμε όλοι τα μάτια; Έως πότε θα συνεχίζεται αυτό το έγκλημα που όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι;

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη για τη νέα σχολική χρονιά



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε μήνυμά του προς του εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπογράμμισε ότι «μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να βρίσκονται μπροστά σε νέες δυσκολίες, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης όλων των αναγκών για την παιδεία, με συνέπεια  συγχωνεύσεις σχολείων, ελλείψεις καθηγητών, κλείσιμο επαγγελματικών σχολείων, πρόβλημα μεταφοράς μαθητών (μουσικά-καλλιτεχνικά σχολεία) κλπ».

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, το δεύτερο σεμινάριο ναυαγοσωστικής κατάρτισης που οργανώθηκε στην Σαλαμίνα, από τον “Όμιλο Φίλων του Δάσους Σαλαμίνας” και τις “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, για τα μέλη των δύο εθελοντικών ομάδων.
Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 και αφορούσε διάσωση ατόμων σε κίνδυνο, στο θαλάσσιο περιβάλλον. Το δεύτερο σεμινάριο, που έγινε την περασμένη Κυριακή, αφορούσε διάσωση σε περιβάλλον γλυκού νερού (λίμνες, πισίνες, δεξαμενές κλπ)

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ)



Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ τελέστηκε Αγιασμός για την νέα Ιστιοπλοϊκή περίοδο από τον π. Παναγιώτη Μούλτο.
 Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα του νέου Σχολείου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης
 Αθλητική Δραστηριότητα
Το Σαββατοκύριακο 20, 21 Σεπτεμβρίου, ο ΝΟΒΣ διοργανώνει στον κόλπο της Σαλαμίνας τους Διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη optimist και laser «Κύπελλο Σαλαμινομάχων 2014».  
Το Σαββατοκύριακο 27, 28 Σεπτεμβρίου, ο ΝΟΒΣ διοργανώνει τον αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης  «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2014», τιμώντας την επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας, στην διαδρομή Φάληρο – Σαλαμίνα το Σάββατο και Σαλαμίνα – Φάληρο την Κυριακή, συνολικής απόστασης 22 ναυτικών μιλίων.   

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δεσμεύσεις οπωροκηπευτικών – κατάσχεση και καταστροφή σε ληγμένα σουβλάκια



Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, προχώρησαν σε δύο δεσμεύσεις οπωροκηπευτικών συνολικού καθαρού βάρους 12084 κιλών.

Ανοικτή επιστολή του επικεφαλής του Συνδυασμού « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ » Ζαχαρία Ζούπη με την αφορμή της έναρξης λειτουργίας των σχολείων

ΚΑΛΗ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !
Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει .Μια χρονιά με προσδοκίες , αλλά και προβλήματα , πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα . Πριν απ ΄όλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια και ιδιαίτερα σε μια γειτονιά , σε μια περιοχή με τεράστια ποσοστά ανεργίας , κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και δυσκολιών επιβίωσης . Προβλήματα που οξύνθηκαν από μια αδυσώπητη κρίση , αλλά και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και αναπόφευκτα δυσκολεύουν την στήριξη των μαθητών από τους γονείς τους .Δυστυχώς το φως αργεί να φανεί στο τούνελ και αυτό τα βαραίνει όλα ,τα δυσκολεύει αναπόφευκτα όλα .


Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η αλήθεια να λέγετε!



Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το κέντρο  νεότητας Σαλαμίνας για να δω αν κάτι έχει γίνει μετά το καλοκαιρινό μας φωτορεπορταζ και την κατάντια που είχε περιέλθει ο χώρος με την προηγούμενη διοίκηση του αθλητικού οργανισμού.
Έπεσα πάνω σε μια συνάντηση του προέδρου και του αντιπροέδρου του Α.Ο.Δ.Σ με παράγοντες των τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου για την ρύθμιση του προγράμματος για την χρήση των γηπέδων.
Η έκπληξη μου όμως δεν ήταν αυτή, αλα η αλλαγή που είναι πλέον αισθητή από της εργασίες που εκτελούνται στον χώρο για να μπορέσει το κέντρο νεότητας να γίνει αυτό που λέει ο τίτλος του και όχι αποχωρητήριο όπως είχε καταντήσει.

Αρχειοθήκη ιστολογίου