Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο πολυιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στο Πέραμα



Επίσκεψη στο πολυιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου», στο Πέραμα, πραγματοποίησαν, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και συναντήθηκαν με την Πρόεδρο των «Γιατρών του Κόσμου», παιδίατρο, Άννα Μαΐλη και τον Γενικό Γραμματέα, οδοντίατρο, Νικήτα Κανάκη.
Το πολυιατρείο, που λειτουργεί, επί 5 χρόνια, στην πόλη, εξυπηρετεί, ιατρικά, κάθε μέρα, περίπου 40- 50 άτομα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, κάτοικοι του Περάματος αλλά και άλλων κοντινών Δήμων.

Παράλληλα, κάθε μήνα χορηγούνται τρόφιμα σε καταγεγραμμένες, οικονομικά ασθενέστερες, οικογένειες, με μικρά παιδιά και σε άτομα τρίτης ηλικίας.
Στο πολυιατρείο, που η λειτουργία του βασίζεται στην εθελοντική εργασία, καταφεύγουν κυρίως άποροι ή άνεργοι, οι οποίοι στερούνται ασφάλισης και δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις παροχές Υγείας.
Έτσι, προσφέρονται υπηρεσίες σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, που δεν μπορούν να κάνουν αλλού τις απαραίτητες φυσιοθεραπείες, γίνεται εμβολιασμός παιδιών, παρέχεται ψυχολογική- συμβουλευτική υποστήριξη σε οικογένειες κ.ο.κ.
Η κ. Μαίλη και ο κ. Κανάκης υπογράμμισαν την ανάγκη να βρεθεί κτήριο, με μεγαλύτερο χώρο, που θα στεγάσει το πολυιατρείο, ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση παροχής υπηρεσιών ενώ είπαν ότι θα διευκόλυνε το έργο τους η διάθεση κάποιου οχήματος για τη μεταφορά πολιτών, που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε εισιτήριο σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πάνε μέχρι το Πέραμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά είπε πως σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για την παροχή βοήθειας στο έργο του πολυιατρείου και ενημέρωσε για το πρόγραμμα, που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος, με στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
                              
                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου