Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Εύλογα ερωτηματικά και απόδειξη ανακολουθίας αποτελεί η τώρα προβαλλόμενη πρόταση της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ως επιχείρημα  για την παράταση της θητείας της.
Όπως είναι γνωστό η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με πρωτοβουλία του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Χρήστου, τον Απρίλιο του 2013, ανοίγοντας πρώτη τον δημόσιο διάλογο, είχε οργανώσει ημερίδα σε συνεργασία με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και χορηγό τον ΟΛΠ, για την επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση με ομιλητές τον τότε υπουργό εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κων/νο Χρυσόγονο, τον αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης Νίκο Χλέπα, τον καθηγητή Εγκληματολογίας - βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ιωάννη Πανούση, τους Συνταγματολόγους Κων/νο Μποτόπουλο και Γιώργο Κατρούγκαλο, τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ βουλευτή Κων/νο Τριαντάφυλλο, τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ - μέλος της Κ.Ε. Αχιλλέα Κανταρτζή και πλήθος πολιτών.


Ο τότε Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε τις προτάσεις της Ν.Δ. και έδειξε ότι είναι έτοιμοι για να προχωρήσουν .

Μετά από 20 μήνες θέτουν το θέμα «στην τούρλα του Σαββάτου». Γιατί άραγε; Και ποιοι έχουν την ευθύνη για την μη πρόοδο του σοβαρού αυτού πολιτικού θέματος;
Στέφανος Γ. Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου