Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων



Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, με στόχο τον σχεδιασμό και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Η συνεδρίαση συνεκλήθη από τους Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο ενώ συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης, Εντεταλμένη σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα. Υπογράμμισαν την ανάγκη ύπαρξης μιας σταθερής και εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, ώστε να προλαμβάνονται ή και να αντιμετωπίζονται προβλήματα κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, πράγμα, που φάνηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε υπήρχε πρόβλεψη για την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων ανέπτυξαν τις ενέργειες,  που έχουν αναλάβει για την προετοιμασία των υπηρεσιών τους, ανέφεραν προβλήματα και δυσκολίες, ώστε να εξεταστούν από κοινού λύσεις ενώ έκαναν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση κρίσεων.
Τέλος, συμφωνήθηκε να συμβάλουν όλοι οι φορείς, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους, ώστε να εκπονηθεί ένα σχέδιο κοινών δράσεων για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Πειραιά, Νίκαιας- Ρέντη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Περάματος, Σαλαμίνας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Τροιζηνίας- Μεθάνων, Σπετσών και Κυθήρων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της ΕΛ.ΑΣ, της Τροχαίας Πειραιά, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Πειραιά, Ναυπλίου και Γυθείου), του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, του Δασαρχείου και στρατιωτικών μονάδων (651 ΑΒΥΠ και Σχολή Πυροβολικού).
Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), του Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), της ΔΕΣΦΑ, του ΟΛΠ ΑΕ, της ΕΥΔΑΠ, της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και του Συνδέσμου Δήμων Πειραιά και Δυτ. Αττικής (ΠΕΣΥΔΑΠ).
Ακόμα, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντικών ομάδων, όπως της Εθελοντικής Ομάδας Πειραιά, των Δυνάμεων Εθελοντών Σαλαμίνας, RFF Hellas/εθελοντές, του  Ομίλου Φίλων Δάσους Σαλαμίνας, του Εθελοντικού Σώματος Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) και των περιφερειακών παρατάξεων «Δύναμη Ζωής», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Παρέμβαση για την Αττική».



                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου