Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σε επιβολή κυρώσεων προχωράει η ΠΕ Πειραιά για το καθεστώς λειτουργίας του νεκροταφείου Σχιστού και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των στερεών αποβλήτων και αποκατάσταση του χώρου.



Νέα αυτοψία πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στελέχη του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Π.Ε. Πειραιά στον χώρο του Κοιμητηρίου Σχιστού, όπου διαπιστώθηκαν τα εξής:
·        «Στο βόρειο τμήμα του κοιμητηρίου, σε μεγάλη ανοιχτή έκταση, απέναντι από το χωνευτήρι και πλησίον του χώρου με τις οστεοθυρίδες, έχουν εναποτεθεί πρόχειρα μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών (τεμάχια τσιμέντου και μαρμάρου) και ογκωδών απορριμμάτων σε ανοιχτές μαύρες σακούλες (προϊόντα εκταφών, όπως σάβανα και ενδύματα νεκρών, τεμάχια φέρετρων, ξύλα, υπολείμματα στεφάνων κ.α.), με αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να αποτελεί χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.

Τα ανωτέρω ευνοούν την ανάπτυξη τρωκτικών κι εντόμων υγειονομικής σημασίας και δημιουργούν αντιαισθητικές, οχληρές και πιθανόν ανθυγιεινές καταστάσεις για τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους του κοιμητηρίου και τη Δημόσια Υγεία γενικότερα».
 Μετά από τις παραπάνω διαπιστώσεις ζητήθηκε εγγράφως από τον Σύνδεσμο Δήμων Πειραιά και Δυτ. Αττικής για την ίδρυση κοινού νεκροταφείου, να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνση και μεταφορά των στερεών αποβλήτων σε εγκεκριμένη θέση τελικής διάθεσης και αποκατάσταση του χώρου.
Να σημειωθεί ότι η ύπαρξη των απορριμμάτων είχε διαπιστωθεί και σε αυτοψία στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, από τις υπηρεσίες της ΠΕ Πειραιά και είχαν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι μετά από πυρκαγιά, που είχε προκληθεί στον χώρο.
Τέλος, έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων, επειδή μετά από έλεγχο των υπηρεσιών της ΠΕ Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι το Κοιμητήριο στερείται εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.


                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου