Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ" Ζαχαρία Ζούπη

Ο χρόνος είναι τελικά αμείλικτος. Πότε πέρασαν πάνω από πέντε μήνες από τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές! Πότε πέρασαν ήδη πάνω από δυο μήνες θητείας του νέου Δημάρχου.! Είναι αλήθεια ότι η νίκη του Χρήστου Βρεττάκου ήταν έκπληξη και βέβαια αποτέλεσμα του πολιτικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, όπως και της τεράστιας φθοράς του Λουκά Τζανή, αλλά και του μοναδικού πολέμου που δέχθηκα μέχρι και τελευταία στιγμή. Τέλος πάντων. Περασμένα ξεχασμένα..... Ο Χρήστος Βρεττάκος εκλέχτηκε από το πουθενά ελέω του 38% του ΣΥΡΙΖΑ από το οποίο δε πήρε ούτε το μισό και βέβαια από την πρώτη στιγμή του συνέστησα να προσέξει να μην "παρεξηγήσει" την ψήφο των πολιτών. Στον πρώτο γύρο τον ψήφισε μόλις το 18,5%. Αν δε λειτουργήσει συνετά, αν δεν διοικήσει συνθετικά κινδυνεύει πιθανότατα να βρει απέναντί του το 81,5%. Τόσο απλά.......

Πέρασαν λοιπόν δυο μήνες διοίκησης Βρεττάκου. Σ' αυτούς προσθέστε και άλλους τρεις μήνες (από 1η Ιουνίου) που είχε εγκατασταθεί κανονικά στο Δημαρχείο και ενημερωνόταν μιας και ο Λουκάς Τζανής φέρθηκε θεσμικά σωστά (Το 2010 ο απερχόμενος Δήμαρχος Φώτης Μελάς και ο νεοεκλεγείς Λουκάς Τζανής, έτρεχαν στα Δικαστήρια τα Χριστούγεννα της μετάβασης). Είναι στιγμή επομένως να κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις σημειώνοντας ότι χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να μετατραπούν οι διαπιστώσεις σε στέρεες εκτιμήσεις.

Διαπίστωση πρώτη: Είναι φανερή η έλλειψη προγραμματικής, αυτοδιοικητικής-πολιτικής, ψυχολογικής προετοιμασία για την άσκηση Διοίκησης στον 16ο Δήμο της χώρας. Είναι φανερή η προχειρότητα, η απουσία σχεδίου. Σ΄αυτό το δίμηνο γίνεται μια διαχείριση κάτω του μετρίου, μια διαχείρισης εντελώς τυπική που παρ' όλες τις καλές προθέσεις δεν έχει και κάποια ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Αισθανθήκατε μήπως κάποια βελτίωση στην καθαριότητα ή στην φροντίδα πρασίνου; Νιώσατε ότι κάτι άλλαξε έστω και λίγο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας ή στην συντήρηση των σχολείων; Δεν νομίζω..........

Διαπίστωση δεύτερη: Η παράταξη του Δημάρχου ονομαζόταν και ονομάζεται "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ". Από την ίδρυση της κατακεραύνωνε τους πάντες που συμμετείχαν σε προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου ως περίπου καταστροφικές για την πορεία του. Ευαγγελιζόταν δε "άλλους δρόμους", "άλλες αντιλήψεις", "άλλες πολιτικές". Μεγάλα λόγια χωρίς κανένα  περιεχόμενο. "Επαναστατική" δήθεν αριστερή ρητορεία που στην πράξη μεταφράζεται με μια από τα ίδια.
  • Υπόσχονταν ότι δεν θα δεχτούν ελαστικές σχέσεις εργασίας και τώρα σπεύδουν να πάρουν διμηνύτες, ενώ....τριπλασίασαν(!) τον αριθμό των συμβασιούχων που προβλεπόταν στον Ο.Ε.Υ. Μοιάζουν να λάτρεψαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Κατάγγελλαν την ύπαρξη Δημοτικών και Διαδημοτικών Επιχειρήσεων, φτάνοντας στο σημείο να μην συμμετέχει ο Δημοτικός τους Σύμβουλος ούτε στην Γενική Συνέλευση του ΚΕΚ πέρυσι σε μια στιγμή που εγώ και οι άλλοι συνάδελφοι καταγγέλναμε "αμαρτίες" και δίναμε μάχη διαφάνειας. Τώρα προσκυνούν μπροστά στο αμαρτωλό ΚΕΚ. και δηλώνουν ότι θα το διατηρήσουν.
Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει πάμπολλα παραδείγματα. Δεν έχει όμως καμία αξία. Ακόμα και απ' αυτά τα δυο φαίνεται ο εντυπωσιακά γρήγορος πολιτικός μεταμορφισμός τους.

Διαπίστωση τρίτη: Λείπει το σχέδιο, το όραμα. Λείπουν οι αιχμές. Λείπουν οι προτεραιότητες.
  • Είναι για παράδειγμα εντυπωσιακό, ότι ενώ ζήτησαν να γίνει η Ορκωμοσία στον χώρο του πρώην Εργοστασίου Λιπασμάτων για να δείξουν την προτεραιότητά τους στην ανάπλαση της περιοχής, δυο μήνες μετά, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!
  • Είναι τραγικό, ότι το πρώτο που σκέφτηκαν για την αξιοποίηση του πρώτην Εργοστασίου Καχραμάνογλου ήταν να εγκρίνουν ένα κονδύλι, για να κατασκευάσουν εκεί.... Αποθήκη! Εν ολίγοις , ο Δήμος ξόδεψε περίπου 4,5 εκατομ ευρώ για την απόκτηση του χώρου πριν δέκα περίπου χρόνια για να έρθει μια Διοίκηση και να ανακαλύψει ότι εκεί είναι ένας πολύ ωραίος χώρος για....Αποθήκη!
Διαπίστωση τέταρτη: Ο Δήμαρχος φαίνεται να έχει μια πολύ ιδιόμορφη σχέση με την έννοια της Νομιμότητας και βέβαια η άποψή του, άποψη που εξέφρασε σε μια "κόντρα" που είχαμε είναι ότι δεν έχουμε και Δημοκρατία στην Ελλάδα! Δεν είναι δουλειά μου να διδάξω σε αδαείς "επαναστάτες" ότι η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδυνάτων. Ούτε βέβαια να διδάξω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος δεν είναι "ταμπούρι αγώνα", αλλά μηχανισμός εξουσίας που οφείλει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας μέσα στο πλαίσιο του υπάρχοντος θεσμικού, αυτοδιοικητικού, νομικού πλαισίου.

Είναι όμως δουλειά μου και δουλειά όλων των δυνάμεων της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" να πούμε STOP όταν βλέπουμε η έλλειψη σεβασμού της Νομιμότητας να  οδηγεί σε αντιδημοκρατικές, αυταρχικές συμπεριφορές. Αναφέρομαι στην περίπτωση σύμβασης για την υλοποίηση του έργου, η οποία επειδή "δεν άρεσε στον δήμαρχο", αυτός έβγαλε απόφαση ότι δεν ισχύει. Ξεχνώντας ότι υπάρχουν διαδικασίες καταγγελίας σύμβασης, ώστε να μην γίνεται ο Δήμαρχος τσιφλικάς. Ξεχνώντας ότι όφειλε να ανεβάσει την παράνομη απόφασή του στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ". Αγνοώντας την καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης των εταιρειών που ασχολούνται μ' αυτά τα έργα.

Αυτά προς το παρόν...... Θα επανέλθω. Θα επανέλθουμε....Ελπίζω η συνέχεια του κυρίου Βρεττάκου να είναι καλύτερη. Για το καλό της πόλης.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου