Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση Γ. Γαβρίλη για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού, αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης ανακοίνωσε την πρόθεσή του ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων και παρεμβάσεων, που θα στοχεύουν στην αναχαίτηση και στην αντιμετώπιση του νεοφασιστικού φαινομένου, που αναπτύσεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί, τις επόμενες ημέρες, ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν Δήμοι, Συνδικάτα και άλλοι φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, για να προχωρήσουν σε συντονισμό της δράσης τους.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε τα εξής:


«Το φαινόμενο της ανόδου των δυνάμεων του φασισμού αποκτά πλέον απειλητικές διαστάσεις σε μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κοινωνιών, αλλά και στη χώρα μας, τροφοδοτούμενο εκτός των άλλων και από την κοινωνική κρίση. Αποτελεί χρέος όλων μας να αντιμετωπίσουμε, οργανωμένα, με εργαλείο την αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, την επάνοδο του νεοφασισμού στην περιοχή μας, η οποία και στην περίοδο της Κατοχής είχε πάρα πολλά θύματα από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους».



Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου