Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αποτελέσματα ελέγχων σε κυλικεία και άλλους σχολικούς χώρους, καταστήματα πώλησης σχολικών ειδών και οχήματα μεταφοράς μαθητών



Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πραγματοποιούν ελέγχους σε κυλικεία και άλλους σχολικούς χώρους, καταστήματα πώλησης σχολικών ειδών αλλά και οχήματα μεταφοράς μαθητών με αποκλειστικό στόχο την προστασία των παιδιών.
Συγκεκριμένα, μετά από την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς έχουν γίνει οι παρακάτω έλεγχοι:
§              Οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής πραγματοποίησαν ελέγχους σε 22 σχολεία, από τα οποία τα πέντε (5) νηπιαγωγεία, ως προς τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες σίτισης κ.λπ.
Έγιναν συστάσεις για βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών και όπου κρίθηκε απαραίτητο εστάλησαν έγγραφα προς άλλες υπηρεσίες (Διεύθυνση Σχολείου, Σχολική Επιτροπή, Δήμος) προκειμένου να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση προβλημάτων (ύδρευση, αποχέτευση κ.λπ)

Επίσης, έγιναν υγειονομικοί έλεγχοι σε 11 κυλικεία σχολείων, τα οποία βρέθηκαν να λειτουργούν ικανοποιητικά.
§              Η Διεύθυνση Μεταφορών συγκρότησε σε συνεργασία με την Τροχαία τα προβλεπόμενα κλιμάκια ελέγχου οχημάτων, που εκτελούν μεταφορές μαθητών. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 18 οχήματα για τα οποία δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
Να σημειωθεί ότι από την Τροχαία Πειραιά σε αυτοτελείς ελέγχους ελέγχθηκαν (από 11 έως 18/9) 75 κίτρινα σχολικά λεωφορεία και τέσσερα (4) μισθωμένα για μεταφορά μαθητών.
Στην διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις, από τις οποίες οι 7 αφορούσαν πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας οδηγών (σ.σ. είχαν άδεια οδήγησης αλλά χωρίς την προβλεπόμενη πιστοποίηση για μεταφορά μαθητών), μια για την έλλειψη ενδεικτικής πινακίδας «Σχολικό» στο πίσω μέρος και δύο παραβάσεις για άλλες αιτίες.
§             Η Διεύθυνση Ανάπτυξης έκανε ελέγχους σε καταστήματα εμπορίας σχολικών ειδών ως προς την τήρηση των απαιτούμενων ενδεικτικών πινακίδων καθώς και την αντιστοιχία των αναγραφομένων τιμών με την χρέωση στο ταμείο.

Επίσης, έλεγχοι για τις τιμές πώλησης προϊόντων έγιναν και σε κυλικεία σχολείων.

Από τους παραπάνω ελέγχους βεβαιώθηκαν παραβάσεις για υπέρβαση στην τιμή πώλησης υποχρεωτικά πωλούμενου προϊόντος σε κυλικείο ενός σχολείου, μη αναγραφή της ονομασίας των ειδών στις πινακίδες λιανικής πώλησης κτλ.

Να σημειωθεί ότι λήφθησαν 11 δείγματα διαφόρων σχολικών ειδών για να εξεταστούν από το Χημείο του Κράτους ως προς την ποιότητά τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί αυτονόητη υποχρέωσή της να βρίσκεται, με κάθε τρόπο, δίπλα, στον γονέα και στο παιδί. Γι’ αυτό, οι έλεγχοι σε καταστήματα και κυλικεία σχολείων θα συνεχιστούν σε όλη την διάρκεια του σχολικού έτους;. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά θα αναπτύξουμε και άλλες δράσεις για την στήριξη των παιδιών, ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών».



Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου