Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Σεμινάριο ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης




Συνεχίζονται την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, τα σεμινάρια ναυαγοσωστικής κατάρτισης που οργανώνονται στην Σαλαμίνα από τον “Όμιλο Φίλων του Δάσους Σαλαμίνας” και τις “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, για τα μέλη των δύο εθελοντικών ομάδων.
Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 και αφορούσε διάσωση ατόμων σε κίνδυνο, στο θαλάσσιο περιβάλλον. Το δεύτερο σεμινάριο, που θα γίνει την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, και θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί, αφορά διάσωση σε περιβάλλον γλυκού νερού (λίμνες, πισίνες, δεξαμενές  κλπ) και θα πραγματοποιηθεί στην πισίνα του ξενοδοχείου Melina Resort, στην Λεωφόρο Αιαντείου 386 (9η στάση), που παραχωρείται ευγενώς για το σκοπό αυτό.
Το σεμινάριο θα αρχίσει με το θεωρητικό μέρος, με ανάλυση στους κινδύνους του υγρού περιβάλλοντος, τους τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης ανθρώπων σε κίνδυνο και τις  τεχνικές διάσωσης μέσα στο νερό.
 Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει το πρακτικό μέρος, μέσα στην πισίνα, όπου οι εκπαιδευτές του “Ομίλου Φίλων του Δάσους Σαλαμίνας”, Αντώνης Παπαλεξάνδρου (συντονιστής της ομάδας ΟΦΔ Σαλαμίνας & εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών), Νίκος Χατζόβουλος (διασώστης μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας), Θόδωρος Κατσαρός (διασώστης δυτών PADI & εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών) και Νίκος Τζιέρης (νοσηλευτής του Πολεμικού Ναυτικού) θα επιδείξουν στα εκπαιδευόμενα μέλη των δύο ομάδων, τις τεχνικές διάσωσης μέσα στο νερό ώστε να εμπεδωθεί η ναυαγοσωστική τεχνική από όλους.
 Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι ανοικτό για το κοινό. Παρόλα αυτά, αν κάποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει, μπορεί να έρθει σε επαφή με την Μαρία Παπαλεξάνδρου του “Ο.Φ.Δ. Σαλαμίνας” (τηλ. 69 86 41 45 21 ) ή τον “Μάκη Δέντε” των Δ.Ε.Σ. (τηλ. 69 43 86 54 11) για συνεννόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου