Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Το 2ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος , συμμετείχε στο 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά με τη θεατρική παράσταση «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.



   Η παράσταση δόθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2014 στο ειδυλλιακό Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων. Την παράσταση προλόγισε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γκιόκας Κωνσταντίνος. Η διασκευή του κειμένου και η σκηνοθεσία της παράστασης έγιναν από τις καθηγήτριες φιλολόγους Διολέτη Ευαγγελία και Παπαδοπούλου Άννα. Τα εκπληκτικά σκηνικά της παράστασης φιλοτεχνήθηκαν από τον καθηγητή καλλιτεχνικών του σχολείου και σπουδαίο ζωγράφο κ. Διονά Ευάγγελο. Τη διδασκαλία του χορού ανέλαβε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου Ραπαντζίκου Ρούλα. Για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος συνεργάστηκαν ακόμα οι καθηγητές Μίχα Γεωργία και Τσιλώνης Ευάγγελος.
Τεχνική υποστήριξη προσέφεραν και οι καθηγητές του σχολείου Κουζελέας Γιώργος, Κουλουριώτης Ζαχαρίας, Ρούσσης Χρήστος και Σοφράς Θέμης καθώς και ο υποδιευθυντής κ. Μετάνοιας Αναστάσιος. Οι μαθητές που συμμετείχαν στη θεατρική ομάδα ερμήνευσαν τους ρόλους τους με επαγγελματισμό και ταλέντο, άλλοτε σκορπώντας άφθονο γέλιο στους θεατές και άλλοτε συγκινώντας τους με τα διαχρονικά και ανθρωπιστικά μηνύματα του έργου για την αξία της εθνικής ομοψυχίας, της ελευθερίας, της αγάπης και των μικρών καθημερινών χαρών στη ζωή του ανθρώπου, που ποτέ δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Συγκεκριμένα οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι παρακάτω: Σοφράς Πέτρος, Αναστασίου Βασίλης, Βάλβη Έλενα, Γενοβέζος Λάμπρος, Γκιόκας Χρήστος, Δημακόπουλος Κωνσταντίνος, Δουμένης Σωτήρης, Δραγομάνοβιτς Καλλιρρόη, Ζήση Σοφία, Καπογιαννάτος Νάσος, Κουρζής Αντώνης, Λέντερης Βασίλης, Ματθιόπουλος Νεκτάριος, Μεταξάς Κωνσταντίνος, Μιχαλάκης Δημήτρης, Μπερής Χριστόφορος, Νικολακόπουλος Βαγγέλης, Πάλλας Κυριάκος, Πάνου Κωνσταντίνος, Πλάκας Κωνσταντίνος, Φιλιάγκος Χριστόφορος, Χατζάκου Σοφία και η Μίχα Δέσποινα (αφηγήτρια).



Στο τέλος της βραδιάς, οι υπεύθυνες καθηγήτριες και οι μαθητές-μέλη της θεατρικής ομάδας αφιέρωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι τη θεατρική παράσταση στον καθηγητή καλλιτεχνικών κ. Διονά Ευάγγελο, ο οποίος αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί, ευχαριστώντας τον για την υπέροχη συνεργασία που είχαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια και για την πολύτιμη βοήθειά του σε κάθε εορταστική εκδήλωση και θεατρική παράσταση του σχολείου. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται επίσης από τη Διεύθυνση του σχολείου μας και τους συντελεστές της παράστασης : στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και κυρίως στους κυρίους Κουρζή Σταμάτη και Φιλιάγκο Δημήτρη για τη συνδρομή τους και στον κύριο Λογοθέτη Γιώργο για τη μεταφορά των σκηνικών, επίσης στο Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων, στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, στην παιδίατρο κ. Αναστασίου Χαρούλα και στην Ιδιωτική Κλινική «Ο Γλυκύς Ιησούς» για την παραχώρηση αντικειμένων και υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στα σκηνικά της παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου