Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΟΜΟΦΩΝΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ



Στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της 30ης Ιουνίου 2014

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας, έπειτα από σχετική εισήγηση του Δημάρχου κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, να εκφράσει την αντίθεση του στο αυθαίρετο σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων που προωθείται με το Ν. 4250/2014.
 Συγκεκριμένα, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Καστέλλι, λόγω της καταλυτικής ημερομηνίας (30/6/2014) που έχει δώσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να εκδοθούν αποφάσεις επιμερισμού των ποσοστών της αξιολόγησης των υπαλλήλων, το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας αποφάσισε ομόφωνα να μην εκδοθεί και να μην αποσταλεί απόφαση επιμερισμού  των ποσοστών αξιολόγησης των υπαλλήλων, καταγγέλοντας τη θέσπιση των διατάξεων ως αντισυνταγματική.
Αναλυτικότερα, το κείμενο της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας έχει ως εξής:


«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας εκφράζει την αντίθεση του στο αυθαίρετο σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων που προωθείται με το Ν. 4250/2014. Καταγγέλλουμε την αντισυνταγματική θέσπιση επιμερισμού ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης  των εργαζομένων στους Δήμους, που ορίζει -εκ των προτέρων και υποχρεωτικά- το 75% των υπαλλήλων να αξιολογηθούν ως μέτριοι ή κακοί υπάλληλοι.
Ζητάμε την αναστολή εφαρμογής του Νόμου μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ όπου έχει γίνει προσφυγή και προτείνουμε τη σύσταση τετραμελούς επιτροπής από το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΠ – ΟΤΑ,  προκειμένου να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα θέτει ένα μόνιμο, υπεύθυνο, αξιοκρατικό και αδιάβλητο πλαίσιο αξιολόγησης και δε θα παραπέμπει σε απολύσεις και διαθεσιμότητα στους Δήμους.
Εντέλλουμε το Δήμαρχο, τους Διευθυντές των Υπηρεσιών και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, να μην εκδώσουν αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών, να μη συντάξουν εκθέσεις αξιολόγησης, να μην αποστείλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης των υπαλλήλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου