Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η Σαλαμίνα του σήμερα συναντά τη Σαλαμίνα του χτες.


Την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. η Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας θα παρουσιάσει το βιβλίο του Παύλου Κάγιου «Μη μ΄αφήσεις να χαθώ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αλωνίων (Αγίου Δημητρίου 63). 
Η αυλή που θα μας φιλοξενήσει ανήκει σε ένα χαρακτηριστικό κουλουριώτικο σπίτι, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1920. Ο ιδιοκτήτης του Σωτήρχος Πάλλας ήταν πυροβολητής στο θωρηκτό Αβέρωφ και κατά τη διάρκεια του Α΄Βαλκανικού Πολέμου πήρε μέρος στη νικηφόρα Ναυμαχία της Έλλης, εναντίον των Τούρκων. Γιος του ήταν ο τενόρος Τάκης Πάλλας, σπουδαστής του  Ωδείου Αθηνών και συμφοιτητής του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, παρότι συνέχισε  τις  σπουδές του με μεταπτυχιακά στην Ιταλία και την Ελβετία, λόγω προβλημάτων υγείας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μουσική.
Το σπίτι είναι χτισμένο με το παραδοσιακό σχήμα γάμα, το οποίο είχαν τα σπίτια του νησιού ήδη από τα προεπαναστατικά χρόνια, με την προσθήκη κεραμοσκεπής στη θέση του παλαιότερου λιακωτού. Σήμερα είναι εξαιρετικά συντηρημένο από τους ιδιοκτήτες του Γιάννη Ανδρέου και Κατερίνα Βενετσάνου, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη φιλοξενία.


Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου