Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Γιορτή Παραδοσιακών Ποικιλιών

Το Σάββατο 3 Μαΐου ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας μοίρασε δωρεάν στα γραφεία του για πρώτη φορά σπορόφυτα λαχανικών από παραδοσιακές ποικιλίες (όχι υβρίδια ή μεταλλαγμένα). Οι σπόροι εξασφαλίστηκαν από την τοπική ομάδα Πελίτι Αίγινας με την οποία ο όμιλος ήρθε σε επαφή σε πρώτη φάση, είχε συνεργασία και εν συνεχεία οι σπόροι αυτοί φυτεύτηκαν και αναπτύχθηκαν από μέλη και φίλους του ομίλου για το διάστημα τριών μηνών.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης και εκδήλωσης είναι η διάσωση και η διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών της Ελλάδας και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για το κίνδυνο των μεταλλαγμένων/υβριδίων. Μοναδική ηθική δέσμευση όσων πήραν φυτά είναι να προσπαθήσουν να κρατήσουν σπόρο από αυτά και για το λόγο αυτό τους δόθηκαν εγγράφως αναλυτικές οδηγίες. Μέρος των σπόρων αυτών θα επιστραφεί στον όμιλο έτσι ώστε του χρόνου να επεκταθεί η δράση και μελλοντικά να προσπαθήσουμε να πραστατέψουμε το νησί μας από τα μεταλλαγμένα ή τα υβρίδια.

Συνολικά μοιράστηκαν περίπου 400 φυτά τα οποία κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν σε λίγη ώρα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κόσμου. Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ενημερώνουμε ότι η δράση θα επαναληφθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου