Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

            Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι
την Τετάρτη 9 Απρίλη συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΣΕ και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί
στις 11 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ,
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!


Η Κυβέρνηση, σε ρόλο καταστροφέα, συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.
Αφήνει πίσω της συνεχώς κοινωνικά συντρίμμια, τα οποία τα ονομάζει προκλητικά success story!!!

Η τελευταία «Συμφωνία» Τρόικας- Κυβέρνησης και η πρόσφατη ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, αποτελούν την συνέχιση των Μνημονίων, που μας έχουν οδηγήσει στην ανεργία, την φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση.
Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο στις 30 Μάρτη είναι ακόμα πιο καταστροφικά από τα προηγούμενα, καθώς:

-Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών κατά 3,9% με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά μας ταμεία και ο ΟΑΕΔ να χάνουν από 1 δις ετησίως, να καταρρεύσουν οι συντάξεις μας και η κοινωνική προστασία των ανέργων.

-Καταργούνται διαδοχικά οι τριετίες προϋπηρεσίας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το 2017, ενώ παράλληλα νομοθετήθηκε μια νέα (τρίτη!!!) κατηγορία κατώτατου μισθού, αυτή των μακροχρόνια ανέργων (άνεργοι άνω του ενός έτους) που θα είναι μειωμένος κατά 15%.

-Επεκτείνεται, γενικεύεται και μονιμοποιείται το δουλεμπορικό καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα, καθιστώντας την ενοικίαση κύρια μορφή απασχόλησης.

-Οριστικοποιείται η πλήρης κατάργηση της Κυριακής – Αργίας και η λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, μέσα από το κόλπο της «πιλοτικής εφαρμογής» στις τουριστικές περιοχές.

Οι επόμενοι στόχοι τους είναι ξεκάθαροι, καθώς αναμένεται σύντομα να νομοθετήσουν:

*την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αφήνοντας ελεύθερους τους εργοδότες να απολύουν μαζικά τους εργαζόμενους, πετώντας μας στον Καιάδα της ανεργίας.

*Την κατάργηση του δημοκρατικού δικαιώματος κήρυξης των απεργιών και στην επαναφορά της δυνατότητας ανταπεργίας των εργοδοτών, που απαγορεύεται από την μεγάλη πλειοψηφία των εθνικών Συνταγμάτων των κρατών – μελών της Ε.Ε

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, επαγγελματίες, νέοι μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστροφική τους πολιτική.
Μπορούμε να καταργήσουμε όλους τους Μνημονιακούς Νόμους και να επανακτήσουμε τα δικαιώματα μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη απασχόληση, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους :κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση και επισφαλή εργασιακή σχέση.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου