Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δεν έχουν τέλος οι πολιτικές σφαλιάρες για την κυρία Νάννου και όχι μόνο…



 Έχουν περάσει 9 μήνες από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σαλαμίνας από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελία από τους “γνωστούς- αγνώστους” σχετικά με τα διαχειριστικά θέματα που αφορούσαν στην εταιρία ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε. την περίοδο από 1/1/2011 μέχρι και το τέλος Μαΐου 2013.
 Δυστυχώς για την κυρία Νάννου και τα γνωστά εξαπτέρυγά της, το πόρισμα αποτυπώνει με απόλυτη σαφήνεια ότι ο Δήμος Σαλαμίνας προέβη σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονταν από το νόμο (άρθρο 19, παρ.1, του Ν.1428/1984 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 του Ν.2115/1993) ώστε να διασφαλίσει ακόμα και το τελευταίο ευρώ από τα οφειλόμενα της εταιρίας και φυσικά να αντιταχθεί σε παράλογες απαιτήσεις της.
 Προς απόδειξη των ανωτέρω σας παραθέτουμε το εξής σημείο από το πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης όπου αποδεικνύεται η στάση του Δήμου για την επιβεβαίωση των ανωτέρω:


“Το οικονομικό έτος 2010, εισπράχθηκε το ποσό των 16.682,45 ευρώ (Ιανουάριος 2010) σύμφωνα με το υπ’ αρ. 5173/864/08-03-2010 διπλότυπο είσπραξης. Έκτοτε, σύμφωνα με το Δήμο Σαλαμίνας δεν αποδόθηκε το νόμιμο τέλος. Κατόπιν τούτου ο Δήμος Σαλαμίνας, μετά και από την ανεύρεση των κατατιθέμενων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ της εταιρίας από τη ΔΟΥ Σαλαμίνας, απέστειλε προς την εταιρία, το υπ’ αρ. 5437/15-03-2011 έγγραφο, με το οποίο την ενημέρωνε για τις οφειλές της προς το Δήμο Σαλαμίνας. Σε απάντηση, η εταιρία δεν προσκόμισε τα αιτούμενα στοιχεία, αλλά τις οφειλές των τότε (προ εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης) Δήμων, της νήσου Σαλαμίνας (Σαλαμίνας και Αμπελακίων) και μετέπειτα του Δήμου Σαλαμίνας, σχετικές με την προμήθεια υλικών από το λατομείο, για την κατασκευή έργων. Σύμφωνα με το Δήμο Σαλαμίνας οι απαιτήσεις της επιχείρησης έναντι του, αφορούν σε προμήθειες λατομικού υλικού και έτοιμου σκυροδέματος οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς να τηρηθούν οι κατά νόμο διαδικασίες σχετικές με τις προμήθειες υλικών εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών”.

Όπως λοιπόν κάθε αναγνώστης αντιλαμβάνεται, η σημερινή Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συμψηφίσει τις οφειλές του τέλους (5%) εξόρυξης της εταιρίας προς το Δήμο έναντι των  απαιτήσεων της εταιρίας για παροχή λατομικών υλικών, χωρίς την από το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία διεξαγωγής προμήθειας για τα εν λόγω υλικά το έτος 2010.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι όλη αυτή η λάσπη που κάποιοι πετούν στον ανεμιστήρα τα τελευταία 3 χρόνια σχετικά με τη στάση και συμπεριφορά μας έναντι της λατομικής εταιρίας, δυστυχώς γι’ αυτούς το ίδιο υλικό φτιάχνει τώρα τα πορτρέτα τους εκθέτοντάς τους ανεπανόρθωτα…

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε την κατακλείδα του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου και ο κάθε δύσπιστος κάτοικος να γίνει κοινωνός της αλήθειας:

“Ο Δήμος Σαλαμίνας προέβη στις ενέργειες αρμοδιότητάς του, ώστε να βεβαιωθούν στην αρμόδια ΔΟΥ τα χρηματικά ποσά που οφείλονται από το ειδικό τέλος 5% στην τιμή πωλήσεως των λατομικών προϊόντων επί αυτοκινήτου στον χώρο του λατομείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19, παρ.1 του Ν.1428/1984, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 2115/1993”.

Συμπληρώνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος μας προχώρησε, εκτός των ανωτέρω ενεργειών, και στην επιβολή κατασχέσεων και προστίμου κατά της εταιρίας, ύψους 520.000 ευρώ το 2013.

Κλείνοντας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά τους κατοίκους του νησιού μας ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με σοβαρότητα και σχέδιο να προασπίζεται τα συμφέροντα του νησιού και των ιδίων.

Η δικαίωση μπορεί να άργησε λίγο αλλά ήρθε… στην ώρα της.



Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου