Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σπύρος Σοφράς: Τα κοντά ποδάρια του Τσαβαρικού ψέματος




Όπως όλοι ξέρουν, καλέσαμε μέχρι στιγμής ουκ ολίγες φορές τον σημερινό δήμαρχο της Σαλαμίνας να ενημερώσει τους δημότες για το θέμα των δύο επισκέψεων του ΣΔΟΕ στο δημαρχείο. Οι απαντήσεις που πήραμε, από την… αυτού εξοχότητα, ήταν στην αρχή μια μικρή ανάρτηση στο facebook όπου ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το περιεχόμενο του ελέγχου, και προέτρεψε όποιον έχει έννομο συμφέρον να απευθυνθεί στο ΣΔΟΕ.
Κατόπιν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε επιμένοντας στην ίδια γενικά γραμμή, η αυτού εξοχότης, συνέπλεξε τα αντικείμενα ελέγχου από το ΣΔΟΕ με προηγούμενες δημοτικές περιόδους, και μάλιστα αποκλειστικά. Χαρακτηριστικό ήταν, μάλιστα, ότι αντί να αναφερθεί καθαρά στο τι έλεγξε ακριβώς το ΣΔΟΕ, μίλησε για «πέντε σημεία που απομόνωσε ο εισαγγελέας και αφορούν περασμένες δημοτικές περιόδους» λες και είχε ήδη φτάσει σε σημείο πορισμάτων η υπόθεση!
Και, στο τέλος, η αυτού εξοχότης επανήλθε με δελτίο Τύπου υπό τον… κυνηγετικό τίτλο «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του», για να επαναλάβει τα ίδια αυτά με το γνωστό ύφος.
Επειδή ο κ.Τσαβαρής επιδίδεται και πάλι στο αγαπημένο του άθλημα του άλματος εις… ψεύδος, επιχειρώντας να εξακολουθεί να εξαπατήσει τους Σαλαμίνιους, ήρθε η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Κατ’αρχήν η προσπάθεια να «φορτωθούν» οι περασμένες δημοτικές αρχές τα κατορθώματά της δημοτικής αρχής Τσαβαρή, αν και επιχειρήθηκε (όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και κατά τη διάρκεια του ελέγχου) έπεσε στο κενό. Τα πεπραγμένα καθενός είναι στη θέση τους και όσες δραματικές οιμωγές και να βγάζει ο σημερινός δήμαρχος, η αξία και το μερίδιο ευθύνης είναι επίσης εκεί.
Αυτά που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ είναι:
·         Οι δοσοληψίες με την λατομική επιχείρηση «Αγγέλου» διαχρονικά, δηλαδή τόσο σε περασμένες δημοτικές περιόδους όσο και σε αυτή.
·         Έργα που αφορούν την αποχέτευση, αμοιβές μελετητών και εργολαβίες της δημαρχιακής περιόδου Τσαβαρή.
·         Πληρωμές που έγιναν από τα κονδύλια ληξιπροθέσμων που χορήγησε το υπουργείο Εσωτερικών στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.
·         Συνομολόγηση από πλευράς δήμου στην ικανοποίηση διαταγμάτων πληρωμής που, όμως, εκδόθηκαν για παραγεγραμμένα χρέη του δήμου.
Επίσης, τα στοιχεία περί ΔΗΚΕΣΑ και του ενσκύψαντος σε αυτή προβλήματος, παραδόθηκαν στο ΣΔΟΕ από τα στελέχη της δημοτικής αρχής.
Σε ό,τι αφορά το ευφάνταστο σενάριο περί των πιέσεων που άσκησε η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» επί των δυστυχών δημοτικών υπαλλήλων προκειμένου να μάθουμε αυτά που… ήδη γνωρίζαμε, το βρίσκουμε ανάξιο σχολιασμού. Η φαντασία στην συγκεκριμένη δημοτική εξουσία έχει προ πολλού περάσει τα όρια της διαστροφής…
Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» δεν ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο κανενός. Είναι και θα είναι εδώ. Και στην ανώτατη αξία της διαφάνειας, δεν κάνει ποτέ εκπτώσεις…


 

                                                                        Από το Γραφείο Τύπου
                                                            του υπ. Δημάρχου Σπύρου Σοφρά,                                                                                   με τον Δημ.Συνδυασμό «Νέα Πορεία Σαλαμίνας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου