Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Όταν η διαπλοκή έχει όνομα


Τη σύμπλευση της σημερινής δημοτικής αρχής με διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, την έχει διαπιστώσει ο πολίτης της Σαλαμίνας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στα τρία και μισό χρόνια της θητείας της, η δημαρχία Τσαβαρή, προάσπισε (με… αυταπάρνηση είναι αλήθεια), τα συμφέροντα άλλοτε του ΟΛΠ (με την περιβόητη υπόθεση της Τούρλας), άλλοτε των Λατομείων Αγγέλου (όπου δημόσια ο σημερινός Δήμαρχος παραδέχτηκε την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας (!)), άλλοτε του ΔΕΣΦΑ (με τη σύναψη της απόλυτα κενής πραγματικού περιεχόμενου, αλλά γεμάτης με… διαφημιστικά μηνύματα, περιβόητης συμφωνίας).


Προχθές, ήρθε και η ώρα των Ναυπηγείων Σπανόπουλου. Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με θέμα: «Την απάντηση στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος περί ενδεχόμενης πώλησης του ΟΛΠ», η δημοτική αρχή παρουσίασε τον κ. Σπανόπουλο, προκειμένου να «εξηγήσει» τις κινήσεις και τις επιδιώξεις του, υπό το πρόσχημα της πληροφόρησης για την ψήφιση των νομικών κινήσεων που σχεδιάζει η δημοτική πλειοψηφία κατά της απόφασης του υπουργού Πολιτισμού σχετικά με την επέκταση αυτών των ίδιων Ναυπηγείων.

Ήταν σαν μια επανάληψη της συνεδρίασης με τον επιχειρηματία κ. Αγγέλου, με μία διαφορά: Τότε, ο σημερινός Δήμαρχος παραδέχτηκε την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας – προχθές, δεν μάθαμε το εάν υπάρχει (και ποια είναι), κάποια μυστική συμφωνία-χορηγία… Κάποια στιγμή όμως, θα το μάθουμε και αυτό…

Και μετά από όλα αυτά, η σημερινή δημοτική αρχή, διεκδικεί πάλι την ψήφο του Σαλαμίνιου! Διεκδικεί και πάλι τον δημαρχιακό θώκο, προκειμένου να συνεχίσει το «έργο» της (αυτό που τόλμησε, πέτυχε και θέλει να προχωρήσει, αφήνοντας στο τέλος το νησί μας καθημαγμένο). Και φυσικά, το πράττει ανερυθρίαστα και με τόσο θράσος, όσο αυτό που ο σημερινός Δήμαρχος διαθέτει όταν, κατά την προσφιλή του συνήθεια και ψυχική έξη, κοιτάζει τον πολίτη στα μάτια και του παρουσιάζει το μαύρο άσπρο.

Το καλό όμως είναι ότι τώρα η διαπλοκή (και μάλιστα η πιο χυδαία και θρασεία μορφή της), έχει όνομα. Είναι αυτό της σημερινής δημοτικής αρχής. Είναι αυτό όσων βλέπουν τη Σαλαμίνα, όχι σαν τόπο τους, όχι σαν πατρίδα τους, όχι σαν σπίτι τους, αλλά σαν «μπίζνες».

Μόνο που απέναντί τους, ορθώνεται η ίδια η Σαλαμίνα, τα παιδιά της, το μέλλον της, οι γενιές που πάλεψαν και παλεύουν για αυτό το νησί. Μόνο που απέναντί τους υπάρχει η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας».







                                                Από το Γραφείο Τύπου

                                                του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Σοφρά,

                                                με τον Δημ. Συνδυασμό «Νέα Πορεία Σαλαμίνας»









                                                                        Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2155000947


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου