Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η εκδήλωση των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»



Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»  στη Σαλαμίνα έκοβαν τη δική τους βασιλόπιτα στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη». Χωρίς τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, παρότι είχε αναγγελθεί η παρουσία του, που βρισκόταν στο εξωτερικό και σε έντονο προεκλογικό και αντιπολιτευτικό κλίμα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Τσαβαρής, οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.  Ν. Μαριάς,  Ρ. Μακρή και Π. Μελάς  ο πολιτευτής Β΄ Πειραιά Γ. Αναγνωστάκος, οι υποψ. δήμαρχοι Σαλαμίνας Σπ. Σοφράς και Ρ. Νάννου, ο πρ. βουλευτής και δήμαρχος Β. Αστράκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι φορέων και συλλόγων, κ.ά.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο κ. Αναγνωστάκος αναφέρθηκε στις δημοτικές εκλογές, τονίζοντας ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα στηρίξουν αντιμνημονιακούς δημάρχους, χωρίς κομματικές ταυτότητες, ανεξάρτητους αυτοδιοικητικούς που «δε φόρεσαν ξαφνικά το κοστουμάκι του ανεξάρτητου». Μίλησε δε για ένα κόμμα με «πατριωτικό προσανατολισμό» και στο πλαίσιο αυτό απαίτησε από τους αιρετούς του νησιού μας «να κρατούν άσβεστη τη δάδα του ελληνισμού στο κενοτάφιο αυτό της ελληνικής ιστορίας που λέγεται Σαλαμίνα» και να δεσμευτούν ότι θα θέσουν «ως προτεραιότητά τους την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας».
Ορμώμενος από αυτό το τελευταίο, ο δήμαρχος Γ. Τσαβαρής, που  διαδέχτηκε τον κ. Αναγνωστάκο στο βήμα, αναφέρθηκε στις δικές του ενέργειες για την αξιοποίηση του πολιτισμού και της ιστορίας της Σαλαμίνας και στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής από το ξεκίνημα της θητείας της να προωθήσει την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021». Χαρακτήρισε δε το εγχείρημα ως μια «εθνική ευκαιρία» και με τη φράση «ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν»  ζήτησε με τη σειρά του τη στήριξη των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ.
Στη συνέχεια μίλησαν η κ.  Μακρή και  ο βουλευτής Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Νότης Μαριάς, ο οποίος έκανε αναφορά στη διεθνή πολιτική σκηνή και, ανεβάζοντας τον παλμό και τους τόνους, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το κόμμα του, αν εκλεγεί, θα προχωρήσει στην καταγγελία του μνημονίου και των μνημονιακών συμβάσεων, θα απαιτήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και θα στείλει στη δικαιοσύνη όσους διέλυσαν τη χώρα και υπέγραψαν το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου