Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Εμμονή στην καταστροφή;…



Με το δελτίο τύπου του Δημάρχου Σαλαμίνας με τον τίτλο «Ηχηρό “χαστούκι” στην κυρία Νάννου από την επιτροπή του άρθρου 152» (ένας τίτλος χαρακτηριστικός των «νέων ηθών» της δημαρχιακής περιόδου που – ευτυχώς – τελειώνει σε λίγον καιρό),  ο κ. Τσαβαρής σπάει το ένα ρεκόρ πολιτικού αμοραλισμού μετά το άλλο.
Στο δελτίο αυτό, ο σημερινός δήμαρχος από τη μια θριαμβολογεί, ισχυριζόμενος ότι η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 δικαιώνει τη δική του θέση για την επαχθή, λεόντειο σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ (εξ αιτίας της φράσης «αφού ο Δήμος δηλώνει αδυναμία να διαχειριστεί το δίκτυο, ορθώς πήρε την εν λόγω απόφαση»), από την άλλη αποκρύπτει το γεγονός ότι η απόρριψη της προσφυγής της υποψήφιας δημάρχου κυρίας Νάννου από τον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, βασίστηκε σε καθαρά τυπικούς λόγους (παρέλευση προθεσμίας και… χρήση τηλεομοιοτύπου), χωρίς να ασκήσει επί της ουσίας τον έλεγχο νομιμότητας που χρειαζόταν. Επί πλέον, η επιτροπή του άρθρου 152 δεν ασχολήθηκε κατ’ ουσίαν με τη νομιμότητα, όπως έπρεπε, αλλά με τη σκοπιμότητα!

Ο κύριος ισχυρισμός του κ.Τσαβαρή ήταν και είναι ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί το δίκτυο ύδρευσης, πράγμα επιεικώς απαράδεκτο. Εκτός από κυνική ομολογία αποτυχίας, εμπεριέχει πάρα πολλά ερωτηματικά στο θέμα της διαχείρισης των ανταποδοτικών. Και, πάνω απ’ όλα, δεν δίνει καμμία απολύτως απάντηση στο ερώτημα της ίδιας της σύμβασης που είναι επαχθής και λεόντεια υπέρ της ΕΥΔΑΠ, προβλέποντας για τον Δήμο μεγάλα κρυφά κόστη και κανένα κέρδος για την περίοδο της εκμετάλλευσης.
Τεχνηέντως λοιπόν, ο κ. Τσαβαρής αποκαλεί σύννομη την απόφαση που έλαβε η προσκείμενη σε αυτόν δημοτική πλειοψηφία, χωρίς τα ελεγκτικά όργανα της διοίκησης να έχουν ασχοληθεί με την ουσία του θέματος! Όμως το πρόβλημα, βρίσκεται ακριβώς στην ουσία του ζητήματος.
Για εμάς, στη «Νέα Πορεία  Σαλαμίνας» και για όλους τους Σαλαμίνιους, η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και η επαχθής και λεόντεια, υπέρ της ΕΥΔΑΠ, σύμβαση, είναι απαράδεκτη.
Η επόμενη δημοτική αρχή, που θα προέρχεται από εμάς, χάρη στην ψήφο των συνδημοτών μας, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι η ακύρωσή της, ακριβώς πάνω στη βάση του επαχθούς αυτού χαρακτήρα της. Καλούμε δε όλες τις παρατάξεις της σημερινής αντιπολίτευσης, να δεσμευτούμε από κοινού πάνω στην ακύρωση αυτού του, άνευ προηγουμένου, ξεπουλήματος της εκμετάλλευσης άνευ ανταλλάγματος του δικτύου ύδρευσης, ώστε όλοι μαζί, συνεπείς προς το καθήκον μας απέναντι στους δημότες,  να προστατεύσουμε αυτούς και την κοινή περιουσία όλων των Σαλαμινίων από επιβουλές και φαύλες μεθοδεύσεις.
Πέρα από αυτό, διατρανώνουμε στους δημότες την απόφασή μας να διερευνήσουμε όλες τις συνθήκες και όλες τις πράξεις της σημερινής δημοτικής αρχής για όλα αυτά τα επιζήμια που έχει κατά καιρούς προσπαθήσει, με κάθε μέσο, να δρομολογήσει (συμπληρωματική σύμβαση αποχέτευσης, μεθόδευση για το λατομείο στην Τούρλα κ.λπ.), μαζί με τη συγκεκριμένη περίπτωση της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ.
Ο κ. Τσαβαρής δείχνει να έχει μια ανεξήγητη εμμονή με την καταστροφή του νησιού μας και μια εξ ίσου ανεξήγητη ροπή για την υποθήκευση του μέλλοντός του, όμως αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε.
Οι Σαλαμίνιοι θα το εμποδίσουν.
Με εκτίμηση
το γραφείο τύπου του συνδυασμού
“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας δημ. συνδυασμός
υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου