Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το φυσικό αέριο έρχεται στη Σαλαμίνα



Μετά από τρία χρόνια συνεχών προσπαθειών του Δημάρχου Σαλαμίνας, κ. Γιάννη Τσαβαρή και των συνεργατών του, υπογράφηκε το συμφωνητικό συνεργασίας του Δήμου Σαλαμίνας με την εταιρία ΔΕΣΦΑ Α.Ε το οποίο προβλέπει τη σύνδεση του νησιού με την παροχή φυσικού αερίου. Η εταιρία εκπροσωπείτο από αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κώστα Ξιφάρα.
 Η προσπάθεια ξεκίνησε με την έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής στις αρχές του 2011 όπου καταρχάς εκπονήθηκε μελέτη σκοπιμότητας προκειμένου στη συνέχεια να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της σύνδεσης του νησιού με την παροχή φυσικού αερίου.


Στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες που ζούμε, η δυνατότητα τροφοδοσίας των νοικοκυριών αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων στο νησί με φυσικό αέριο αποτελεί σημαντική οικονομική αλλά και περιβαλλοντική παρέμβαση η οποία δεν θα μπορούσε να δεχθεί παραπάνω καθυστερήσεις.

Θα πρέπει δε να τονίσουμε ιδιαιτέρως ότι η συμφωνία αυτή περιβαλλοντικά υπηρετεί τους στόχους που έχει θέσει η παρούσα Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο έχει συνυπογράψει και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας το 2011 και είναι γνωστό ως 20-20 το 2020, δηλαδή μείωση του παραγόμενου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 20%, αύξηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας κατά 20% και όλα αυτά μέχρι το 2020.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας στην ομιλία του, η ημέρα αυτή είναι ιστορικής σημασίας, αφού η Σαλαμίνα μετά από χρόνια

προσπαθειών και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συγκυρίες που πλήττουν τη χώρα, συνδέεται επιτέλους με το φυσικό αέριο.

Τέλος ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ανακοίνωσε και άλλα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία θα έχει ο Δήμος μας στα πλαίσια της υπογραφείσας συμφωνίας όπως η προσφορά από μεριάς ΔΕΣΦΑ οικολογικών βυθιζόμενων κάδων συμπίεσης απορριμμάτων, 3.000 οικολογικών λαμπτήρων led, ενός μεγάλου ISO BOX διπλής χρήσης (αποδυτήρια και γραφεία) για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου καθώς και κατασκευή της περίφραξης στο χώρο της μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.

Ως συνέπεια του παραπάνω επιτεύγματος και στην προσπάθεια του Δήμου να εκμεταλλευτεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα οφέλη που απορρέουν από τις διατάξεις του συμφώνου των Δημάρχων, ο Δήμος μας θα προμηθευτεί απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου αλλά και όλους τους συνεργάτες του που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του σημαντικότατου οραματικού στόχου.



Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου