Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κε Τσαβαρή, οφείλετε μια μεγάλη συγγνώμη στο λαό της Σαλαμίνας.



Η χθεσινή ανακοίνωση του κ.Τσαβαρή είναι αξιοθρήνητη. Φαίνεται ότι ωραίνει Κύριος όν βούλεται –πολιτικά- απολέσαι".
Αντί απαντήσεως στο ερώτημα μου γιατί εξαπατά τον κόσμο λέγοντας ψέματα ότι το φυσικό αέριο έρχεται στη Σαλαμίνα, αναλώνεται με ένα συνονθύλευμα άσχετων πραγμάτων που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Μπερδεύει τα όμβρια και τα λύματα με τον Αρχιεπίσκοπο, τα Σαλαμίνια και την Αδελφοποίηση. Ένας σκέτος…αχταρμάς.
Να φταίει άραγε η ιδιαίτερη θλίψη που, όπως λέει, τον διακατέχει;  
Μπορεί, γιατί και … το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη .
Μολονότι λοιπόν τετριμμένα, απαντώ επιγραμματικά και μόνο:
  • Δίκτυα Όμβριων : Είναι έργα της Περιφέρειας Αττικής.
  • Δίκτυα Λυμάτων : Είναι υποχρεωτικά από την Κοινοτική Οδηγία 91/271/ΕΚ.
Το κράτος ενέταξε μέσα σε μία νύκτα όλους τους οικισμούς της Ελλάδος στο Πρόγραμμα κατασκευής δικτύων αποχέτευσης αστικών λυμάτων, για να αποφύγει το πρόστιμο της μη συμμόρφωσης με την Οδηγία.
  • Αδελφοποίηση: Η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δήμου Λήμνου που απέρριψε το αίτημα της αδελφοποίησης, θεωρώντας ότι είναι υπερβολική πολυτέλεια αυτές οι συμμετοχές, τα λέει όλα. Για καλλίτερη όμως κατανόηση μπορεί να ρωτήσει τις ….προσωπικότητες που προσφάτως προσχώρησαν στο συνδυασμό του και που τότε σαν Δημ. Σύμβουλοι είχαν βροντοφωνάξει ΟΧΙ.
  • Σαλαμίνια : Αντί να περιορισθούν σε μία σεμνή και λιτή εκδήλωση που να συνάδει με τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ζηλέψανε τους Ρωμαίους και την μετέτρεψαν σε 10ήμερη φιέστα. Ουσία μηδέν. Αποτέλεσμα μηδέν. Ούτε καν υποψήφια δεν είναι η Σαλαμίνα για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το τυρί το είδαν, τη φάκα δεν είδαν. Εμπαιγμός και φούμαρα για να μας φορτώσει ο ΟΛΠ τα σαπιοκάραβα του Λιμανιού και να ξαναζωντανέψει τον εφιάλτη της Τούρλας. Κενό γράμμα η προπέρσινη υπόσχεση του ΟΛΠ για παραχώρηση του χώρου. Υποδομή για την ανάδειξη της ιστορικότητας της Ναυμαχίας καμία, ανίκανοι ακόμα και να την ανακηρύξουν επίσημα έστω και ως τοπική εορτή.     
      Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για τους  προσκεκλημένους, ενώ για
      τη νεολαία μας ούτε ευρώ. Ακόμα κι αυτή η πενιχρή επιχορήγηση των 2
      χιλιάδων στους Αθλητικούς και Ναυταθλητικούς Ομίλους, ακόμα να δοθεί.

Επί του θέματος τώρα.
Με την ανάγνωση του συμφωνητικού, και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι από πουθενά δεν προκύπτει η δήθεν σύνδεση του νησιού με το φυσικό αέριο.
Μακάρι να προέκυπτε και θα το χειροκροτούσαμε.
Συνεπώς ο κ.Τσαβαρής ως πολιτικός ανήρ, οφείλει μία μεγάλη συγγνώμη στο λαό της Σαλαμίνας διότι τον εξαπάτησε εκ προθέσεως.
Η αναφορά για σύνταξη τεχνοοικονομικής μελέτης είναι προπέτασμα καπνού και αποβλέπει καθαρά στον κατευνασμό της όποιας αντίδρασης για τα μελλούμενα.
Τα ίδια ακριβώς έλεγε ο δήμαρχος και τον Μάρτιο του 2012 ευχαριστώντας μάλιστα  δημόσια τον προκάτοχο του σημερινού Δ/ντα Συμβούλου Δρ.Γ.Παπαρσένο ο οποίος όμως σε ανύποπτο χρόνο είχε πει την αλήθεια, ότι η σύνδεση με το νησί είναι ασύμφορη για την ΔΕΣΦΑ.
Και διερωτάται κανείς, αφού ήταν ασύμφορη ακόμη και για την τότε δημόσιου χαρακτήρα επιχείρηση, θα είναι συμφέρουσα τώρα που ιδιωτικοποιήθηκε;
Ποιός δουλεύει ποιόν, τελικά;  
Δυστυχώς όμως, εκείνο που καθαρά προκύπτει από το συμφωνητικό είναι:
α)  η, χωρίς καμία επιφύλαξη εκ μέρους του Δήμου, ΑΠΟΔΟΧΗ των αυστηρών προδιαγραφών ασφαλείας της λειτουργίας του Σταθμού Υ.Φ.Α. και
β)  η ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Δήμου για ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ και ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ των έργων υποδομής της ΔΕΣΦΑ ΑΕ στην Ρεβυθούσα και την γύρω περιοχή.
Τόσο όμως η αποδοχή όσο και η δέσμευση έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση 265/2012 του Δημ/κού  Συμβουλίου που γνωμοδότησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ για την κατασκευή της 3ης Δεξαμενής στη Ρεβυθούσα.
Απορίας άξιον είναι πως τόσο εύκολα και γρήγορα μεταλλάσσεται ο κ.Τσαβαρής, κι από σφόδρα πολέμιος γίνεται υπέρμαχος. Τότε έλεγε ότι η μελέτη της κατασκευής δεν είναι σαφής και υποκρύπτει άλλα στοιχεία, σήμερα τα βρίσκει όλα τέλεια.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, το ίδιο έκανε και στην περίπτωση του νταμαριού του Αγγέλου, των ιχθυοτροφείων, του δημ. Δικτύου ύδρευσης κ.ά.
Πέρα απ΄ αυτό, με την παντελή απουσία αναφοράς στο συμφωνητικό, των απαιτήσεων και διεκδικήσεων του Δήμου έναντι της ΔΕΣΦΑ όπως αυτές ρητά αναγράφονται στις επίσης ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις 86 & 365/2012 του Δημ. Συμβουλίου, γίνεται αντιληπτό ότι ο κ.Τσαβαρής αδιαφορεί και κατ΄ ουσία απεμπολεί τις διεκδικήσεις του Δήμου που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Τούτο τεκμαίρεται και από την απραξία των 2 ετών από τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.
Κι όλα αυτά με αντάλλαγμα μερικά λαμπάκια, ένα κοντέινερ, δύο κάδους και μία περίφραξη. Έτσι διαφυλάσσονται τα …συμφέροντα του Δήμου !!!!!

Όσο για το Σύμφωνο των Δημάρχων της Ε.Ε., έ, αυτό κι αν δεν έγινε κουρελόχαρτο! Αν ήξερε η Ε.Ε. ότι αυτός που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο Σύμφωνο, αρνήθηκε την τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των δημοτικών και σχολικών κτιρίων που χρηματοδοτείτο εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ με ΜΗΔΕΝ κόστος για το Δήμο, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να τις νοικιάσει σε ιδιώτες για να καρπωθούν εκείνοι και ΟΧΙ ο Δήμος το προϊόν της παραγόμενης ενέργειας που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, θα τον είχε …..αποκηρύξει !!!
                                                                                   
                                                                                                Σαλαμίνα 26/2/2014
                 
                                                                                        Ρούλα Νάννου
 Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου