Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επισκέφθηκε τη Σαλαμίνα



Το Σάββατο 8 Φεβρουαροίου 2014, επισκέφθηκε το νησί μας αντιπροσωπεία της περιφέρειας Αττικής με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και τους Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρη Κατσικάρη (Νήσων), Στέφανο Χρήστου (Πειραιά), τους περιφερειακούς συμβούλους Παναγιώτη Βουδούρη και Γιάννη Αξαρλή καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
 Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σαλαμίνα επισκέφθηκαν τα έργα που εκτελούνται στο νησί μας την τελευταία τριετία (αποχετεύσεις ομβρίων υδάτων, παιδικός σταθμός Παλουκιών, ηλεκτροφωτισμός Λ. Φανερωμένης) και τα οποία εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής και στο ΕΣΠΑ το 2011 μετά από παρεμβάσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, κ. Σγουρό και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Κατσικάρη.


Ο κ. Σγουρός κατά την ομιλία του στην αίθουσα “Δ. Μπόγρης”, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δημάρχου ο οποίος είχε προηγηθεί του βήματος, δήλωσε ότι άμεσα χρηματοδοτείται η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου των Αμπελακίων προϋπολογισμού ύψους 3.003.316,42 ευρώ

Τέλος ο Περιφερειάρχης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 για τη Σαλαμίνα και αφού τόνισε την Ιστορική, Πολιτιστική και Αναπτυξιακή διάσταση του θέματος, δεσμεύτηκε με άμεση χρηματοδότηση για τη συγκρότηση του φακέλου διεκδίκησης και όχι μόνο.

Με αυτή την θέση του ο Περιφερειάρχης επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας το Μάρτιο του 2011 και η οποία παρά τις δυσκολίες, αντιξοότητες και μικροψυχίες ορισμένων τοπικών και όχι μόνο παραγόντων, μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης.

Η Σαλαμίνα του οραματισμού, του προγραμματισμού, της διεκδίκησης και της αποτελεσματικότητας θα συνεχίσει να πορεύεται αφήνοντας πίσω ό,τι μίζερο προσπαθεί να σταθεί εμπόδιο στην πορεία της.



Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου