Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αριστερή Παρέμβαση Νέων Σαλαμίνας: Η απάντηση στην τρομοκρατία τους πρέπει να είναι αγωνιστική.


 "Δεν μπορείς να διαχωρίσεις την ειρήνη από την ελευθερία επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σε ειρήνη αν δεν έχει την ελευθερία του", Malcom Χ, έγχρωμος πολιτικός  ακτιβιστής για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των μειονοτήτων την δεκαετία του 60.

Είναι πλέον κατανοητό απʼ όλους, ακόμα και από τους πιο αδιάφορους, πως τα περιθώρια στενεύουν. Σε μία μνημονιακή εποχή, σε μία μνημονιακή Ελλάδα που όλα γύρω μας ισοπεδώνονται δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να κάνουμε τα στραβά μάτια σε γεγονότα που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν.

            Η λογοκρισία κυριαρχεί και στοχεύει τόσους, όσους έχουν διαφορετική άποψη. Η ελευθερία έκφρασης και κατʼ επέκταση η δημοκρατία σπιλώνονται από αυτούς που τις επικαλούνται. Τελευταίο τους θύμα ο ιδρυτής της σατιρικής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ʽʼΓέροντας Παστίτσιοςʼʼ που του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλείται για τα θρησκευτικά του πιστεύω σε μία "ευρωπαϊκή" κοσμική χώρα του 2014. Συγκεκριμένοι μητροπολίτες εκφράζονται με κηρύγματα μίσους ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους ενώ απειλούν με αφορισμό αν περάσουν το νόμο «κατά των διακρίσεων» εκφράζοντας ,όχι φυσικά το λόγο του Θεού όπως διατείνονται, αλλά μισαλλοδοξία και διαχωρισμό των πολιτών.


             Τα ποσοστά της ανεργίας και της εγκληματικότητας αυξάνονται  ενώ στου νέους κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η θλίψη. Πολλοί άνθρωποι απογοητευμένοι από αυτή την κατάσταση σε διάφορες  " δραστικές λύσεις" προκειμένου να βρουν παρηγοριά αδιαφορώντας για την πραγματική λύση που βρίσκεται μέσα τους και γύρω τους. Ο φασισμός αποτελεί στη σημερινή Ελλάδα μία από αυτές εκφραζόμενος κυρίως στο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής που συνεχίζει να σπέρνει το μίσος μεταξύ των ανθρώπων. Όσοι νόμιζαν πως η λύση στο πρόβλημα θα δοθεί από τους θεσμούς, ξεγελιούνται. Σιγά, σιγά οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ ξετρυπώνουν και συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση. Βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης αλλά και της κυβέρνησης ασπάζονται δημόσια τη χούντα και την αναπολούν. Οπαδοί της Χ.Α. με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας βεβήλωσαν το μνημείο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και επιτέθηκαν απρόκλητα στο κοινωνικό χώρο Ρεσάλτο στο Κερατσίνι αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνοι είναι για τις γειτονιές μας και για τις ζωές μας.  


            Ο αυταρχισμός και η βία πλέον έχουν γίνει τα εργαλεία της κυβέρνησης. Λειτουργώντας ως ηθικός αυτουργός στο θάνατο των μεταναστών στο Φαρμακονήσι αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τις ακροδεξιές της προθέσεις. Διατάζοντας τα Μ.Μ.Ε να προβάλλουν τη διαφυγή του Χ.Ξηρού, προσπαθεί να συγκαλύψει τα εκτρώματα (κατάχρηση μισού δις ευρώ δημόσιου χρήματος) που γινόντουσαν στο Ταμιευτικό Ταμιευτήριο από ανθρώπους τους οποίους η ίδια είχε διορίσει.

            Η αστυνομία τις περισσότερες φορές λαμβάνει το ρόλο του παρατηρητή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατα αποδεδειγμένη από ηχητικά ντοκουμέντα αποχή της στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Παράλληλα, στα πλαίσια έρευνας που γίνεται για τον εντοπισμό του μέλους της 17 Νοέμβρη, βρίσκει την αφορμή να εισβάλλει σε προσωπικούς χώρους ανθρώπων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς προκειμένου να δείξει για άλλη μια φορά πως έχει κάνει τη λογοκρισία, σημαία της.

            Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν στο βάθος αχνοφαίνονται οι μελλοντικές κατασχέσεις σπιτιών και η επιβολή ενός νέου μνημονίου  που ετοιμάζεται να επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εντός του 2014.  

            Συνένοχοι σε αυτή τη λυπητερή ιστορία είμαστε όλοι εμείς. Όλοι εμείς οι οποίοι αφήσαμε να εξελιχθούν αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα. Ο ρόλος όμως που μας ανήκει είναι ένας άλλος πρωταγωνιστικός. Είναι αυτός με τον οποίο θα δώσουμε τη λύση και θα ζήσουμε σε μια κοινωνία ισορροπημένη. Τα προβλήματά μας δε θα λυθούν από τους καναπέδες στους οποίους έχουμε ριζώσει. Η απάντηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας πρέπει να δοθεί στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια. Θα δοθεί σε κάθε χώρο δραστηριότητας μας. Θα δοθεί με τη σωστή ενημέρωση, με την οργάνωση, με την αλληλεγγύη. Εμείς οι νέοι οραματιζόμαστε το μέλλον μας και έχουμε τη δυνατότητα να το χτίσουμε. Εμείς οι νέοι είναι απαραίτητο να είμαστε η πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Έχουμε την υποχρέωση να εκμεταλλευτούμε αυτό το κυρίαρχο χαρακτηριστικό και να πάρουμε πρωτοβουλίες.

Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται. Αφήστε αυτούς που ονειρεύονται.

 Καλούμε όλους τους νέους της Σαλαμίνας να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μας. Καλούμε όλους τους νέους της Σαλαμίνας να συμμετέχουν στις δράσεις που θα οργανώσουμε το επόμενο διάστημα στο νησί της Σαλαμίνας. Καλούμε όλους τους ανθρώπους να μας κρίνουν επώνυμα και με επιχειρήματα μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Θα μας βρείτε στο https://www.facebook.com/LeftNeoiSal.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου