Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δενδροφύτευση - Ευριπίδειο Θέατρο

Έχουμε τη χαρά να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας στα πλαίσια της προσπάθειας του για την ενίσχυση του περιαστικού πρασίνου θα προβεί σε συμπληρωματική δενδροφύτευση καταλλήλων για την περιοχή δενδρυλλίων στο Ευριπίδειο Θέατρο. Για το σκοπό αυτό, εθελοντές καθώς και διάφοροι φορείς και οργανώσεις θα συναντηθούμε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί στο Ευριπίδειο Θέατρο, έχοντας μαζί μας σκαπτικά εργαλεία(κυρίως τσάπες), κέφι και ζωντάνια! Θεωρούμε ότι η δενδροφύτευση στη συγκεκριμένη περιοχή θα αναβαθμίσει αισθητικά τον περιβάλλον χώρο του θεάτρου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή. Μπορείτε να δείτε τη μελέτη των φετινών μας δενδροφυτεύσεων εδώ.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, 

Ομορφαίνουμε το νησί μας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα ότι την Κυριακή ο Περιβαλλοντικός Ομιλος Σαλαμίνας διοργανώνει δενδροφύτευση γιά την ενίσχυση του περιαστικού πρασίνου στο Ευριπίδειο Θέατρο. Ολοι ξέρουμε πόσο χρειάζεται η αισθητική, και όχι μόνον, αναβάθμιση του τόπου. Το μόνο που ζητάνε είναι να έχουμε σκαφτικά εργαλεία, κυρίως τσάπες, κέφι και ζωντάνια.

Εγώ μέλος του ΠΕΡΙΒΟΣ δεν είμαι απλά νοιάζομαι γιά το νησί που ζω και κάθε κίνηση που γίνεται γιά το καλό της Σαλαμίνας την επικροτώ, ασχέτως απ' όποιον προέρχεται και αν τον γνωρίζω ή όχι.
Αναρωτιέμαι αν η Σαλαμίνα θα μπορούσε να ενωθεί κάτω από έναν κοινωφελή σκοπό και πολύ αμφιβάλω γιατί το μόνο που έχω δει μέχρι σήμερα είναι να τρώγονται όλοι μεταξύ τους. Λογικό να έχουν οξυνθεί τα πνεύματα, δημοτικές εκλογές έρχονται, αλλά που να πάρει, θα μπορούσατε ποτέ να ξεπεράσετε τους εαυτούς σας, τα μίση και τα πάθη σας;

1. Να είναι όλο το νησί εκεί, αλλά πως θα είναι; Κάποιοι δεν έχουν αυτοκίνητο ή ας υποθέσουμε δεν έχουν χρήματα γιά βενζίνη. Οπως κάποιοι ίσως να μην έχουν τσάπα. Θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις;

2. Θα έρθει ο δήμαρχος από την στιγμή που τον έχουν διαγράψει; Αν είναι μάγκας να έρθει και να φέρει όλο το επιτελείο και τις οικογένειες τους να προσφέρουν. Στο κάτω κάτω γιά το καλό του νησιού γίνεται η δράση, όχι γιά τον ΠΕΡΙΒΟΣ.

3. Θα έρθει ο δήμαρχος και η κουστωδία του με την φόρμα και τσάπες ή θα έρθουν γιά τις φωτογραφίες μόνο;

3. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και γιά όσους τον αντιπολιτεύονται. Αντε λοιπόν να δούμε ποιοί θα έρθουν... ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΜΩΣ, όχι γιά το ΘΕΑΘΗΝΑΙ.

4. Την δενδροφύτευση δεν θα την καπηλευτεί κανένας. Εκλογές έρχονται, άντε να δούμε ποιοί νοιάζονται και πόσοι από αυτούς θα θυσιάσουν λίγες ώρες από την Κυριακή τους γιά να φυτέψουν ένα δεντράκι. Αν δεν μπορούν να με πείσουν γιά τα μικρά, πως μπορούν να με πείσουν γιά τα μεγάλα έργα που υπόσχονται;

Ας μας πείσουν λοιπόν με αυτή την μικρή (επί της ουσίας μεγάλη) κίνηση ότι πραγματικά νοιάζονται γιά τον τόπο. Φτάνουν τα λόγια, ας δούμε και καμιά πράξη.


ένας κάτοικος

Αρχειοθήκη ιστολογίου