Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Σαλαμίνας» και οι μεθοδεύσεις των αντιπάλων της



Ένα από τα μεγαλύτερα «κατορθώματα» της σημερινής δημοτικής αρχής, στα τελευταία τριάμισι χρόνια που διαφεντεύει τα δημοτικά μας πράγματα, είναι η εισαγωγή πρωτοφανών πολιτικών μεθόδων και ηθών.
Στρεψοδικία, αμοραλισμός, πολιτική λεκτικών ακροβατισμών, διαστρέβλωση γεγονότων και καταστάσεων, πλήρης αδιαφορία -θρασύτατα διακηρυγμένη- προς τις νόμιμες διαδικασίες και προς τους θεσμούς, κρυφές συμφωνίες που πάλι με θράσος ανακοινώνονται, εξαγορά συνειδήσεων και ουσιαστικοί εκβιασμοί, εκμετάλλευση της ανάγκης του πολίτη για προσπορισμό πολιτικής επιρροής. Μ’ άλλα λόγια ότι έχουμε ζήσει και καταδικάσει στην εθνική πολιτική σκηνή, έχει έρθει και στον τόπο μας στην χειρότερη μορφή του.

Ακόμα χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι αυτό τον δρόμο του κακού δεν τον ακολουθεί μόνη η δημοτική αρχή πλέον, αλλά και κάποιοι που την αντιγράφουν προκειμένου να αναρριχηθούν αυτοί στον δημαρχιακό θώκο. Μετέρχονται και αυτοί των μεθόδων που μέχρι τα χτες καταδίκαζαν και περιφρονούσαν.
Και έτσι θεώρησαν ότι τα στελέχη της «Νέας Πορείας Σαλαμίνας» μπορούν να γίνουν στόχος τους. Στόχος είτε για στρατολόγηση, καθώς χαίρουν την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας, είτε για εξουδετέρωση μέσω χρηματισμού ή υπόσχεσης… θέσεων. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, το φαινόμενο εντάθηκε ιδιαίτερα, φτάνοντας στο σημείο και να αποπειρώνται να εξαγοράσουν συνειδήσεις αλλά και να διαδώσουν φήμες ότι «ο Σοφράς δεν θα κατέβει τελικά». Αναφέρουν δε σενάρια απίστευτης ανοησίας για μυστικές συμφωνίες και άλλα πολλά βγαλμένα σαν από κακές αστυνομικές ιστορίες παλιάς εποχής…
Δεν είμαστε, λοιπόν, όλοι ίδιοι. Αν πιστεύουν ότι η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» είναι σαν κι αυτούς, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας», χαράζει έναν νέο δρόμο καθαρό, έναν δρόμο ανιδιοτελούς προσφοράς, έναν δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο για τη Σαλαμίνα και όχι για οργανωμένα ή μη συμφέροντα. Αυτά βέβαια δεν μπορούν καν να τα κατανοήσουν, πόσο μάλλον να τα δεχτούν.
Λίγος καιρός έμεινε ως τις εκλογές. Και τότε ίσως να καταλάβουν ότι ο λαός δεν ζητά καίσαρες, καισαρίσκους, ομοσπονδίες συμφερόντων, σκοτεινούς κύκλους και επαρμένους δοκησίσοφους. Δεν ζητά να χαθεί και άλλος χρόνος προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι μερίδες και οι «πόλοι» με τις υπόγειες, αδιαφανείς και υποθηκεύουσες το μέλλον των παιδιών μας επιδιώξεις τους. Ζητά λύσεις για την καθημερινότητά του και μια δημοτική αρχή με όραμα που θα χαράζει δρόμους για το συμφέρον του πολίτη.
Ζητά μια Νέα Πορεία για το μέλλον. Και θα μπει μπροστάρης, με την ψήφο και την συμμετοχή του, για να την έχει.
Με εκτίμηση
το γραφείο τύπου του συνδυασμού
“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας δημ. συνδυασμός
υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ
τηλ. συνεννόησης 2155000947 & 6932215569

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου