Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τιμήθηκε για την προσφορά του στο άθλημα της ποδηλασίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο



Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής παρέστη στην τελετή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, καλεσμένος του προέδρου της κ. Θανάση Τερζή, όπου βραβεύτηκε για την συνδρομή του στο άθλημα και απένειμε βραβεία σε Έλληνες αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας για τις επιδόσεις τους το 2013.
 Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας αναφέρθηκε εν συντομία στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται αυτά τα δύσκολα χρόνια από την παρούσα Δημοτική Αρχή για τη στήριξη του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και φυσικά των Κοινωνικών Δομών. Τόνισε ότι ο Δήμος από τη μεριά του εξαντλεί κάθε δυνατότητα ιδίων αλλά και χορηγούμενων πόρων τους οποίους διεκδικεί σε κάθε ευκαιρία από διάφορους φορείς (π.χ ΕΣΠΑ) και στη συνέχεια έκανε μια συνοπτική αναφορά όσων έχουν επιτευχθεί ως σήμερα στον τομέα του Αθλητισμού γενικότερα.


Τέλος αναφέρθηκε στις σημαντικές επιδόσεις των Σαλαμίνιων αθλητών και των συλλόγων τους, στις αθλητικές υποδομές που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης όπως οι νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Σαλαμίνας, στη μελέτη που η παρούσα Δημοτική Αρχή εκπόνησε και κατέθεσε προς χρηματοδότηση για την κατασκευή ποδηλατόδρομου στο παραλιακό μέτωπο μήκους πέντε (5) χιλιομέτρων αλλά και στην επιχορήγηση που πέτυχε ύψους 350.000 ευρώ για τη συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου «Νίκος Γραμματικός» και του Δημοτικού Σταδίου Σαλαμίνας (γήπεδο Αίαντα).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, οι αντιδήμαρχοι Καλαμπάκας κ.κ. Ηρακλής Αλμπάνης και Γιάννης Ζαρόπουλος, το μέλος της Ε.Ο.Ε. και πρόεδρος της Ε.Φ.Ι.Π. κ. Γιώργος Λενός.

Επίσης το Δήμαρχο Σαλαμίνας τίμησε ο Ποδηλατικός όμιλος Σαλαμίνας «Ο Πρωτέας» για την επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα ορεινής ποδηλασίας MARATHON OPEN M.T.B στα Κανάκια τον Ιανουάριο 2013 αλλά και για την προσφορά του στο άθλημα γενικότερα. Η τιμητική διάκριση έλαβε χώρα την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο όμιλος για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου