Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ


ΚΟΚΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΙΟΣ), ΚΟΚΛΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡ/ΓΙΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ- ΜΑΡΟΥΣΙ), ΚΩΤΣΑ ΘΩΜΑΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ), ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ), ΜΑΓΙΑΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ), ΜΑΡΟΥΔΗ ΕΡΙΦΥΛΗ (ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ), ΜΕΪΜΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ), ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Μήνυμα Σπύρου Σοφρά στην μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία



Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων, ευχόμαστε σ’ όλους τους επιτυχόντες καλή πρόοδο στην νέα προσπάθεια τους.
Σ’ αυτούς δε που δεν τα κατάφεραν αυτή την φορά, να πούμε πώς τίποτα δεν χάθηκε, αλλά μόλις ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια και ένας νέος αγώνας στον στίβο της ζωής.
Ο αγώνας είναι η ίδια η ζωή μας, που δίνει ο καθένας μας την καθημερινή του μάχη για μια καλύτερη ζωή.
Με ψηλά το κεφάλι, συνεχίζουμε σε νέες μάχες έστω κι αν προσωρινά τροποποιούμε την στρατηγική μας.
Σπύρος Σοφράς
υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΤΟ SITE ΤΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ» - www.anatropes.gr

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Μήνυμα Μάριου Τραυλού για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων



Εύχομαι από καρδιάς συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τους εύχομαι Καλές Σπουδές και Καλή Σταδιοδρομία στον τομέα που επέλεξαν να σπουδάσουν επενδύοντας στο μέλλον τους.
Θα ήθελα όμως να απευθυνθώ και στα παιδιά που δεν ικανοποιήθηκαν με τα αποτελέσματα που πέτυχαν  και να τους υπενθυμίσω πως μια μάχη δεν κρίνει ποτέ τον αγώνα. Κι αυτός δεν σταματά, δεν πρέπει να σταματά ποτέ.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Λίγο πριν από τις 10.00 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Με εγκύκλιο που απέστειλε την Τετάρτη το Υπουργείο Παιδείας προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημέρωνε ότι την Πέμπτη 29-08-13 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Δ/νσεων Δ.Ε. θα αποσταλούν οι επιτυχόντες κατά λύκειο (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) της αρμοδιότητάς τους.

Δείτε αναλυτικά όλους τους πίνακες:

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ε.Π.Σ.Πειραιά



Δελτίο Τύπου
Η Ε.Π.Σ.Πειραιά ενημερώνει τα σωματεία της, ότι λόγω του ότι φθάνουμε στην λήξη της μεταγραφικής περιόδου, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην  συμπλήρωση των αιτήσεων μεταγραφών, ώστε να αποφευχθούν λάθη που στοιχίζουν χρόνο και κυρίως χρήμα.
 Η Ε.Π.Σ.Πειραιά ενημερώνει ότι για την διεκπεραίωση μεταγραφικών κινήσεων των σωματείων, οι υπηρεσίες της θα είναι ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως και τις 20.00, την Πέμπτη 29/8/2013 και την Παρασκευή 30/8/2013 αλλά και το Σαββάτο 31 Αυγούστου 2013 από 9 π.μ έως τις 14.00.
 Επίσης γίνεται γνωστό ότι η ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Κύπελλο Πειραιά λήγει την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013.
 Στην διάθεση των σωματείων της Ένωσης, βρίσκεται η προκήρυξη του Κυπέλλου της προσεχούς περιόδου 2013-2014.



N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Το προηγούμενο Σάββατο 24 Αυγούστου το απόγευμα , στο φιλόξενο χώρο του εξωραϊστικού-πολιτιστικού συλλόγου <<Μεταμόρφωση του Σωτήρος>> στην Ψιλή Άμμο, πραγματοποιήθηκε η κοινή μας γιορτή, ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που είχαμε συνδιοργανώσει και προετοιμάσει η κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α και ο τοπικός σύλλογος.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Απάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, σε δήλωση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ. Δρίτσα, για αγωγό Σαλαμίνας - Αίγινας



Με αφορμή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ. Δρίτσα, αναφορικά με το έργο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού Σαλαμίνας – Αίγινας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Είναι πράγματι πρωτότυπος ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, κ. Θ. Δρίτσας το, υπό ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής, έργο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού Σαλαμίνας – Αίγινας.
Έργο που μετά από δεκαετίες αδράνειας και παλινωδιών όλων των εμπλεκομένων, σήμερα δρομολογείται οριστικά και φιλοδοξεί να επιλύσει άπαξ και διά παντός το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, ένα πρόβλημα χρονίζον και ακανθώδες, όπως και ο ίδιος εξάλλου παραδέχεται.

ΕΠΟ.Σαλαμινομάχοι Ανακοίνωση

Δύο ακόμη μεταγραφές για το σύλλογο μας αποτελούν ο 23χρονος αμυντικός Γκίνης Άρης ο οποίος άνηκε  παλιότερα στον σύλλογο και αγωνιζόταν πέρσι σε μια ομάδα της Χίου και ο Δουμένης Γιάννης ώς ελεύθερος από την ΑΕ Σαλαμίνας.
Επαναδραστηριοποιούνται στην ομάδα μας και αναμένετε να βοηθήσουν δύο αδέρφια πρόκειται για τον 31χρονο επιτελικό χαφ Λυγνό Γιώργο και τον 33χρόνο στόπερ Λυγνό Κώστα.
Παρελθόν από την ομάδα μας αποτελεί ο αμυντικός Ράπτης Φώτης ο οποίος μετακινείται με μεταγραφή στον Αία Σαλαμίνος. Ευχόμαστε στον παίχτη καλή συνέχεια στην καριέρα του. Στο πλαίσιο αυτής της μετακίνησης ο Αίας Σαλαμίνος παραχωρεί στο σωματείο μας με μεταγραφή τρείς  ποδοσφαιριστές, τα αδέρφια Κυριάκο 23 χρόνων στόπερ και τον Κώστα Βούλγαρη 21 χρονών χαφ καθώς και τον Παρθένη Σωτήρη.
Τα τρία  πρώτα φιλικά για την ομάδα μας θα πραγματοποιηθούν στις 8/9 με τον Μεγαρικό στο γήπεδο της Νέας Περάμου 10/9 με αντίπαλο τον Ερμή Κορυδαλλού στο Ε.Α.Κ και στις 26/9 με αντίπαλο τον Αστέρα Νικαίας στη Νίκαια
Το σωματείο μας θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το COFFE TIME Σαλαμίνας και ιδιαίτερα τον Κύριο Καραντή για την οικονομική ενίσχυση προς το σύλλογο μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Μάριος Τραυλός Κάποιος να του θυμίσει ότι είναι δήμαρχος …

Σε μια ανακοίνωση, που ξεχειλίζει από τον λαϊκισμό μιας άλλης εποχής, που τελείωσε για πάντα, ο κ. Τσαβαρής, νομίζοντας ότι είναι ακόμα συνδικαλιστής σε γενική συνέλευση σωματείου, προσπαθεί να … θεσπίσει ταξικές διακρίσεις για προφανές ψηφοθηρικό όφελος.
Με αυτή τη γελοία ανακοίνωση που βιάστηκε να κυκλοφορήσει, πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι της εισαγγελικής παραγγελίας, για προκαταρκτική εξέταση της προσπάθειας έκνομης μονιμοποίησης, με κατασκευασμένες ψεύτικες συμβάσεις εργασίας, δύο περιστασιακά εργαζομένων στον Δήμο, ο κ. Τσαβαρής έρχεται να μας πει τάχα, ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι … ιερό.
Ξεχνάει όμως ο κ. Τσαβαρής, ότι υπάρχουν και άλλα ιερά πράγματα σε αυτή τη ζωή. Ξεχνάει πως ιερό καθήκον για τον δήμαρχο, είναι να καταθέτει την ΑΛΗΘΕΙΑ ενώπιον των Δικαστηρίων, όπως ΔΕΝ έκανε στην περίπτωση των δύο εργαζομένων.
Αναζητώντας προφανές ψηφοθηρικό όφελος, ξεχνάει ότι είναι δήμαρχος όλων των πολιτών της Σαλαμίνας και αποπειράται να πολώσει το πολιτικό κλίμα του τόπου με αισχρό και επικίνδυνο λαϊκισμό, διαχωρίζοντας τους ψηφοφόρους σε εργαζόμενους και … ταξικούς εχθρούς, δηλαδή … επιχειρηματίες. Ξεχνάει όμως ο δυστυχής ότι, ανάμεσα στους ψηφοφόρους υπάρχουν και πολλοί επιχειρηματίες.
Ας του θυμίσει κάποιος, ότι δεν είναι πια συνδικαλιστής. Με τα καμώματα του, τόσο ενώπιον των Δικαστηρίων, όσο και ενώπιον των δημοτών, αποδεικνύει ένα και μοναδικό: ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Όταν έχεις θράσος χιλίων πιθήκων!



Στο αγαπημένο του σπορ, να κάνει το μαύρο – άσπρο επιδίδεται ξανά ο κ. Τσαβαρής, στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε προ ημερών, για το θέμα της αγοράς του οικοπέδου, για το Δημοτικό Σχολείο των Σεληνίων. Τώρα «θυμήθηκε» ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο πάσχει νομικά, αφού πρώτα, «βούιξε» όλη η Σαλαμίνα με τα καμώματα του.
Δεν τον απασχολεί που ο Δήμος ετοιμαζόταν να αγοράσει ένα οικόπεδο που πάσχουν οι τίτλοι του αλλά τον απασχολεί που ο Μάριος Τραυλός έκανε το πρέπον, δημοσιοποίησε το πρόβλημα δηλαδή, και προστάτευσε έτσι τα συμφέροντα του Δήμου. Το μόνο πρόβλημα του κ. Τσαβαρή, είναι ποιος το είπε … πρώτος.
Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο κ. Τσαβαρής, έρχεται τώρα, πετώντας λάσπη και με απύθμενο θράσος, να μας πει τάχα, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν εκ των υστέρων, και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε περισσότερο λεπτομερή έλεγχο και «ανακάλυψαν» ενόψει της κατάρτισης των οριστικών συμβολαίων, τα προβλήματα που έχει το οικόπεδο, οπότε δεν είναι δυνατή η αγορά του.
ΟΜΟΛΟΓΕΙ δηλαδή το καταστροφικό αποτέλεσμα των έωλων μεθοδεύσεων του.
Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Τσαβαρής, και να ζητήσει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τα μαθητούδια των Σεληνίων, που με τις πολιτικάντικες μεθοδεύσεις του και τα κούφια του λόγια, έγινε η αιτία να παραμένουν στο παλιό, απαρχαιωμένο και ακατάλληλο κτήριο, χάνοντας τα εξασφαλισμένα με προγραμματική σύμβαση από τον ΟΣΚ χρήματα (1,6 εκ. ευρώ), για την κατασκευή μοντέρνου κτηρίου (πράσινης τεχνολογίας & ενεργειακής κλάσης Α), πετώντας στα … σκουπίδια, προσπάθειες πολλών ετών.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Αποθεώθηκαν οι ΘΕΟΙ!


Σ΄ ένα υπερβολικά κατάμεστο Ευριπίδειο Θέατρο, όπου στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα, αποθεώθηκε εχθές το βράδυ το ιερό ντουέτο της ελληνικής μουσικής Χατζής – Μαρινέλλα. Το ρεσιτάλ δόθηκε στα πλαίσια της περιοδείας τους ανά την Ελλάδα – είχε προηγηθεί η ίδια επιτυχία στο Βεάκειο, το Θέατρο Πέτρας κ.ά. – και κατάφερε να προσελκύσει ένα απίστευτο μωσαϊκό ανθρώπων κάθε ηλικίας.
Οι δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες απέδειξαν  για ακόμη μια φορά το υψηλό ήθος τους και το σεβασμό τους για το κοινό. Τραγούδησαν για 3 ολόκληρες ώρες και μάλιστα στο πρώτο μέρος χωρίς την παρουσία ορχήστρας! Τραγούδια όπως το «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…», «Το αεροπλάνο», «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Σ΄ αγαπώ», «Κι ύστερα», «Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε», κ.ά., συγκίνησαν και γύρισαν τους παλιότερους 36 χρόνια πίσω, όταν ο Κώστας Χατζής και η Μαρινέλλα τραγούδησαν στο «Σκορπιό» αυτό το μοναδικό Ρεσιτάλ, που ηχογραφήθηκε και έγινε ένας από τους εμπορικότερους δίσκους όλων των εποχών.
Η αξεπέραστη χημεία μεταξύ τους, η απίστευτα αναλλοίωτη στο χρόνο φωνή τους, οι ήχοι της κιθάρας και ο περισσότερο από ποτέ επίκαιρος λόγος των τραγουδιών του Χατζή αλλά και η ασύγκριτη σκηνική παρουσία της Μαρινέλλας πρόσφεραν σε όσους τυχερούς βρέθηκαν απόψε κοντά τους μια μοναδική εμπειρία!

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ; Χάθηκε μια ζωή για ένα ευρώ....

του Κώστα Βλουτή
Δημοσιογράφος, ειδικευμένος σε θέματα ΑμεΑ
kostas.vloutis@gmail.com
> Με πονάει, φίλε, αυτός ο θάνατος...
Τώρα που αποχαιρετούν το παλικάρι των 19 Μαΐων όσοι το αγάπησαν...
Τώρα που συρρικνώνεται η Ελλάδα από νιότη και μένουν όσοι από δαύτους έχουν δηλώσει  πως μπορούν να "συνεργαστούν ακόμη και με το διάβολο" προκειμένου να σωθεί η... Ελλάδα, αλλά, επιμελώς αποφεύγουν να μιλήσουν για τη σωτηρία του... Έλληνα που χάνεται για ένα ένα ευρώ...

- Είναι κανείς εδώ;
- Όχι, μανούλα μου, σκάσε... 15Αύγουστο και τους θες στο ...πόστο τους; Αυτοί δεν είναι εδώ του καλού καιρού, θα σου είναι με τους καύσωνες; Έβαλαν τη χώρα στον αυτόματο πιλότο κι είπαν να το δροσίσουν, μαζί με το 5% των ελλήνων και το...85% ξένων τουριστών, στα πέριξ...
- Μα ...σκότωσαν ένα παλικάρι, στα 19 του χρόνια, για 1,40 ευρώ... Για ένα εισιτήριο...
- Ε και; Είναι αυτός λόγος για να επιστρέψει ο κύριος Παπούλιας από τη Λευκάδα, ο κύριος Σαμαράς από τη Μεσσηνία, ο κύριος Βενιζέλος από τη Σκόπελο, ο κύριος Τσίπρας από  την Κέρκυρα, ο κύριος Κουβέλης από την Ημαθεία, ο κύριος Καμένος από την Ικαρία και ο κύριος Κουτσούμπας από την Λειβαδιά; Για έναν... θάνατο απλού πολίτη; Πας καλά; Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος; Κι έπειτα δεν το έμαθες; Ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερους, χωρίς περιοριστικούς όρους, τον οδηγό και τον ελεγκτή του τρόλεϊ!... Κι από την άλλη, δεν διάβασες τη δήλωση της Λένας Διβάνη (συγγραφέας και καθηγήτρια αυτή, που φύτρωσε ξαφνικά εκεί που δεν την έσπειραν...) που τοποθετήθηκε δημόσια; "Οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό"...
Και στην "κοινή λογική" Διβάνη συστρατεύτηκαν Τατσόπουλοι, Χωμενίδες και λοιποί τους είδους... 
Οι τιμωροί των "τσαμπατζήδων"... 

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Στή γιορτή του Μάριου Τραυλού



Ανάμεσα σε μέλη και επιτελικά στελέχη του συνδυασμού του γιόρτασε χθες βράδυ την ονομαστική του εορτή στο γνωστό εστιατόριο «Τα Βοτσαλάκια» στα Σελήνια ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάριος Τραυλός.  






Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014»
Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16/9/2013 έως την 31/07/2014  σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παροχών του Ο.Α.Ε.Δ.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι:

Καθυστέρηση καθαρισμού πρανών δρόμων στη Σαλαμίνα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ





Σαλαμίνα
09/08/13
Αριθμός Πρωτοκόλλου
101
Ταχ. Δ/νση:
Πολυχρόνη Λεμπέση & Ηροδότου



ΠΡΟΣ:


ΚΟΙΝ:

Υπουργείο Εσωτερικών
Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Σταδίου 27 10559 Αθήνα
ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ


Τ.Κ. - Πόλη:
18900 Σαλαμίνα

Τηλέφωνο - FAX:
6977197473

Ιστοσελίδα:
www.perivos.gr

Ηλ. Ταχυδρομείο:
perivos@yahoo.gr


ΘΕΜΑ:
Καθυστέρηση καθαρισμού πρανών δρόμων στη Σαλαμίνα
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ενημερώσουμε-καταγγείλουμε την μη έναρξη διαδικασιών καθαρισμού πρανών δρόμων, που διέρχονται από δάση στο Δήμο Σαλαμίνας. Γνωρίζοντας ότι :
  • Οι καθαρισμοί αποτελούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία πρόληψης πυρκαγιών και η πρόληψη είναι η μόνη λύση για περιπτώσεις αντίξοων καιρικών συνθηκών (το 5% των πυρκαγιών καταστρέφουν το 80% των εκτάσεων κάθε έτος, περίπου)
  • Τα πρανή αποτελούν από τα πιο συνηθισμένα σημεία έναρξης πυρκαγιών.
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό πυρκαγιών έχει ως αιτία την αμέλεια.
  • Παρά την οικονομική κρίση η Πολιτεία διέθεσε ένα σεββαστό ποσό για αυτό το σκοπό που αν αξιοποιούνταν ως έπρεπε, θα κάλυπτε τις ανάγκες του νησιού,


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Γνωστοποιήθηκε από την  ΕΠΟ η Προκήρυξη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων & Νέων της προσεχούς περιόδου 2013-2014.
 Το πρωτάθλημα όπως και πέρυσι διεξάγεται σε τρείς φάσεις.
 Στην Α΄ φάση οι μικτές μας ομάδες θα συμμετάσχουν στον 7ο όμιλο μαζί με τις αντίστοιχες ομάδες των ΕΠΣ Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής.
Στο Πρωτάθλημα των Παίδων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2000, και 2001
Στο Πρωτάθλημα Νέων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 1998, και 1999.
Οι αγώνες στον 7ο όμιλο  στον οποίο συμμετέχει η Ε.Π.Σ.Πειραιά ξεκινούν την Τετάρτη 10 Οκτωμβρίου 2013(1η αγωνιστική), ενώ οι υπόλοιπες αγωνιστικές είναι προγραμματισμένες ως εξής:2η αγωνιστική:6/11/2013, 3η αγωνιστική:27/11/2013, 4η αγωνιστική:18/12/2013, 5η αγωνιστική:15/01/2013, 6η αγωνιστική:29/01/2013



Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ερώτηση προς την υποψήφια δήμαρχο κ. Νάννου



Αγαπητή κ. Νάννου,
Μπορείτε να μας πείτε το λόγο που έχουμε πάψει να λαμβάνουμε δελτία Τύπου και οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση  από το συνδυασμό σας; Με ποιο σκεπτικό αποκλείετε την πρώτη εφημερίδα της Σαλαμίνας , προκρίνοντας ανώνυμα blogs; Αποτελεί φιλοσοφία αυτό για έναν υποψήφιο δήμαρχο που θέλει να πιστέψουμε ότι μπορεί να διοικήσει αμερόληπτα;  Ή κάποιο πρόβλημα έχετε στο θέμα της επικοινωνίας με τον Τύπο ή ο επικοινωνιολόγος σας σάς δίνει λάθος συμβουλές. Θέλει αρετήν και τόλμην η Δημοκρατία!

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων: Όχι μόνο Άκυρη αλλά και ΑΔΥΝΑΤΗ η αγορά οικοπέδου!



Νέα στοιχεία στο φως από το Μάριο Τραυλό
Το θέμα του Δημοτικού Σχολείου των Σεληνίων έχει απασχολήσει την εφημερίδα μας πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο. Κι αυτό διότι θεωρούμε ότι τον 21. αιώνα  κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη νέα γενιά, κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από μικρούς μαθητές είτε σκόπιμα είτε από αμέλεια το στοιχειώδες και αυτονόητο δικαίωμα να κάνουν μάθημα σε αξιοπρεπείς συνθήκες.
Στις 29 Μαΐου, σε μια ακόμη περιπετειώδη συνεδρίαση, και εν μέσω πολλών ενστάσεων, το Δ.Σ. Σαλαμίνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αγορά του οικοπέδου ιδιοκτησίας Μαντούβαλου στα Σελήνια, προκειμένου να χτιστεί εκεί 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο.
Όπως είναι ήδη γνωστό, αυτές τις ημέρες ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απευθείας  αγορά του οικοπέδου, αφού δεν συνεστήθη Επιτροπή Καταλληλότητας όπως ορίζει ο νόμος, η οποία «βάσει ειδικά καθορισμένων κριτηρίων, κρίνει την αναγκαιότητα και καταλληλότητα ενός οικοπέδου προς ανέγερση σχολικού κτιρίου».

Σκληρή απάντηση του π. Δημάρχου κ. Σπ. Σοφρά στο μανιφέστο Τσαβαρή. Το θράσος έχει και τα όριά του, παραιτήσου τώρα κ. Τσαβαρή

Το θράσος έχει και τα όριά του, με μία ανακοίνωση παρωδία ο κ. Τσαβαρής απαντάει σε ανακοίνωσή μου για την παραχώρηση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης.
Επιστράτευσε όλο το ταλέντο, που διαθέτει στην παραποίηση της αλήθειας και της ανευθυνότητας, εξάλλου έχει εκπαιδευτεί αρκούντως κατά δήλωσή του ως εμπλεκόμενος με τον συνδικαλισμό  σε παρόμοιες “ανακοινώσεις”
Του λέω λοιπόν και τον προκαλώ να μας απαντήσει, όλα αυτά τα καλά οφέλη που επικαλείται για τον κοσμάκη, (όλες αυτές τις αδυναμίες) γιατί τις θυμήθηκε τώρα μετά από έξι (6) χρόνια, ξέχασε τι έλεγε το 2007 πριν ακριβώς από έξι χρόνια, όταν τότε  εμείς ως δημοτική αρχή είχαμε εκφράσει την άποψη της παραχώρησης ενός μέρους ή και ολόκληρου του δικτύου, έναντι αδράς αμοιβής. Θα είχαμε εξοφλήσει τα 4.022.000 € χρέος, υπό μορφή κατασχετηρίου που βρήκαμε στο δήμο την 1/1/2007 όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου και θα επενδύαμε το επιπλέον ποσό σε διάφορα έργα και ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σοβαρά ερωτήματα από το Σύλλογο Μηχανικών Σαλαμίνας


Κάποια από τα σοβαρότερα κατά την άποψή μας θέματα που αφορούν τη Σαλαμίνα έφερε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σύλλογος Μηχανικών Σαλαμίνας: το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό και την επέκταση της Α΄ κατοικίας, τις πράξεις εφαρμογής και, κυρίως, τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές Β΄ κατοικίας όπου έχει ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής.
Μιλώντας ο πρόεδρος των μηχανικών Σαλαμίνας Σπύρος Παπαϊσιδώρου, αφού εξήγησε ότι αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο Δ.Σ. δεδομένου ότι ο Σύλλογος δεν έχει λάβει εδώ και 7 μήνες καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή στα έγγραφα ερωτήματά του, αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε ένα από αυτά:
Ø ΓΠΣ και επέκταση Α΄ κατοικίας: Αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Παπαϊσιδώρου, συντάσσεται νέο ρυθμιστικό για την Αθήνα, όπου η Σαλαμίνα δεν συμμετέχει και δεν έχει αναπτύξει καμία πρωτοβουλία.
Όσον αφορά την επέκταση της Α΄ κατοικίας, τόνισε ότι είναι αδιανόητο περιοχές όπως τα Αλώνια, το Μπόσκο, δεξιά της Λ. Ιπποκράτους και το κομμάτι από το δημαρχείο μέχρι το στάδιο να μην έχουν μπει στο σχέδιο και την ίδια στιγμή να έχουν μπει από το 1990 το Δημήτρανι, η Γυάλα και το Πέρανι! Ερωτώντας να μάθει τι ενέργειες έχουν γίνει σχετικά.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Με τα πρωτοβρόχια και οι καθαρισμοί

Πριν 15 περίπου ημέρες, ο ΠΕΡΙΒΟΣ είχε δημοσιοποιήσει τη θέση του για την υπερβολική καθυστέρηση των καθαρισμών των πρανών των δρόμων που διέρχονται από δάση στο νησί μας.
Από το Δήμο είχαμε λάβει πιο πριν την απάντηση, (12/7) ότι το ταχύτερο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες. Βρισκόμαστε ήδη αρχές Αυγούστου και η κατάσταση ξεπερνά κάθε όριο. Το να μιλάμε για εγκληματική αμέλεια καταντά τετριμμένο. Είναι πλέον εμφανές ότι η πολιτική για την προστασία των δασών μας, αποτελεί αν όχι την τελευταία προτεραιότητα, πάντως μια από τις τελευταίες.
Φανταστείτε, δε ζητάμε από το Δήμο να διαθέσει ούτε ένα ευρώ και αυτός αντίθετα, δεν διαχειρίζεται όπου, όπως και όταν πρέπει τα χρήματα (85.000 ευρώ) που του παραχωρούνται από την Κεντρική Διοίκηση για αυτό το σκοπό.
Ο ΠΕΡΙΒΟΣ στην προηγούμενή του ανάρτηση, είχε θεωρήσει ότι πιθανές αιτίες ίσως να ήταν:
η πλήρης άγνοια από τη μεριά των υπευθύνων, βασικών αρχών που σχετίζονται με δασικές πυρκαγιές, τις αιτίες τους τα σημεία έναρξης και την επικινδυνότητα συγκεκριμένων περιοχών. Άρα (κατά την άποψή τους ) μικρής αξίας οι καθαρισμοί .

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

«Άπατη» η βάρκα της «Πρωτοβουλίας»



Γράφει η Βίκυ Ψυλλάκη - Θεοχάρη.
«Άπατη» φαίνεται πως πάει η βάρκα – και όχι σκάφος τελικά – του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας» που τόσο αισιόδοξα μπήκε στα τοπικά ύδατα πριν λίγα χρόνια. Ένας συνδυασμός που, για όσους γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα, φαινόταν  από τα σπάργανά του ότι είχε το χαρακτήρα «διάττοντα αστέρα», ο οποίος,  μ΄ ένα αταίριαστο παζλ προσώπων και φιλοσοφιών διοίκησης, χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις και χρησιμοποιώντας παλιές συνδικαλιστικές συνταγές επεχείρησε – και τα κατάφερε – να πάρει τη δημοτική αρχή.  
Κι από κει και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τα δύσκολα  όχι μόνο για τη βάρκα της «Πρωτοβουλίας» όσο για το νησί, που βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια  στο επίκεντρο σωρείας  επικίνδυνων ακροβατισμών και αντιλαϊκών αποφάσεων. Θυμίζουμε μόνο: Λατομείο Αγγέλου, Τούρλα, αποχέτευση Σαλαμίνας, αποχέτευση Αμπελακίων, Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων, φέρρυ – μπόουτ, παραχώρηση παραλιών…. Λίγα μόνο από τα θέματα που απασχόλησαν επί ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο και αποτέλεσαν μεγάλα σημεία τριβής μεταξύ των συμβούλων ακόμη και της πλειοψηφίας.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ! ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Δήλωση του επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρία Ζούπη  
Τις τελευταίες μέρες και ενώ ζούμε μέρες κατάρρευσης του Δήμου και της Διοίκησης Τζανή, πληθαίνουν τα δείγματα προσπάθειας να πληγεί η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», στελέχη της και εγώ προσωπικά .Εμφανίζονται δημοσιεύματα σε blogs, που εμφανίζονται άλλοτε «φιλικά» και άλλοτε ανοικτά εχθρικά προς την προσπάθειά μας, με ιδαίτερο «ενδιαφέρον» για τις σχέσεις στελεχών της Κίνησης, ενώ τόσο αυτά όσο και διάφοροι διαδρομιστές» προαναγγέλουν … διασπάσεις(!) και προσχωρήσεις στον Τζανή (sic !) . 
Eίναι φανερό, ότι κάποιοι έχουν θορυβηθεί από την δυναμική της προσπάθειάς μας, από την απήχηση των θέσεών μας, από το ευρύ μέτωπο ανατροπής της απαράδεκτης Διοίκησης Τζανή και εισόδου σε μία νέα φάση δημιουργίας για τον Δήμο που δημιουργείται.. Προσπαθούν επομένως να δημιουργήσουν ερωτηματικά και σύγχυση με συστηματική παραπληροφόρηση, με την προσπάθεια να δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα στην Κίνησή μας και να σώσουν έτσι τους καταρρέοντες σημερινούς διοικούντες. Είναι φανερό ότι οι «καθοδηγητές» τους βρίσκονται κάπου στον 2ο όροφο του Δημαρχείου . Εκεί που προσπαθούν να κρύψουν με αποπροσανατολιστικά τρικάκια, ότι έχουν εγκαταληφθεί από τους μισούς δημοτικούς συμβούλους που είχαν εκλεγεί το 2010 με την παράταξη του Δημάρχου.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» στη δίνη της μνημονιακής μεταρρύθμισης στην Υγεία



Είναι φανερό ότι οι αλλαγές στο χώρο της υγείας υλοποιούνται με μοναδικό επί της ουσίας κριτήριο την περικοπή των δαπανών, αδιαφορώντας για την διάλυση που αυτές επιφέρουν στο πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κατάσταση της υγείας των πολιτών. Το Υπουργείο Υγείας από την άλλη επιμένει ότι η διαδικασία της μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας θα περικόψει μόνο της δαπάνες που δεν χρειάζονται και δεν θα απολυθεί προσωπικό παρά μόνο θα μετακινηθεί εκεί που χρειάζεται από εκεί που πλεονάζει. Κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό αυτό παίζει η μετατροπή των μικρών – λεγόμενων – νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου.

Ε.Π.Ο ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ένατη μεταγραφή του συλλόγου αποτελεί ο 22χρονος επιθετικός Παπαμιχαήλ Νάσος αδερφός του Γιώργου  Παπαμιχαηλ που ανήκει στην ομάδα μας. Ο ταλαντούχος επιθετικός -αγωνιζόταν παλιότερα στην ΑΕ Σαλαμίνας και πέρσι σε μια ομάδα των Τρικάλων-αναμένετε να δώσει ακόμα μια αξιόπιστη λύση στα χέρια του προπονητή Σταμπουλή Γιώργου.
 Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια Διαρκείας του συλλόγου. Η τιμή τους ορίζετε στα 35 ευρώ. Καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας να ενισχύσουν την προσπάθεια μας.
Ο σύλλογος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον γυμναστή Πατσίρη Νίκο. Ο κάτοχος διπλώματος uefa Β γυμναστής ο οποίος είχε διατελέσει κατά το παρελθόν υπηρεσιακός προπονητής στο Βύζα Μεγάρων αναμένετε να συμβάλει τα μέγιστα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.
Ο σύλλογος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Γερολυμάτο Φώτη. Ευχαριστούμε πολύ την διοίκηση του φιλικού σωματείου του Αμπελακιακού για την συγκατάβαση του στην κίνηση αυτή.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, γνωστοποιεί σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ», που υλοποιείται από την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε.».
Το πρόγραμμα, αποσκοπεί στην ενίσχυση των πρατηρίων υγρών καυσίμων για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Εισροών-Εκροών, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, για την καταγραφή των ποσοτήτων και τιμών πώλησης. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από την νομική τους μορφή (όχι ενώσεις επιχειρήσεων), που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πρατηρίων υγρών καυσίμων.
Οι δυνητικοί δικαιούχοι της Περιφέρειας Αττικής, που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει έως την 22/08/2013 (ώρα 24:00), να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην δ/νση: http://e-gas-station.ktpae.gr
Για ενημέρωση για την υποβολή του σχετικού φακέλου, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες εφαρμογής και για τον Οδηγό Δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ως άνω ιστοσελίδα της Κ.τ.Π. Α.Ε.
ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Π.

« Η εσφαλμένη κίνηση της μεταφοράς των Δικαστηρίων του Πειραιά,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την μεταφορά των Δικαστηρίων εκτός Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αιφνιδιαστική και μονομερής απόφαση μεταφοράς στην ενδοχώρα των δικαστηρίων του Πειραιά που εξυπηρετούν επί δεκαετίες και τα Νησιά μας, επισφραγίζει την αποτυχία όλων εκείνων που είχαν στη διάθεσή τους επί πολλά χρόνια δεκάδες χρηματοδοτικά προγράμματα και ευκαιρίες για να λύσουν το ζήτημα και ουδέποτε το κατάφεραν, οδηγούμενοι τώρα σε προβληματικές «λύσεις». Η κίνηση αυτή, εκτός του ότι οδηγεί έτι περαιτέρω σε ερημοποίηση το κέντρο του πρώτου λιμανιού της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται σε καιρούς κρίσης και ύφεσης, δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πολιτών των Νησιών μας, οι οποίοι θα ταλαιπωρούνται πλέον συστηματικά αφού θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν εκτός Πειραιά για όλες τις υποθέσεις τους. Είναι απολύτως σαφές ότι στην περίπτωση αυτή παραβιάστηκαν βασικοί και θεμελιώδεις κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου από την πολιτεία καθώς δεν ζητήθηκαν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων του Πειραιά και των Νησιών. Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια μεγάλη απόφαση που καθορίζει την πορεία των πραγμάτων για πολλές δεκαετίες, δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο μιας μικρής μερίδας εμπλεκομένων πολιτών, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας του Πειραιά και των Νησιών. Ποτέ δεν είναι αργά να γίνει ο αναγκαίος διάλογος, ώστε να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η σωστή λύση, που δεν είναι άλλη από το να μείνουν τα Δικαστήρια στην πόλη του Πειραιά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε άλλη πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα. Προτάσεις υπάρχουν πολλές και τεκμηριωμένες. Χώροι υπάρχουν, και τους γνωρίζει καλύτερα όλων ο Δήμος Πειραιά που έχει την ευθύνη να τους υποδείξει και να πάρει σαφή θέση, στηρίζοντας μια νέα πορεία της πόλης προς το μέλλον».

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Β. Αστράκου

Αυτή είναι η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του αναπληρωτή δημάρχου Β. Αστράκου, την οποία κατέθεσε πριν λίγη ώρα στο δήμαρχο. Στη δήλωσή του ο Β. Αστράκος εξηγεί με λίγα λόγια τους λόγους που τον αναγκάζουν να παραιτηθεί και να παραμείνει πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, εστιάζοντας στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του συνδυασμού, με αφορμή το ‘ξεπούλημα’ -όπως το αναφέρει και πάλι- της δημοτικής περιουσίας, ενν. την παραχώρηση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ. Σαλαμίνα, 02/08/2013 Προς: Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ιωάννη Τσαβαρή ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Κύριε Δήμαρχε Ιωάννη Τσαβαρή, Λόγω του ότι δεν τηρήσατε το πλαίσιο συνεργασίας που είχαμε συμφωνήσει και λειτουργείτε πέρα από το πρόγραμμα που δεσμευτήκατε στο λαό της Σαλαμίνας, ο οποίος μας εξέλεξε ως ομάδα, και όχι μόνο εσάς, για να διοικήσουμε το Δήμο και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά του, Με λύπη σας δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση μου από εσάς και δε θέλω να ανήκω πια σε αυτήν την πλειοψηφία, διότι εκχωρεί αρμοδιότητες του Δήμου σε άλλους φορείς και ξεπουλά τη δημοτική περιουσία. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΣΤΡΑΚΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βαγγέλης Αστράκος

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Έργων Β. Αστράκος έχει ήδη υποβάλει στο δήμαρχο την παραίτησή του από τη θέση του δηλώνοντας πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Μετά την υπογραφή, από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, της σύμβασης του έργου «Συντήρηση, βελτίωση και εγκατάσταση πρασίνου στις νησίδες οδών αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ» έχουν ξεκινήσει από 19-7-2013 οι εργασίες συντήρησης των νησίδων σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου. Η διαδικασία συντήρησης αφορά κλάδεμα, συντήρηση των φυτών και φύτεμα νέων, λίπανση, συντήρηση αρδευτικών δικτύων, καθαριότητα των χώρων πράσινου, των πλακόστρωτων επιφανειών επί των νησίδων και των κρασπέδων, αποκομιδή και απομάκρυνση κλαδιών, σκουπιδιών, ξερών χόρτων και πεσμένων δέντρων για την πρόληψη πυρκαγιών κτλ. Κύριος στόχος είναι η αναμόρφωση των νησίδων και η προστασία των πολιτών. Στο πλαίσιο της παραπάνω εργολαβίας θα πραγματοποιηθούν εργασίες και στους παρακάτω δρόμους, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά: 1. Λεωφόρος Σχιστού – Σκαραμαγκά 2. Λεωφόρος Εθνάρχου Μακαρίου από οδό Καραολή Δημητρίου (Πειραιά) έως Λ. Κηφισού (κόμβος ΣΕΦ) 3. Κόμβος Νέου Φαλήρου (ΣΕΦ) 4. Λεωφόρος Γρ. Λαμπράκη στα όρια Νίκαιας και Κορυδαλλού (Από τη Λ. Δημοκρατίας έως Π. Ράλλη) 5. Οι οδοί Μ. Ασίας – Ρετσίνα – Ομηρίδου Σκυλίτση και Αλλιπέδου στον Πειραιά. Οι εργασίες θα επαναλαμβάνονται σε μηνιαία βάση και αναλόγως των διαπιστούμενων αναγκών για διάστημα ενός έτους. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειας είναι η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών. Από το Γραφείο Τύπου

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά πληροφορεί κάθε ενδιαφερόμενο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ενεργοποίησης, το Ταμείο Εγγυοδοσίας (Ε.Τ.Ε.Α.Ν.), προκειμένου να παρέχονται εγγυήσεις σε επιχειρηματικά δάνεια βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης, στα οποία περιλαμβάνονται κεφάλαια κίνησης και προκαταβολής έναντι επιχορήγησης εγκεκριμένων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Τα δάνεια παρέχονται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για: α. χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, β. έναντι της επιχορήγησης εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων

Αρχειοθήκη ιστολογίου