Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Απαγόρευση εισαγωγής τζίντζερ σε σκόνη.



Οι ελεγκτές  τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων και διερευνητικών ελέγχων, προχώρησαν στη δέσμευση και απαγόρευση εισαγωγής στη χώρα μας 24 σάκων τζίντζερ (είδος μπαχαρικού) σε σκόνη, συνολικού βάρους 600 κιλών, προέλευσης Ινδίας.

Πιο αναλυτικά στις 9-12-2013, στο χώρο του Ε΄ τελωνείου Πειραιά, κατά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε η υπηρεσία μας πέρα του διενεργηθέντος μακροσκοπικού ελέγχου του συγκεκριμένου προϊόντος, ελήφθησαν και δείγματα τζίντζερ σε σκόνη για περαιτέρω έλεγχο αφλατοξινών. Σύμφωνα με την έκθεση εξέτασης της Α΄ χημικής υπηρεσίας Πειραιά, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αφλατοξινών σε συγκεντρώσεις υψηλότερες των ανώτατων επιτρεπόμενων  ορίων. Για το λόγο αυτό το προϊόν κρίθηκε από τους ελεγκτές ως μη ασφαλές, επιβλαβές για την υγεία και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.   Μετά τα παραπάνω το συγκεκριμένο φορτίο με τζίντζερ σε σκόνη, παραμένει υπό επίσημη κράτηση σε αναμονή της καταστροφής του, παρουσία και σύμφωνα με τις υποδείξεις γεωπόνου ελεγκτή.
Οι συστηματικοί και στοχευμένοι έλεγχοι από τους ποιοτικούς ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζονται.

                                                                   Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου