Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ

           Αγαπητοί Καταναλωτές,
για πρώτη φορά , μετά το 1908 που καθιερώθηκε στην χώρα μας η Κυριακή – Αργία, την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη σχεδόν την χώρα θα λειτουργήσουν ΚΥΡΙΑΚΗ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός νέου μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και με το οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για 7 Κυριακές τον χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους. Ο νέος αυτός Νόμος έρχεται να ολοκληρώσει το ξήλωμα όλων των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου που μας έχουν επιβάλλει από το 2012 οι ξένοι δανειστές.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, και όσοι δεν έχουν μείνει ακόμα άνεργοι εξαιτίας των χιλιάδων λουκέτων που έχουν βάλει οι εμπορικές επιχειρήσεις, αναγκάζονται να εργάζονται με μερική απασχόληση  ή απασχόληση 2 -3 ημερών την εβδομάδα και με μισθό που πολλές φορές δεν ξεπερνά τα 400 € τον μήνα. Καθημερινά γίνονται λάστιχο, προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν αξιοπρεπή μισθό. Τώρα καλούνται να εργάζονται ακόμα και τις Κυριακές με ένα απλό ωρομίσθιο πείνας, που δεν θα υπερβαίνει  τα 3,00 € την ώρα και χωρίς την προσαύξηση του 75%. Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς ημέρα ανάπαυσης, χωρίς κοινωνική και οικογενειακή ζωή, χωρίς ελεύθερο χρόνο.
Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η Κυβέρνησης ουσιαστικά υποκύπτει στην απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, των mallς, των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών που έχουν ξεφυτρώσει σε όλη την χώρα και θέλουν να αρπάξουν το – λιγοστό λόγω της κρίσης- τζίρο από τις γειτονιές και τα μικρά καταστήματα, όπου εργάζεται το 80% των εμποροϋπαλλήλων. Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και  ανταγωνιστικότητας, οδηγούν σε ασφυξία το μικρομεσαίο εμπόριο και προσθέτουν ακόμα περισσότερα λουκέτα αλλά και ανεργία στους εμποροϋπαλλήλους.
Όμως αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα και τα χαράτσια που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση είναι καταστροφή για τους πολλούς.
        Αγαπητοί καταναλωτές,
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο λέμε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε και να υπερασπίσουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην ανάπαυση και στην δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Να αγωνιστούμε για να ανατραπούν μια ώρα αρχύτερα οι καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβάλλει Τρόικα – Δανειστές – Μνημονιακή Κυβέρνηση.
Στον αγώνα αυτό είσαστε σύμμαχοι και εσείς. Αν το Εμπόριο λειτουργήσει την Κυριακή είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει και άλλους συναφείς κλάδους!!!
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, η πλειοψηφία των οποίων είστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που έχουμε χτυπηθεί από την λιτότητα, το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων και τα ατέλειωτα φορολογικά χαράτσια που μας έχουν φτωχοποιήσει βίαια, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου