Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση προς το δήμαρχο Σαλαμίνας



Μια δημόσια ερώτηση προς το σημερινό δήμαρχο Σαλαμίνας: Σεις κ. δήμαρχε, που όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε προβάλλετε την αγάπη σας για τον πολιτισμό και την Ιστορία της Σαλαμίνας, γιατί, αφού γνωρίζετε πολύ καλά πως εδώ και πολλά χρόνια ο γράφων είναι ο πρώτος και μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες κατάφερε και κατασκεύασε πιστό αντίγραφο της προτομής του Αίαντα του Σαλαμίνιου, από το δυτικό αέτωμα του ναού της Αφαίας που βρίσκεται στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου, και το οποίο κυκλοφόρησε σε 100 αντίτυπα, δεν μπήκατε στον τεράστιο κόπο να έρθετε σε επαφή μαζί μου, έτσι ώστε με τη συνδρομή του Δήμου να συνεχιστεί η παραγωγή αυτής της όμορφης προτομής,  ώστε να δίδεται από το Δήμο, προβάλλοντας την Ιστορία και το νησί μας;

Αν  η απάντησή σας είναι πως στους διάφορους επισκέπτες , επίσημους κι ανεπίσημους, ο Δήμος προσφέρει  την τριήρη, θα σας απαντήσω με τη σειρά μου ότι την τριήρη τη δίνουν και το Πέραμα και το Κερατσίνι και η Περιφέρεια αλλά και όλοι οι δήμοι του Πειραιά. Τον Αίαντα το Σαλαμίνιο όμως δεν μπορεί να τον δώσει κανείς.
Ποτέ ωστόσο δεν είναι αργά. Έστω και τώρα μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας κι εμείς διατιθέμεθα να παραχωρήσουμε τα πάντα στο Δήμο χωρίς ούτε ένα ευρώ, απλά και μόνο διότι θέλουμε να προσφέρουμε πραγματικά και ουσιαστικά στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Περιμένω νέα σας.
Υ.Γ. : Για την ιστορία, πρέπει να πούμε ότι και στους δύο προηγούμενους δημάρχους είχαμε μιλήσει για το εν λόγω θέμα. Επίσης, αν δεν γνωρίζετε, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι λίγο διάστημα αφότου εκλεγήκατε, το 2011,  συνεργάτης σας του Λαογραφικού Μουσείου επικοινώνησε μαζί μας ρωτώντας αν υπάρχουν ακόμη προτομές. Η πρόταση λοιπόν που σήμερα σας κάνουμε έγινε και τότε αλλά όπως και οι προκάτοχοί σας ουδείς ενδιαφέρθηκε ξανά.
Φιλικά και με πραγματική αγάπη για τη Σαλαμίνα
Χρήστος Θεοχάρης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου φίλε καλλιτέχνη,
Οι παλιοί όταν τους μίλαγες για καλλιτεχνήματα, πνευματικά θέματα ακόμα και αθλητικά, λέγανε…
Ψωμί δίνει;
Βλέπεις οι εποχές πολύ χειρότερες στην επαρχία τότε και τα μετρούσαν όλα έτσι
Τώρα θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με το θέμα που αναδεικνύεις…
Κι όμως για τον δήμαρχο έχει… για σκέψου λίγο… κι αν δεν τα καταφέρεις ρώτα τον φίλο μου τον Χρήστο που πιάνει πουλιά στον αέρα!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου