Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο Μέσος Έλληνας Καταναλωτής τα εισοδηματικά κριτήρια τα έχει,
Το εισόδημα δεν έχει για να αγοράσει πετρέλαιο!

Με μεγάλη καθυστέρηση- προφανώς γιατί περιμέναμε την έγκριση της τρόϊκα- ανακοινώθηκαν λίγες ώρες πριν την τυπική έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα επί των τιμών του πετρελαίου.
Αν και τα όρια διευρύνθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι τα μέτρα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις οικονομικές δυνατότητες των νοικοκυριών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών αν και εξαθλιωμένοι οικονομικά καλούμαστε να πληρώνουμε το πετρέλαιο θέρμανσης 30% ακριβότερα από την μέση τιμή του πετρελαίου στην Ευρωζώνη  (1,008 €/λίτρο) και ακριβότερα από τους κατά πολύ πλουσιότερους Γερμανούς (0,959 €/λίτρο), τους Γάλλους (0,961 €/λίτρο), τους Βέλγους (0,907 €/λίτρο), τους Βρετανούς (0,876 €/λίτρο)…..!
Η τιμή με την οποία θα ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στην χώρα μας, ξεκινάει από τα 1,27 €/λίτρο για την Αθήνα – Θεσσαλονίκη  και από τα 1,33 €/λίτρο για την περιφέρεια και με ανοδικές τάσεις για παραγγελίες που δεν ξεπερνούν τον ένα τόνο πετρελαίου.
Όπως γίνεται αντιληπτό στις πολυκατοικίες θα υπάρξει αλαλούμ και αντίθεση μεταξύ των συγκατοίκων μια που άνθρωποι με διαφορετικές ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες θα πρέπει να βρουν λύσεις απέναντι σε ένα σύστημα επιδότησης που μόνο προβλήματα δεν λύνει στο ζήτημα της θέρμανσης η οποία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι θέμα επιβίωσης και ποιότητας ζωής!
Μοναδική λύση  είναι η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο οποίος επιβλήθηκε με το πρόσχημα του κτυπήματος της λαθρεμπορίας.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη εγκατασταθεί συστήματα εισροών – εκροών στα σημεία διανομής καυσίμων, η υποσχεθείσα μείωση του φόρου δεν έγινε!
Απαιτούμε και διεκδικούμε την καταβολή επιδόματος θέρμανσης στους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και στους κατοίκους περιοχών με χαμηλές θερμοκρασίες , σε συνδυασμό πάντα με την οικογενειακή και την γενικότερη περιουσιακή τους κατάσταση.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΕΝΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ; ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ; ΟΥΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου