Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με αφορμή την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»- Υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ιδιαίτερα κατά την ψήφιση της νέας Πρόέδρου του Σώματος ήταν πολύ αποκαλυπτική για το μέγεθος της κατάρρευσης του κ.Λουκά Τζανή, της συρρίκνωσης της «πλειοψηφίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο, των αντιθέσεων που την διατρέχουν, αλλά  και για παλαιοκομματικές αντιλήψεις που χαρακτηρίζουν τμήματα της Αντιπολίτευσης . 

Κατά την πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία (κατά τις οποίες χρειαζόταν το 50% των ψήφων συν 1 επί του συνόλου των δημοτικών συμβούλων για την εκλογή της Προέδρου), η πρόταση του Δημάρχου για την κ. Μ.Τσοτσάνη συγκέντρωσε 11 ψήφους επί …41 συνολικά συμβούλων! Ήταν  φανερό το πολιτικό μήνυμα και σ΄ αυτό συμβάλαμε ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», όπως συνέβαλε και συνολικά η Αντιπολίτευση : Ο κ. Λουκάς Τζανής αποτελεί μία μικρή μειοψηφία και αυτό λειτουργεί διαλυτικά για το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και για τον Δήμο κάτι που θα επέβαλε κανονικά ακόμα και πρόωρες εκλογές, αν προβλέπονταν από τον Νόμο. Εν πάση περιπτώσει, όλα δείχνουν ότι το επόμενο 8μηνο μέχρι τις εκλογές θα είναι δύσκολο για τον Δήμο, γιατί μαζί μα τα όσα αναφέρω υπάρχει και ένας Δήμαρχος που συνεχίζει να πορεύεται, χωρίς να ακούει η να έχει θέληση συνθέσεων, που δεν συνειδητοποιεί την θέση του . 

Στην Τρίτη προβλεπόμενη ψηφοφορία (που χρειαζόταν απλή πλειοψηφία επί των παρόντων) σύμβουλοι της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και ορισμένοι ανεξάρτητοι συνάδελφοι δώσαμε ψήφο που επέτρεψαν την εκλογή της νέας Προέδρου. Έτσι συγκέντρωσε 16 ψήφους επί 24 παρόντων. Το πράξαμε με αίσθηση ευθύνης και σεβόμενοι την πρόβλεψη του Νόμου ότι ο Πρόεδρος εκλέγεται υποχρεωτικά από την παράταξη του Δημάρχου. Το πράξαμε
-         Αισθανόμενοι δύναμη ευθύνης και ωριμότητας που ενδιαφέρεται για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου
-         Γιατί ως εν δυνάμει αυριανή Δημοτική Αρχή δεν επενδύουμε στο χάος ,στην διάλυση και σε θεωρίες καμένης γης
-         Γιατί δεν μας αγγίζουν παιχνίδια παρασκηνίου ανάμεσα σε συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου και πτερύγων της μειοψηφίας , δήθεν για να δεχτεί πλήγμα ο κ. Τζανής .

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Έτσι θα πορευτώ ως υποψήφιος Δήμαρχος. Έτσι θα πορευτούμε ως η μεγάλη παράταξη σήμερα της Αντιπολίτευσης. Δεν παίζω και δεν παίζουμε με την πόλη. Κανένα άλλο σχόλιο… Εν ανάγκη θα επανέλθω μιλώντας ακόμα πιο συγκεκριμένα, αν υπάρχει προσπάθεια παραποίησης της στάσης μας. Κριτές όλων μας είναι οι πολίτες, η κοινωνία και όχι τα περίεργα παρασκήνια και οι αλλόκοτες συμπράξεις.

Καλώ την νέα Πρόεδρο σεβόμενη πριν απ’ όλα την πορεία της και τις Αρχές της, αλλά και την διαπαραταξιακή στήριξη που είχε , να συμβάλει στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου, γυρίζοντας σελίδα.Υπάρχει ανάγκη να «ξεχάσουμε» τις στιγμές υποβάθμισης των θεσμών που έχουμε ζήσει σόλο το τελευταίο διάστημα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου