Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Ευελπίδων οι αρχηγοί των νεοναζί της Χ.Α.

Στα δικαστήρια Ευελπίδων οδηγήθηκε ο ηγετικός πυρήνας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κραυγάζοντας, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της, Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Η. Κασιδιάρης και Γ. Λαγός που συνελήφθησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, καθώς και οι Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος, που παραδόθηκαν στις αρχές. Καταζητείται ο Χρ. Παππάς, ως υπαρχηγός.
Η φωτογραφία της χρονιάς - Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Η φωτογραφία της χρονιάς - Φωτό: Σπύρος Τσακίρης
Τις εξελίξεις δρομολόγησε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι το νεοναζιστικό κόμμα συνιστά εγκληματική οργάνωση.
 
Οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για πράξεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εξού και η άρση της ασυλίας τους. Συνελήφθη και ο Κώστας Πατέλης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 36 στελέχη της Χρυσής Αυγής.
 
Προηγήθηκε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση. Μεσολάβησε σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.Την ευθύνη των ερευνών που οδηγούν σε αλλεπάλληλες συλλήψεις στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που συλλαμβάνονται βουλευτές και αρχηγός κόμματος.
 
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:22 Μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας Γ.Πατέλης, καθώς και ο ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και κάρτα μέλους της Χ.Α.
21:12 "Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική", είπε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις, πέντε είναι βουλευτές, 13 ιδιώτες στελέχη της Χ.Α., ένας ειδικός φρουρός της ομάδας «Δίας» Πειραιά, μια η ανθυπαστυνόμος του τμήματος Ασφαλείας Πειραιά, είπε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρ. Παρθένης .
20:50 Στην άρση της απαγόρευσης πρόσβασης στον πρώτο όροφο του κοινοβουλίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, προχώρησε η αστυνομική φρουρά της Βουλής.Οι αστυνομικοί της φρουράς στάθηκαν για τέσσερις ώρες μπροστά στα σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η προσέγγιση του πρώτου ορόφου. Από το Γραφείο Τύπου της Βουλής δεν έγινε καμία απολύτως δήλωση, ούτε επιβεβαίωση ούτε και διάψευση της πληροφορίας για έρευνα της αντιτρομοκρατικής. Επαναλάμβαναν ωστόσο ότι όλα προχωρούν με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα, ο Κανονισμός της Βουλής και οι ισχύοντες νόμοι.
Φωτό: Στέλιος Στεφάνου Φωτό: Στέλιος Στεφάνου 19:31 Όπως έγινε γνωστό, οι υπόλοιποι συλληφθέντες, θα μεταφερθούν στην Εισαγγελία αργότερα. ήδη, εντός του κτιρίου της Εισαγγελίας βρίσκεται ομάδα εισαγγελέων οι οποίοι μελετούν τα στοιχεία που διαβιβάζονται από τις διωκτικές αρχές, προκειμένου να απαγγείλουν κατηγορίες.
19:25 Προσήχθησαν πριν λίγο στο κτίριο 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο γενικός γραμματέας Ν.Μιχαλολιάκος και ακόμη τέσσερεις συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
19:00 Μεταφέρονται στα δικαστήρια στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες αρχηγοί της Χ.Α. Κραυγές Λαγού και Κασιδιάρη στην είσοδο της ΓΑΔΑ, ο Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να τον κρατούν οι αστυνομικοί, αλλά επέμεναν οι αστυνομικοί. Βγήκαν όλοι με τις χειροπέδες.
18:47 Από λεπτό σε λεπτό στην Ευελπίδων. Καθυστέρηση υπάρχει καθώς μετά τις κατ' οίκων έρευνες έχουν προκύψει νέα στοιχεία που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.
18:16 18:30 περίπου στην Ευελπίδων οι νεοναζιστές αρχηγοί της Χ.Α., θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για τα αδικήματα:
Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης  - Δολοφονία Παύλου Φύσσα
- Δολοφονία Πακιστανού στα Πετράλωνα
- Απόπειρα δολοφονίας αλλοδαπού στη Μεταμόρφωση
- Απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου στην Ιχθυόσκαλα
- Δεκάδες ξυλοδαρμοί
- Κατηγορία εκβιασμού καθώς φέρονται στελέχη της Χρυσής Αυγής να μετέχουν σε δίκτυο εκβιασμών μικροπωλητών και καταστηματαρχών.
- Το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
16:56 Συνελήφθη γυναίκα ανθυπαστυνόμος της Ασφάλειας Πειραιά από την Αντιτρομοκρατική
16:30 Απρόκλητη επίθεση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρα δέχθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του τμήματος "web - tv" του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, καθώς κατέγραφε τα γεγονότα έξω από τη ΓΑΔΑ.
16:30 Σε μία ώρα οι συλληφθέντες αρχηγοί νεοναζί θα μεταφερθούν στην Ευελπίδων
Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης 16: 15 Ο Χρ.Παπάς που αναζητείται φέρεται να επικοινώνησε μετην αντιτρομοκρατική και θα παραδοθεί σε λίγη ώρα
16: 09 Τηλεφώνημα για βόμβα έγινε νωρίτερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων
15.30 Αποκλείστηκε ο α΄όροφος της κτιρίου της Βουλής, με εντολή του φρουράρχου. Όπως έγινε γνωστό, απαγορεύτηκε η προσέγγιση απ΄όποιονδήποτε στον όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
14.56 Στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οδηγήθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, ο οποίος προσήλθε οικειοθελώς για να παραδοθεί, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο ίδιος φώναξε με σαφώς ειρωνική διάθεση: ζήτω η δημοκρατία. Άγνωστα παραμένουν τα ίχνη του Χρήστου Παππά.
14.46 Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης «Ο κ. Αθανασίου και εγώ, ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για τα τελευταία γεγονότα. Το μόνο πράγμα το οποίο έχω να σας πω, είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία, υπό τις εντολές της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης, έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας» .
14.45 Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα: Το Σύνταγμα και οι νόμοι ρυθμίζουν όλα τα θέματα και όπου χρειάζεται ερμηνεια, αυτη θα δοθεί απο τα υπεύθυνα κομματα και υπεύθυνους πολιτικούς της ελληνικής δημοκρατίας. Ειναι υποχρέωση ενός κόμματος που στηρίζει τη συνταγματική νομιμότητα και τη δημοκρατία να υποστηρίξει τη Δικαιοσύνη.Σημειώνουμε οτι η δικαιοσύνη λειτούργησε στο ανώτατο επίπεδο της αποτελεσματικά και παρα πολύ γρήγορα. Ούτε προλαμβάνουμε ούτε σχολιάζουμε τις αποφάσεις της.
14.40 Ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα, βρέθηκαν νωρίτερα στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου. Επίσης, 43.100 ευρώ, υπολογιστές, USB και πλήθος φυσιγγίων.
14.35 «Η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
14.32 Δέκα εισαγγελείς ερευνούν τα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης 14.30 Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης.
14.23 (Νωρίτερα έξω από τη ΓΑΔΑ) Γερμενής: Ξηλώσανε την αστυνομία και την ΕΥΠ για να καταφέρουν να μας συλλάβουν.
14.20 ΔΗΜΑΡ: Η νομιμότητα και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι η απάντηση στους φασίστες – εχθρούς της Δημοκρατίας. Η ελληνική δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής . Η έρευνα πρέπει να  συνεχιστεί προς  κάθε κατεύθυνση. Η νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας είναι η απάντηση στους φασίστες –εχθρούς της Δημοκρατίας .Είναι αναγκαίο το κοινό μέτωπο   όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας για το ξερίζωμα της εγκληματικής οργάνωσης και την αντιμετώπιση των απάνθρωπων ιδεών της. Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και υπολογισμοί  δεν ωφελούν τη Δημοκρατία.
13.50 Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές
13.30 Ποιες είναι οι εκδοχές στη Βουλή μετά την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής
Φωτό: Στέλιος Στεφάνου Φωτό: Στέλιος Στεφάνου 13.10  «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανέναν (…) Η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές (…) Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα», δήλωσε τηλεφωνικά με παρέμβαση στον ρ/σ Real ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς.
12.57 Αθανασίου: Η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και οι θεσμοί λειτουργούν. Η δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα. Για όλους που συνελήφθησαν θα υπάρχει δίκαιη δίκη. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών.
12.55 Δένδιας: Η ΕΛΑΣ, υπό τις εντολές της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έκανε το καθήκον της.
12.45 Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα καταστέλλει τη Χρυσή Αυγή
12.35 Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 3 παράνομα όπλα.
12.29 Συνελήφθη ειδικός φρουρός της ομάδας Δίας για διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή. Εκκρεμεί η σύλληψη ακόμη ενός χαμηλόβαθμου αστυνομικού της Αττικής.
12.27 Δεν υπάρχει κλίμα ανησυχίας για τυχόν πολιτική αποσταθεροποίηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς σχετικά, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
12.25  Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, στο σπίτι ενός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν 3 πιστόλια τα οποία ο ίδιος κατείχε παράνομα.
12.10 Στο Μαξίμου οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας και Χαρ.Αθανασίου. Ενημερώνουν τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις, λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ.
12.07 Συγκέντρωση περίπου 300 οπαδών της Χρυσής Αυγής αυτή την ώρα έξω από τη ΓΑΔΑ. Σχετικό κάλεσμα απηύθυνε νωρίτερα η οργάνωση μέσω της ιστοσελίδας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου