Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ



Τη Δευτέρα 9/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο των βουλευτών Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη και Θοδ.Δρίτσα με τους εργαζομένους στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας με θέμα την επικείμενη απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση πήρε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία εργαζομένων ΝΣ μετά την πρόσφατη επίσκεψη στο Ναύσταθμο κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και την πρώτη επαφή που έγινε εκεί με τα σωματεία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Εργ.Κέντρου, εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας , της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. και πολλοί εργαζόμενοι κυρίως του Ναυστάθμου αλλά και από άλλους εργασιακούς κλάδους που πλήττονται από τα μέτρα για τη διαθεσιμότητα.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να οδηγηθούν σε απόλυση , μέσω της διαθεσιμότητας, εκατοντάδες συνάδελφοί τους. Ειδικότερα, ο τεχνικός κλάδος προβλέπεται να αποδεκατιστεί και τα έργα να δοθούν  σε ιδιώτες εργολάβους, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
Όπως τόνισαν οι ομιλητές, οι εργαζόμενοι του τεχνικού κλάδου διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση , εξαιρετικά δυσεύρετη στην αγορά εργασίας, η οποία αποτελεί επένδυση για το Ελληνικό Δημόσιο. Για το λόγο αυτό, η ηγεσία του ΠΝ έχει εκφράσει την άποψη ότι η παραμονή των εργαζομένων κρίνεται απαραίτητη.

Οι βουλευτές , δήλωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ίδιοι προσωπικά θα συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, των οποίων την εργασιακή προσφορά γνωρίζουν από την τακτική επαφή που έχουν μαζί τους  για πολλά χρόνια.
Τόνισαν την αντίθεσή τους στην καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης, που σπεύδει να πετάξει ανθρώπους στο δρόμο για να αναθέσει τις εργασίες σε εργολάβους , αδιαφορώντας για τη βέβαιη υποβάθμιση της ποιότητας της εργασίας και το επιπλέον κόστος  για το Ελληνικό Δημόσιο, υπακούοντας τυφλά στις εντολές της τρόικας για υποταγή στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η συνάντηση αυτή είναι το πρώτο βήμα σε μια πορεία συσπείρωσης των εργαζομένων όλων των κλάδων που απειλούνται με διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Θα πρέπει να συγκροτηθούν σε κάθε περιοχή επιτροπές αγώνα με στόχο την αντίσταση μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει.
Είναι απαραίτητη η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ώστε να υπηρετεί τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και όχι του κεφαλαίου, των δανειστών και των κερδοσκόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου