Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

 Παρέμβαση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Ζαχαρία Ζούπη ενόψει Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Με επιστολή του στον Δήμαρχο της πόλης Λουκά Τζανή, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»  ζητάει άμεση σύγκλιση της Διαπαραταξιακής επιτροπής με την συμμετοχή των υπηρεσιών και του συλλόγου εργαζομένων, για να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της πρότασης για πέρασμα των ΑΜΕΑ στον Δήμο. 
Πρόκειται για κίνηση ευθύνης απέναντι σε δεκάδες εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από κανένα σαν θύματα προτάσεων που ίσως δεν έχουν καμιά νομιμοποιητική βάση. Ως ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ έχουμε δείξει έμπρακτα και όχι ρητορικά το ενδιαφέρον μας για την ΔΗΚΕΠΑ, τις δράσεις της, τους εργαζόμενους. Θα παλέψουμε επομένως μέχρι τελευταία στιγμή για λύσεις που όμως θα πρέπει να στέκουν και να μην αποδειχτούν παραπλανητικά πυροτεχνήματα .

Σʼ αυτή την κατεύθυνση ο Ζαχαρίας Ζούπης κατέθεσε την επιστολή στην οποία αναφέρει :
«Κύριε Δήμαρχε
πληροφορούμαι από συζητήσεις ότι πρόκειται να οριστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 29-7 κατά την οποία θα τεθεί και το θέμα του περάσματος των ΑΜΕΑ στον Δήμο.
Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και έχουν ακουστεί διαφορετικές προσεγγίσεις για την θεσμική, νομική δυνατότητα, σας προτείνω να καλέσετε Διαπαραταξιακή Επιτροπή με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών και του Συλλόγου Εργαζομένων, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του θέματος και να δοθούν έγκυρες απαντήσεις.
Αναμένω από εσάς την πρωτοβουλία σύγκλισης της σύσκεψης. 
Σε κάθε περίπτωση ζητάω τα αυτονόητα: Πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπάρχει γραπτή εισήγηση, η  οποία να συνοδεύεται από γραπτή γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, γραπτά την άποψη των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου