Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 
Με αφορμή την επιλογή του Πειραιά ως την πόλη που θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας το 2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορήθηκα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιλέξει τον Πειραιά για τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015, μιας ημέρας που είναι αφιερωμένη στη ναυτιλία, στην πολιτιστική της κληρονομιά και την συμβολή της στην οικονομία.
          Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Επίτροπο κ. Δαμανάκη και  σε όλους όσους εργάστηκαν για την υποψηφιότητα του Πειραιά και την ευόδωσή της, γεγονός που αποτελεί τιμή για την Ελλάδα.
          Αλλά εξίσου θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους όσους διαχρονικά εργάστηκαν και εργάζονται για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, από τον ΟΛΠ που συνεχώς επενδύει σε υποδομές, τον ΟΤΕ που από το 1996 επένδυσε στην παροχή δορυφορικών και ναυτιλιακών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και τον ΟΣΕ που με τη σιδηροδρομική σύνδεση Πειραιάς – Θριάσιο δίνει οντότητα σε αυτό που ονομάζουμε «Συνδυασμένες μεταφορές». Προσωπικά δε, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που και η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στην ανάπτυξη του λιμανιού χρηματοδοτώντας έργα ανάπτυξης των υποδομών της κρουαζιέρας αλλά και το πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Ακτής».
Σε καμιά δε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κοινό συμφέρον δεν εξυπηρετεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ , αλλά η παραχώρηση λιμενικών δραστηριοτήτων η οποία θα βοηθήσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών στο λιμάνι.

          Θεωρώ λοιπόν ότι η επιλογή του Πειραιά ως την πόλη που θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή ημέρα Ναυτιλίας το 2015 είναι μια πρόκληση για όλους τους φορείς το Υπουργείο Ναυτιλίας, την Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, το Δήμο Πειραιά, τον ΟΛΠ και τα Επιμελητήρια να εργαστούμε με σχέδιο και πρόγραμμα για να αναδείξουμε τον Πειραιά σε παγκόσμιο Ναυτιλιακό Κέντρο και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση και μόνιμη εγκατάσταση  ναυτιλιακών εταιρειών στον Πειραιά.
         
 Από την πλευρά μας θα εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της  «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας» το 2015,   αλλά και για την επιτυχή διεκδίκηση ανάληψης από τον  Πειραιά και τη Σαλαμίνα της   «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης  2021», σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας .
           

                                                                   Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου