Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

: «Αντί να πάμε μπροστά, οπισθοδρομούμε!»

Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος: «Αντί να πάμε μπροστά, οπισθοδρομούμε!»

·        «Ασχολούνται με το πώς θα εξαντλήσουν κι άλλο τον ήδη μισοπεθαμένο μικρομεσαίο επιχειρηματία, επαγγελματία, μισθωτό από το να χαράξουν μια γραμμή πάνω στην οποία ο φορολογικός νόμος θα λειτουργεί αναπτυξιακά, με απονομή φορολογικής δικαιοσύνης και καταμερισμό των φορολογικών βαρών»

Θέση για το υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο παίρνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με ανακοίνωση του Προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου. Σύμφωνα, με την ανακοίνωση του Προέδρου του ΒΕΠ, το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στην τελική του μορφή μετά τη δημόσια διαβούλευση αποτελεί μια αποτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει, απόπειρα του οικονομικού Επιτελείου, να περάσει τη φορολογία σε μια νέα εποχή. «Καταρχήν η πρόθεση είναι καλή μόνο που, εάν ισχύσουν όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο αντί να πάμε μπροστά, οπισθοδρομούμε! Αυτό αποδεικνύεται με την αδυναμία του, να φορολογήσει τα πραγματικά εισοδήματα και τον πραγματικό πλούτο ίσως λόγω μη βούλησης και πιθανόν εξαιτίας ανυπαρξίας υποδομής. Δεν διαφέρουν τα νέα δεδομένα σε τίποτα από τις παλαιότερες εξίσου αποτυχημένες απόπειρες εξορθολογισμού των φορολογικών βαρών. Θα μιλάγαμε για πραγματική μεταρρύθμιση, εάν το προτεινόμενο νομοσχέδιο άλλαζε τα τεκμήρια ή εάν τα καταργούσε και, εάν έδινε το δικαίωμα στην επιχείρηση να εκπίπτει δαπάνες, που ουσιαστικά κάνει και να μην υπάρχουν απαγορευτικές γραμμές επ’ αυτών. Η ουσία είναι ότι και αυτό το νομοσχέδιο ασχολείται με το, πώς θα εξαντλήσουμε και άλλο τον ήδη μισοπεθαμένο μικρομεσαίο επιχειρηματία, επαγγελματία, μισθωτό παρά με το να χαράξει μια γραμμή πάνω στην οποία θα στοχεύει ο φορολογικός νόμος, στην ανάπτυξη με την απονομή φορολογικής δικαιοσύνης και καταμερισμού των φορολογικών βαρών. Με την κρίση και όλα τα δυσμενή αποτελέσματά της σε κάθε επίπεδο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία είναι να φορολογεί και επειδή δεν μπορεί να εισπράξει, νομοθετεί ξανά και επιβάλλει εκ νέου φόρους, όπως τώρα! Και το πλέον κραυγαλέο είναι ότι πραγματοποιεί και δύο - τρείς αλλαγές -ότι τάχα μου κάτι γίνεται- ή ότι κάτι απλουστεύει ή για τα μάτια του κόσμου. Για παράδειγμα, θεωρεί αλλαγή την τροποποίηση της υπερδωδεκάμηνης χρήσης! Το προτεινόμενο φορολογικό νομοσχέδιο απλώς επιβάλλει νέους φόρους και σε καμία περίπτωση δεν αποδίδει φορολογική δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου